LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Giraffenap”

Caffe bar u kojem možete popiti kavu i spavati kao žirafa

Pauza za kavu sada može biti i pauza sa spavanje.

Pauza za kavu sada može biti i pauza sa spavanje.

Koliko smo puta bili toliko umorni da smo htjeli zaspati tu i sada? Nakon što je pola dana prošlo, ali ona druga polovica nas još čeka i dijeli od udobnog kreveta, pasalo bi malo odrijemati. No, pauza za kavu sada može biti i pauza za spavanje.

Japanski caffe bar u Tokiu, The Nescafé Harajuku, prvi je caffe bar koji uvodi nešto što se zove Giraffenap pod, odnosno kapsulu u kojoj ćete moći drijemati kao žirafe. Da, dobro ste pročitali.

Kapsule za spavanje izgledaju kao telefonske govornice, a u njima ćete spavati stojećki. Upravo otuda dolazi i ime Giraffenap pod inspirirano žirafama, koje preferiraju metodu spavanja stojećki, piše The Messenger.

Kapsule, koje je dizajnirala japanska tvrtka Koyoju Plywood Corporation, potpuno su zvučno izolirane te imaju ugrađenu funkciju ventilacije zraka.

S obzirom na to da čovjek nije žirafa i gravitacija mu brani da zaspi dok stoji, kapsule sadrže podesive oslonce koji omogućuju da svaki drijemač ima udoban san. Dizajneri kapsule tvrde kako je iskustvo spavanja u kapsuli potpuno ugodno te da je moguće doseći pred-REM fazu sna koja opušta tijelo, a disanje, brzina otkucaja srca i aktivnost mozga uspore se dovoljno kako biste se mogli osjećati odmorno nakon 20 minuta.

Caffe bar preporučuje da prije nego što se uputite u svoju kapsulu za spavanje, popijete šalicu kave. Kofein će kroz 20 minuta taman početi djelovati, što znači da ćete izaći iz svoje kapsule kao nova osoba.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA