Financijska potpora

Europska studentska unija daje vam i do 12 000 eura za pomoć mladim izbjeglicama; otkrivamo kako se uključiti

Izbjeglice

Europska studentska unija (ESU) u sklopu programa „Together, Moving Forward” pruža financijsku potporu projektima studentskih organizacija koji za cilj imaju uključivanje mladih izbjeglica u obrazovanje i društvo. Prijave su otvorene do 16. veljače.

Ako imate ideje kako poboljšati svijest o problemima položaja mladih izbjeglica u Europi te ako biste radili na promicanju važnosti njihove asimilacije u svakodnevni život, prijedlog projekta kojim biste to ostvarili možete prijaviti do 16. veljače 2020. u 23:59 sati. Europska studentska unija, naime, odabrene projekte studentskih udruga potpomaže s novčanim iznosom do 10 000 eura, a za internacionalne projekte dodjeljuje i do 12 000 eura.

Od 2016. godine pa do danas, u sklopu Together, Moving Forward projekta, ESU je financirala više od 40 projekata koji su se bavili tematikom izbjeglica i migranata te važnošću njihove integracije u obrazovni i društveni život. Cilj je programa potaknuti javni diskurs o prisilnoj migraciji, suočiti se s govorom mržnje, inspirirati studentske inicijative koje prikazuju životne uvjete izbjeglica i azilanata te njihovu mogućnost pristupa obrazovanju, zagovarati jasne politike koje će olakšati njihov pristup obrazovanju te potaknuti pitanja socijalne uključenosti kako bi izgradili dugotrajne veze između izbjeglica, društvenih zajednica i studentskih zajednica. 

Više informacija o prijavama moguće je pronaći na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

5 savjeta za studentsku uštedu

Poziv Hrvatske udruge mladih

Otputuj u Englesku skoro pa besplatno

Evo Vam prilike da budete spontani. Nazovite prijatelja ili prijateljicu ili više njih i krenite u akciju! 

Jasna Ožanić

Projekcija filma

Idući tjedan „Nikome nisu zla učinili”

Sljedeći tjedan održat će se projekcija filma u sklopu projekta Europa za građane.

Zgrada

Ciklus predavanja "Uhvati me za riječ"

Na put do uspjeha koracima Saše Bunete

Debatni klub EFZG osmislio je projekt za studente pod nazivom "Uhvati me za riječ". Prvo predavanje u ciklusu održat će Saša Buneta 31. ožujka

Integritas

Intervju s Kajom Pavlinić, pokretačicom projekta „Integritas“

„Mladi se ne smiju bojati istupanja u ime poštenja i pravde“

Kršenje integriteta te raširenost korupcije i varanja u obrazovnim institucijama, problemi su kojima se bavi antikorupcijski projekt „Integritas“. Projekt vode studenti i učenici koji kroz kampanju i radionice nastoje pozitivno utjecati na školsku i akademsku zajednicu.

https://www.facebook.com/RitehRacingTeam/photos/pb.178599762195562.-2207520000.1570292089./2392361397486043/?type=3&theater

Ljubitelji formula

Pošaljite prijavu i postanite dio velikog projekta Riteh Racing Teama

U tijeku su prijave za sudjelovanje u velikom projektu Ritech Racing Teama.