Erasmus+ projekt

Hi4CSR intenzivno radi na obrazovanju odraslih

Učenje

Četvrta obrazovna aktivnost Erasmus+ projekta Hi4CSR održat će se od 13. do 17. studenog u Bratislavi.

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine Radi se o transeuropskom projektu osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni su ciljevi projekta obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) u nacionalne zakonodavne okvire. Također mu je u fokusu i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

U listopadu Hi4CSR konzorcij pripremao se za četvrtu obrazovnu aktivnost koja će se održati od 13. do 17. studenog u Bratislavi. Projektni su partneri također istraživali različite teme i objavljivali članke iz područja društvene odgovornosti i održivosti kao što su novi trendovi u izvještavanju i dobrobiti DOP-a za ekonomiju i pojedinačne organizacije te su naveli  primjer Tesle kao jedne takve kompanije. U vezi s kružnim gospodarstvom partneri su se bavili važnošću hijerarhije otpada i life cycle thinking pristupom u gospodarenju otpadom te važnošću recikliranja hrane. U istraživanjima vezanim uz Europsku Direktivu o vodama bavili su se implementacijom Direktive u Italiji te izvještajem Europske komisije o kvaliteti vode za kupanje u europskim kupalištima.

Ove i brojne druge članke možete naći na službenom blogu projekta:

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na službenoj stranici, pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube kanal.

Komentari na članak

Vezani članci

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora logo

Imate dobru ideju, ali ne znate kako je ostvariti?

Uključite se u Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora

Poziv je posebno namijenjen studentima koji ne znaju kako ih realizirati svoje ideje, onima koji vide stvari koje drugima promaknu te onima koji pronalaze rješenja kad drugi odustaju. Smatrate li da ste među njima, ovo je prava prilika za vas!

University traiding tournament

University Trading Tournament

Otvorene prijave za studentsko natjecanje u trgovini vrijednosnih papira

Cilj je pružiti mogućnost studentima koje zanimaju financije da steknu znanja o trgovanju na tržištu kapitala te osjećaj primjene tog znanja u praksi.

Zicni se

Projekt za osvježenje terminala Savski most

„Zicnite se“ i vi!

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.

Smjehotres 2017.

Stand up komedija

Svijet ujedinjen u smijanju šalje pozitivnu energiju u svemir

Već petu godinu zaredom komičari i komičarke Studija smijeha u tri grada, zajedno s vama, smijehom će zatresti Hrvatsku.

Starter

eSTUDENT-ov projekt

Starter: Online platforma koja će studente brzo povezati s poduzećima!

U velikoj džungli ponude i potražnje ponekad je teško prepoznati pravu stvar, no ohrabrujuća činjenica je da se u posljednje vrijeme lagano mijenjaju pravila igre.