LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tko je misteriozna Maria?

Grčka policija u potrazi za identitetetom 4-godišnje djevojčice

Više od pet tisuća poziva već je pristiglo policiji u vezi male Marie, a u potragu za identitetom djevojčice uključio se i Interpol

Više od pet tisuća poziva već je pristiglo policiji u vezi male Marie, a u potragu za identitetom djevojčice uključio se i Interpol

Grčka policija pokušava utvrditi identitet četverogodišnje plavokose djevojčice pronađene u romskom kampu u Farsali, u središnjoj Grčkoj. Djevojčica Maria trenutno se nalazi u dječjoj ustanovi, a policija sumnja na trgovinu ljudima jer se DNK para s kojim je živjela, a koji su tvrdili da je njihova kćer, ne poklapa se s njezinim.

Plavokosa, blijede puti, zelenih očiju, djevojčicu je primijetio jedan istražitelj koji je uočio njenu fizičku različitost od ostalih ljudi u kampu. Par koji je tvrdio da su njeni roditelji, rekao je policiji da imaju četrnaestero djece. Prema rodnim listovima koje je policija zaplijenila, šestero ih je rođeno unutar posljednjih deset mjeseci.

„Često se događa da se djeca otimaju kako bi ih se kasnije naučilo prositi”, izjavio je Kostas Yaaopoulos, predstavnik karitativne organizacije kod koje se trenutno nalazi djevojčica. „Razlozi mogu biti i drugačije prirode, prostitucija ili prisilna udaja su samo neki od njih.”

Više od pet tisuća poziva već je pristiglo policiji u vezi male Marie, a u potragu za identitetom djevojčice uključio se i Interpol. Odvjetnik uhićenog para izjavio je da su njegovi klijenti „utučeni” zbog otmice legalno posvojenog djeteta. Par je izjavio policiji da su Mariu dobili od jedne žene, odbacujući optužbe za otmicu i trgovinu ljudima.

Dok ovaj slučaj budi nadu onima koji još tragaju za svojom nestalom djecom, teško se oteti dojmu da i u 21. stoljeću trgovina djecom kao robom opet postaje veliki problem Europe.

FOTO: ANDREA SCHUNERT/FLICKR