Razvoj poduzetničkih zajednica

FOI partner na projektu „ABCitiEs” za koji je odobrena potpora veća od 1,5 milijun eura

FOI - zgrada fakulteta

„ABCitiEs” istražuje kako razvijati nove vrste poduzetničih zajednica koje potiču rast poslovanja i inovacije te stvaraju atraktivnije lokalno poslovno okruženje, a za njegovo ostvarenje FOI-ju i partnerima dodijeljeno je ukupno 1,59 milijuna eura.

Fakultet organizacije i informatike sudjeluje kao partner uz gradove Varaždin i Čakovec za hrvatsku regiju na projektu ABCitiES. Na FOI-ju ga vodi prof. dr. sc. Vjeran Strahonja. 

Pet europskih urbanih regija – Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius i gradsko područje Varaždin-Čakovec – eksperimentira s ABCE-om (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odnosno područjem temeljenim na suradnji. Pokrenule su ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i stekle dublje uvide za razvijanje učinkovitijih instrumenata politike.

Područje temeljeno na suradnji znači da poduzetnici surađuju suvlasništvom u objektima ili u tehnologiji, utječu zajednički na tržište svog urbanog područja, poboljšavaju zajedničke javne prostore i slično. ABCitiEs istražuje kako razvijati nove vrste poduzetničkih zajednica koje potiču rast poslovanja i inovacije te stvaraju atraktivnije lokalno poslovno okruženje.

Vodeći je partner Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) koji će uz podršku partnera u naredne četiri godine provesti europsku studiju o tome kako se politika može strukturirati na način da poduzetnici koji surađuju u urbanim područjima dobivaju optimalnu podršku. U tu svrhu odobreno je ukupno 1,59 milijuna eura iz Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju.

Komentari na članak

Vezani članci

Sudionici

Iskustva studenata

Upoznaj poslodavce i pronađi posao prije roka na Career Boot Campu!

Sudjelovanje na svemu u potpunosti je besplatno, a ako se dvoumite je li ovaj projekt za vas, pročitajte iskustva bivših polaznika Career Boot Campa!

BYF

Krenuo Erasmus+ program poduzetništva za mlade

Edukacija ''Build Your Future'' okupila 20-ak studenata u Zagrebu

Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

Zid

Studenti Ekonomskog fakulteta provode globalni projekt

Prije nego umrem, želim...

Cilj je projekta osvijestiti ljude o zaboravljenim životnim snovima, koje su u užurbanom svijetu punom ekonomskih i financijskih ograničenja zapustili.

Rijeka Korana

Nova turistička atrakcija u Karlovcu

Karlovac dobiva Kaquarium

U rujnu 2016. Karlovac dobiva akvarij slatkovodne ribe i muzej rijeka.

AIESEC Split Discover Dalmatia

Zatvaranje projekta Discover Dalmatia

AIESEC Split poziva na Global Village u Splitu

Cilj projekta je podizanje svijesti lokalnog građanstva i stranih državljana o kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama Dalmacije, kao i svih drugih prednosti Hrvatske.