Erasmus+ projekt

Hi4CSR intenzivno radi na obrazovanju odraslih

Učenje

Četvrta obrazovna aktivnost Erasmus+ projekta Hi4CSR održat će se od 13. do 17. studenog u Bratislavi.

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine. Radi se o transeuropskom projektu osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni su ciljevi projekta obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) u nacionalne zakonodavne okvire. Također mu je u fokusu i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

U listopadu Hi4CSR konzorcij pripremao se za četvrtu obrazovnu aktivnost koja će se održati od 13. do 17. studenog u Bratislavi. Projektni su partneri također istraživali različite teme i objavljivali članke iz područja društvene odgovornosti i održivosti kao što su novi trendovi u izvještavanju i dobrobiti DOP-a za ekonomiju i pojedinačne organizacije te su naveli  primjer Tesle kao jedne takve kompanije. U vezi s kružnim gospodarstvom partneri su se bavili važnošću hijerarhije otpada i life cycle thinking pristupom u gospodarenju otpadom te važnošću recikliranja hrane. U istraživanjima vezanim uz Europsku Direktivu o vodama bavili su se implementacijom Direktive u Italiji te izvještajem Europske komisije o kvaliteti vode za kupanje u europskim kupalištima.

Ove i brojne druge članke možete naći na službenom blogu projekta:

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na službenoj stranici, pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube kanal.

Komentari na članak

Vezani članci

Erste Fragmenti

Natječaj za mlade umjetnike

Prijavite svoje radove na projekt "Erste fragmenti"

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

5 savjeta za studentsku uštedu

Poziv Hrvatske udruge mladih

Otputuj u Englesku skoro pa besplatno

Evo Vam prilike da budete spontani. Nazovite prijatelja ili prijateljicu ili više njih i krenite u akciju! 

FOI - zgrada fakulteta

Festival znanosti u Varaždinu

FOI otkrio osnovnoškolcima kako izraditi robotsku ruku na daljinsko upravljanje

Na Fakultetu organizacije i informatike održava se Festival znanosti. Osim što su pratili demonstracije, pristigli učenici eksperimentirali su s Littlebits tehnologijom.

Stipendije u Chicagu

Prilika za mlade iz Hrvatske, BiH i Slovenije

Stipendiranje mladih ljudi u Chicagu

Mladi mogu u SAD-u steći radno iskustvo u području IT tehnologija.

Obnova Cvjetnog - stol 2

Obnova studentskih domova

FOTO: Pogledajte kako izgleda SD Cvjetno mjesec dana prije roka za završetak radova

Na paviljonima doma vidljive su velike promjene. Fasade su na nekima završene, a novi prozori su postavljeni. Unutrašnjost paviljona također poprima novo naličje. Pločice u kupaonama su postavljene, a složen je i namještaj u oglednu sobu, koju možete pogledati u fotogaleriji.