LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VRATIO JE NATRAG

Kupio je brokulu, a uz zdravi obrok dobio je i neželjenog gosta

Kupujte namirnice u rinfuzi, spriječite nepoželjne goste i zaštitite okoliš.

Kupujte namirnice u rinfuzi, spriječite nepoželjne goste i zaštitite okoliš.

 
Zmija i brokula, FOTO: Unsplash via Canva
 
Ako još uvijek kupujete komade povrća zamotane u plastiku, iako je to štetno za okoliš, donosimo vam još jedan razlog zašto kupovati povrće u rinfuzi. Neville Linton, stanovnik Birminghama, kupio je brokulu upakiranu u plastični omot, ali na njegovu nesreću, brokula nije bila jedina stvar koju je donio u kući. Nakon tri dana stajanja u hladnjaku, otvorio je brokulu i unutra pronašao živu ljestvičastu zmiju koja nasreću nije bila otrovna, prenosi The Economic TImes.


Pretpostavlja se da je zmija završila u brokuli tijekom berbe na polju, a preživjela je put do supermarketa i tri dana u hladnjaka prije no što ju je Linton pronašao, stavio u kutiju i vratio je natrag u dućan Aldi, odakle su je odveli u zoološki vrt. 

Ljestvičasta zmija nije otrovna, ali i dalje može ugristi čovjeka. Osim toga, osoba koja nije upoznata sa zmijama teško može procijeniti radi li se o otrovnoj ili gotovo bezopasnoj zmiji.  Dućan se ispričao i ponudio odštetu kupcu, ali ju je odbio jer, kako kaže, nije dovoljno dobra zbog opasnosti koju zmija nosi.