Erasmus+ projekt

Hi4CSR intenzivno radi na obrazovanju odraslih

Učenje

Četvrta obrazovna aktivnost Erasmus+ projekta Hi4CSR održat će se od 13. do 17. studenog u Bratislavi.

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine Radi se o transeuropskom projektu osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni su ciljevi projekta obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) u nacionalne zakonodavne okvire. Također mu je u fokusu i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

U listopadu Hi4CSR konzorcij pripremao se za četvrtu obrazovnu aktivnost koja će se održati od 13. do 17. studenog u Bratislavi. Projektni su partneri također istraživali različite teme i objavljivali članke iz područja društvene odgovornosti i održivosti kao što su novi trendovi u izvještavanju i dobrobiti DOP-a za ekonomiju i pojedinačne organizacije te su naveli  primjer Tesle kao jedne takve kompanije. U vezi s kružnim gospodarstvom partneri su se bavili važnošću hijerarhije otpada i life cycle thinking pristupom u gospodarenju otpadom te važnošću recikliranja hrane. U istraživanjima vezanim uz Europsku Direktivu o vodama bavili su se implementacijom Direktive u Italiji te izvještajem Europske komisije o kvaliteti vode za kupanje u europskim kupalištima.

Ove i brojne druge članke možete naći na službenom blogu projekta:

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na službenoj stranici, pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube kanal.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Rijeci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

S više od 100 000 kuna financirani projekti 12 riječkih studenata

Na temelju natječaja za financiranje projektnih aktivnosti Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci odabrao je 12 projekata u ukupnom iznosu od oko 100 000 kn, a u sljedećoj godini planira se financiranje još većeg broja projekata.

Matija, Fedde Le Grand i Matej

Projekt ClubTV

INTERVJU: Talentirani dvadesetogodišnjaci snimaju videe za najbolje svjetske DJ zvijezde

Matej Matijević i Matija Škalić u sklopu vlastitog projekta ClubTV-a ostvarili su suradnje s brojnim poznatim glazbenicima. Trenutno rade na velikom video projektu za jednu od najboljih svjetskih DJ zvijezda, Feddea Le Granda, kojim se namjeravaju plasirati na svjetsku glazbenu scenu.

Mozak voli zdravo

Projekt eSTUDENT-a

Mozak voli zdravo i stavlja naglasak na edukaciju, rekreaciju i motivaciju

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Internship

Prijave do 20. i 22. studenoga

Prilike za plaćenu praksu u Belgiji za mlade nezaposlene osobe!

Europska mreža protiv rasizma i organizacija JA Europe traže stažiste sa sveučilišnom diplomom za odrađivanje plaćene stručne prakse u glavnom gradu Belgije - Bruxellesu. Na prakse se mogu prijaviti samo mlade nezaposlene osobe sa sveučilišnom diplomom.

Riva- izdaleka

Sveučilište u Splitu

Zahvaljujući inovativnosti studenata, maturanti dobili priliku za virtualnu „šetnju“ sveučilištem

Dostupna je virtualna smotra Sveučilišta u Splitu na kojoj se mogu pronaći informacije o svim sastavnicama, svakom pojedinačnom studijskom programu te ostalim sadržajima koji će olakšati odluku budućim studentima prilikom odabira studijskog programa.