Erasmus+ projekt

Hi4CSR intenzivno radi na obrazovanju odraslih

Učenje

Četvrta obrazovna aktivnost Erasmus+ projekta Hi4CSR održat će se od 13. do 17. studenog u Bratislavi.

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine Radi se o transeuropskom projektu osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni su ciljevi projekta obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) u nacionalne zakonodavne okvire. Također mu je u fokusu i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

U listopadu Hi4CSR konzorcij pripremao se za četvrtu obrazovnu aktivnost koja će se održati od 13. do 17. studenog u Bratislavi. Projektni su partneri također istraživali različite teme i objavljivali članke iz područja društvene odgovornosti i održivosti kao što su novi trendovi u izvještavanju i dobrobiti DOP-a za ekonomiju i pojedinačne organizacije te su naveli  primjer Tesle kao jedne takve kompanije. U vezi s kružnim gospodarstvom partneri su se bavili važnošću hijerarhije otpada i life cycle thinking pristupom u gospodarenju otpadom te važnošću recikliranja hrane. U istraživanjima vezanim uz Europsku Direktivu o vodama bavili su se implementacijom Direktive u Italiji te izvještajem Europske komisije o kvaliteti vode za kupanje u europskim kupalištima.

Ove i brojne druge članke možete naći na službenom blogu projekta:

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na službenoj stranici, pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube kanal.

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava za posao

Savjeti

Kako napisati kvalitetnu molbu za posao

Kako napisati kvalitetnu molbu, kako zadovoljiti formu i na što je potrebno pripaziti, donosimo vam u članku.

Izvor: Pixabay, Financije

Financijska pismenost

Zahvaljujući HUM-u svaki student može biti FIN student

HUM se hvata u koštac s poražavajućim rezultatima istraživanja o razini financijske pismenosti u Hrvatskoj. Stoga u sklopu projekta FIN student – financijski obrazovan student priprema još tri modula dvodnevnih radionica za 300 mladih.

Tečaj hrvatskoga znakovnog jezika

Čakovec, Osijek, Split, Varaždin, Vinkovci i Zagreb

Otvorene prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir otvorila je prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika 2015/2016 u šest hrvatskih gradova. Prijave se primaju do 4. listopada 2015., a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira na dobnu skupinu kojoj pripadaju.

Igor Cerensek i Ana Kotzmuth

Sportsko-edukativni projekt

Stotinu Osječana osvijestilo fokus na Mentalnom treningu „Aktivne Hrvatske”

– Uz neke naše alate možete biti fokusirani na sada i ovdje, preuzeti kontrolu nad svojom svakodnevicom i unaprijediti svoju izvedbu neovisno o tome čime se bavite. – istaknula je psihologinja Ana Kotzmuth. 

Projekt "Burza poduzetničkih ideja"

Alumni FET Pula

Projekt „Burza poduzetničkih ideja“

Odaberite ili osmislite vlastitu temu, naučite pisati poslovne planove te steknite ostale vještine i sudjelujte u završnom natjecanju.