Natjecanje inovatora

Europska komisija odabrala FER-ov laboratorij za završnicu „Innovation Radar Prizea”

Predstavnici LAPOST-a

Projekt „aPad” zapeo je za oko Europskoj komisiji, odnosno njenim stručnjacima za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo koji su procijenili njegov velik potencijal te ga uvrstili među 50 najboljih u Europi. Za ulazak u veliko finale FER-ovcima su potrebni glasovi građana.

Europska komisija uvrstila je FER-ov Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije – LAPOST među 50 finalista natjecanja Innovation Radar Prize 2018, i to u kategoriji Excellent Science. Riječ je o natjecanju Europske komisije za identificiranje inovacija i inovatora istraživačkih projekta EU-a s najvećim potencijalom. LAPOST se našao u društvu renomiranih europskih sveučilišta i instituta kao što su Technical University of Denmark, University of Iceland i njemački Fraunhofer Institute for Intelligent Analysis and Information Systems. Za ulazak u veliko finale, među 20 najboljih, FER-ovcima su potrebni glasovi građana, a prikupljaju se na poveznici do ponedjeljka, 12. studenoga.

Projekt aPad zapeo je za oko Europskoj komisiji, odnosno njenim stručnjacima za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo koji su procijenili njegov veliki potencijal te ga uvrstili među 50 najboljih u Europi. U H2020 projektu aPad se razvija u autonomno bespilotno površinsko vozilo koje je specijalizirano za morsko i površinsko mjerenje, mapiranje i inspekciju. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i najsuvremenijoj opremi, vozilo također može poslužiti kao pomoćno sredstvo za praćenje i nadzor opreme i osoblja u podvodnim misijama.

Projekt vodi izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković koji iza sebe već ima nekoliko uspješno završnih europskih projekata na temu podvodne robotike. Profesor, uz predavanja i istraživački rad, od ove akademske godine obnaša dužnost prodekana za znanost.

– Ova nominacija izuzetno nam je važna jer pokazuje da znamo rezultate istraživanja dovesti i u fazu komercijalizacije. Drago nam je da je Europa prepoznala naš trud i nadamo se da će i ostali istraživački laboratoriji slijediti ove korake kako bi se povećala inovacijska aktivnost FER-a. – istaknuo je povodom nominacije LAPOST-a na završnicu natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

TIMES CASE STUDY NATJECANJE

Istakni se u masi studenata inženjerstva i otputuj na polufinale u Ankaru:

TIMES CASE STUDY natjecanjem do puta u Tursku!

ESTIEM LG ZAGREB pruža ti priliku da pokažeš kako najbolje možeš razmišljati „izvan okvira" i dobivati titulu najboljeg studenta inženjerstva u Europi!

Foto dani mladih 2017

Manifestacija u Karlovcu

Foto dani mladih prerasli u međunarodni festival

Foto dani mladih i ove će godine obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada Karlovca brojnim sadržajima. Osim natjecateljskog i edukativnog dijela programa namijenjenog isključivo sudionicima, ovogodišnje izdanje festivala bit će prepuno sadržaja za Karlovčane i inozemne posjetitelje.

Concordia discors Prag 2

Uspješno natjecanje

Concordia discors osvojila tri zlata u Pragu!

Na natjecanju je sudjelovalo 26 zborova iz 17 zemalja, dok su hrvatski predstavnici bili Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke.

Lijenost

Crnogorsko natjecanje

Crnogorci se izležavaju za novce

Ležiš, ništa ne radiš i za to dobiješ nagradu od 300 eura?

1

Finale programa „Katalog poduzetničkih ideja”

Aplikacija za ulazak u virtualni svijet financija proglašena najboljom

U četvrtak 28. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli” održano je finale „Kataloga poduzetničkih ideja”. Pobjedu je odnio tim Ekonomske škole iz Pule.