Svjetska inicijativa

Global Children's Designathon i našu djecu uključuje u dizajniranje rješenja za bolji svijet s 1000 djece diljem svijeta

Global Children's Designathon

I zagrebački mališani imaju priliku sudjelovati u svjetskoj inicijativi Global Children's Designathon. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 25. listopada.

Četvrto izdanje svjetske inicijative Global Children's Designathon održat će se u subotu, 3. studenog. Tijekom ovog vrlo posebnog dana, preko tisuću djece u 30 gradova diljem svijeta od Melbournea do Bogote preko Amsterdama i Johannesburga istovremeno će sudjelovati u dizajniranju kreativnih rješenja vezanih uz uništavanje šuma, a što je vezano uz 15. UN-ov cilj Globalnog održivog razvoja: Život za zemlji. U Zagrebu će se ovaj zanimljivi događaj održati u prostorijama HUB385, Petračićeva 6; od 10 h do 17 h. ​

Djeca će započeti dan istraživanjem tematike deforestacije ili krčenja šuma i povlačenjem paralele u kontekstu zagađenja zraka, ugrožavanja biljnih i životinjskih vrsti i gubitkom staništa. Nadalje, fokusirat će se na razradu i skiciranje ideja i potom graditi prototipe svojih ideja pomoću pištolja za lijepljenje, mini-motora, micro:bitova, LED lampica, senzora i recikliranih materijala. Preko internetske veze bit će u kontaktu s timovima u drugim zemljama diljem svijeta, a na kraju će dana prezentirati svoje izume stručnjacima, roditeljima i javnosti. Cijeli proces slijedi korake Designathon metode, jedinstvene metode edukacije budućnosti koja djecu diljem svijeta uči koristiti svoju kreativnost i nove tehnologije pri dizajniranju budućnosti. Metoda kombinira Design Thinking i Maker Education principe za koje možemo konstatirati da svojom popularnošću rastu kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Pomoću ove inicijative djeca će imati priliku nadograditi svoje kreativno i kritičko promišljanje, komunikacijske vještine, suradnju, digitalnu pismenost te na taj način biti spremniji za oblikovanje budućnosti. Prijaviti se mogu ona u dobi između 7 i 20 godina, i to do 25. listopada.

Djeca u cijelom svijetu zabrinuta su za društvo i budućnost planete. Njihove inovativne ideje oko stvarnih problema vrijedne su i fokusiraju se na budućnost, ponekad toliko inovativne i vrijedne da ih kompanije prihvaćaju i razvijaju u proizvode ili usluge, kao što je nedavno bio slučaj u Nizozemskoj. Međunarodna komora mladih Hrvatske u suradnji s lokalnim Designathon Works Zagreb timom zaslužna je što će i zagrebački mališani imati priliku sudjelovati na ovako zanimljivoj inicijativi.

Global Children's Designathon globalno podržavaju institucije i kompanije: Grad Amsterdam, Patagonia, Bugaboo, Talud, Yoxi, Chocolonely Foundation, Conservation International, WWF, PWC, World Largest Lesson i Expo Live, a u Zagrebu organizacija ovog eventa ne bi bila moguća bez podrške partnera: Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Feria-projekt, IBM Hrvatska, HUB385, Zvona catering.

Dodatne se informacije nalaze na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Šalata – bazeni

Udruga ZAMISLI

Besplatan ulaz na bazene povodom Međunarodnog dana mladih

Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb obilježava Međunarodni dan mladih raznim besplatnim aktivnostima na Šalati.

Le Dîner en Blanc 2014 Vilnius

Le Dîner en Blanc

Započela prodaja ulaznica za najelegantniju večeru u Zagrebu

Najpoznatije druženje u bijelom stiže 20. svibnja u Hrvatsku na jednu od najljepših zagrebačkih lokacija koja će ostati najbolje čuvanom tajnom sve do početka večere.

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Objavljen natječaj za smještaj u studentske domove

Tekst natječaja, pravilnik i obrasce natječaja možete pogledati na stranici Studentskog centra Zagreb, a novost je ovogodišnjeg postupka prijave obavezna prijava online putem.

Medicinari velikog srca

Humanitarna akcija

„Medicinari velikog srca“ studenti su koji će obradovati najmanje u bolnicama

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju „Medicinari velikog srca” za prikupljanje darova djeci koja će blagdane provesti u bolnicama širom Republike Hrvatske.

Sindikat biciklista

Zimsko bicikliranje

Zagrebački biciklisti vožnjom do posla brane prvo mjesto na svijetu

Inicijativa „Winter bike to work day" pokrenuta u Kanadi ove godine slavi peti rođendan, a Zagreb predano sudjeluje i pobjeđuje, već treću godinu zaredom!