LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posebna linija od 16 maraka

Likovi iz Harry Pottera bit će lica novih britanskih poštanskih marki

Posebna linija poštanskih marki u prodaju će biti puštena 19. listopada.

Posebna linija poštanskih marki u prodaju će biti puštena 19. listopada.

Britanska pošta odlučila je odati počast nekima od najpopularnijih književnih i filmskih likova iz serijala Harry Potter. To će ostvariti novom linijom poštanskih marki na kojima će se nalaziti likovi, izvještava Hina.
 

Posebna linija marki

 

Royal Mail izdat će sve skupa 16 maraka posvećenih popularnom serijalu uključujući set od deset posebnih maraka sa scenama i osobama iz ovih poznatih romana. Harry Potter, Hermione Granger i Lord Voldemort krasit će prednje strane brojnih pisama i omotnica.

Uz glavni set od deset maraka, izaći će još šest dodatnih koje će prikazivati bića iz svijeta čarobnjaka. Font za oznaku maraka također će biti onaj koji se koristi za naslove filmova.
 

Priče i filmovi o Harryju Potteru postali su moderni klasik širom svijeta. Više od dva desetljeća likovi iz serijala o Harryju Potteru osvajaju nas i drže očaranima", rekao je direktor pošte za vanjske odnose David Gold.


Predstavnik britanske pošte objasnio je priču koja stoji iza poštanskih marki.
 

Svaka marka je minijaturno remek-djelo, prikladno priznanje za obilježavanje vrhunca bitke za Hogwarts”, objasnio je.


Posebna linija poštanskih marki, na koje smo već svi zaboravili, podsjeća na djetinjstvo i čar marki, pa i pisama. Ove marke će biti puštene u prodaju 19. listopada.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA