LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Godišnja generalna skupština

Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske

Na Godišnjoj generalnoj skupštini u Španjolskoj, među 1000 ESN studenata, Hrvatsku je predstavljalo 16 delegata. Pripala su im čak četiri STARwardsa.

Na Godišnjoj generalnoj skupštini u Španjolskoj, među 1000 ESN studenata, Hrvatsku je predstavljalo 16 delegata. Pripala su im čak četiri STARwardsa.

Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali pitanje je iskorištavamo li ga dovoljno. Radimo li na sebi kako bismo otkrili svoje interese, razvili se u poslovne ljude te kako bismo se uputili spremni na tržište rada? Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazuje upravo kako vrijedni, marljivi i motivirani članovi iz malene države na Jadranu mogu postići mnogo u europskim okvirima.

– Svi smo mi jako različiti, ali odlučili smo se fokusirati na ono što nas ujedinjuje. Ovaj osjećaj jedinstva ono je što želimo društvu u cijelosti, i to je misija ESN-a. – rekao je Joao Pinto, predsjednik ESN-a International.

Kao prava slika Erasmus generacije Godišnja generalna skupština (AGM), najveća studentska konferencija u Europi, stavlja fokus na mobilnost mladih. 1000 studenata koji predstavljaju više od 500 podružnica i sveučilišta iz 40 zemalja okupilo se od 15. do 18. ožujka u Španjolskoj. Među njima bila je i delegacija ESN-a Hrvatska, koju je predstavljalo 16 delegata iz 6 podružnica u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku i Dubrovniku, a koja je pokazala svoje boje tijekom parade zastava na otvorenju skupštine.

Odlučivalo se o novom internacionalnom odboru, redizajnu logotipa, financijskom planu, dok su partneri ESN-a poput Ryanaira, Dr. Waltera, Hostelling Internationala i Uniplacesa održali prezentacije o zajedničkoj suradnji. Tijekom gala večeri dodjeljivao se STARawards, odnosno nagrade najzaslužnijima u mreži u različitim kategorijama gdje je ESN Hrvatska osvojila čak 4 nagrade!

Delegacija ESN-a Hrvatske nakon dodjele nagrada:

1. mjesto inclusionSTAR (najbolja društveno uključiva aktivnost) – ESN Rijeka (Human Library)

1. mjesto SeCoSTAR (najbolja suradnja s drugom podružnicom) – ESN Zagreb i ESN Split

3. mjesto careerSTAR (aktivnosti koje potiču, educiraju i pripremaju mlade za tržište rada) – ESN Zagreb i ESN Split (Employ Your Skills)

3. mjesto educationSTAR (prepoznavanje te priznavanje volonterstva) – ESN Hrvatska.

Iz četiriju dana konferencije da se zaključiti da hrvatski volonteri i studenti imaju puno potencijala te da mogu parirati studentima iz puno većih država. Volontiranje svakako nije lako, ali trud se dugoročno, očigledno, isplati. Bivši volonteri ESN-a Hrvatska spremno su i samopouzdano krenuli na tržište rada gdje i dan-danas čine velike stvari, a sve to počelo je sa samo jednom idejom – studenti pomažu studentima.

FOTO: ESN HRVATSKA