LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završena konferencija

Apple predstavlja novitete!

Najnovija inkarnacija planetarno popularnog Appleovog tablet računala, sada s predmetkom Air, dolazi sa 9.7-inčnim fantastičnim Retina zaslonom te je 20% tanji i 28% lakši od prethodne generacija iPada, uz 24% reducirani ukupni volumen uređaja

Najnovija inkarnacija planetarno popularnog Appleovog tablet računala, sada s predmetkom Air, dolazi sa 9.7-inčnim fantastičnim Retina zaslonom te je 20% tanji i 28% lakši od prethodne generacija iPada, uz 24% reducirani ukupni volumen uređaja

Na današnjoj konferenciji održanoj u San Franciscu, tehnološki gigant Apple predstavio je najnovija osvježenja svog asortimana, no svakako najjače odjekuju dva uređaja: iPad Air i iPad Mini.

Najnovija inkarnacija planetarno popularnog Appleovog tablet računala, sada s predmetkom Air, dolazi sa 9.7-inčnim fantastičnim Retina zaslonom te je 20% tanji i 28% lakši od prethodne generacija iPada, uz 24% reducirani ukupni volumen uređaja. Pogonjen je najnovijim Appleovim 64-bitnim A7 procesorom kojeg smo već upoznali na novoj verziji iPhonea te dolazi sa najsvježijim operativnim sustavom iOS 7. Baterija je tanja, lakša i omogućuje radnu autonomiju od približno deset sati. Uz to, iPad s ovom verzijom prvi put ima 2 mikrofona.

Manji Airov brat, iPad Mini, po prvi puta donosi Retina rezoluciju (2048x1536 piksela) u klasu Minija. Tako će ekran dijagonale 7.9 inča imati razlučivost od 326 piksela po inču, pružajući neusporediv vizualni doživljaj u svakodnevnom radu. Kao i Air, opremljen je A7 procesorom te M7 koprocesorom, akcelerometrom, žiroskopom i kompasom, te garantira apsolutnu fluidnu reprodukciju 1080p Full HD video datoteka. Također, oba uređaja dolaze s dvostrukim Wi-Fi antenama te podržavaju najnoviju LTE tehnologiju sa osjetno većom brzinom prijenosa mobilnih podataka. Na oba uređaja implementirane su FaceTime prednja kamera i iSight stražnja kamera sa naprednom optikom i senzorom rezolucije 5 megapiksela koji osigurava superiornu kvalitetu fotografija. 

Najbitnija vijest za domaće konzumente Appleovih tehnikalija je da isporuka u Europi, uključujući i Hrvatsku, počinje od 1. studenoga, kada će iPad Air biti moguće kupiti kod nas, dok će novi Mini u prodaju stići nešto kasnije. Preporučene cijene kreću se od 499 dolara za novi iPad Air sa 16 gigabajta prostora za pohranu, odnosno 399 dolara za Mini varijantu iste podatkovne zapremine. Paralelno će Apple krenuti i sa prodajom zaštitnih maski za nove uređaje po cijeni od 39, odnosno 69 dolara. Ako vam je dubina potrošačkog džepa adekvatna, strpite se desetak dana i trk po nove iPadove!

FOTO: IPAD AIR