Na današnji dan

Zloglasni ubojica inspirirao lik Buffalo Billa u knjizi "Kad jaganjci utihnu"

Gary Heidnik

Prije 29 godina u domu Garyja Heidnika otkrivena je odaja za mučenje. Heidnik je oteo šest žena koje je silovao i mučio, a dvije je ubio. Njegova ubojstva poslužila su kao inspiracija za lik Buffalo Billa u knjizi Thomasa Harrisa "Kad jaganjci utihnu".

Odgovarajući na poziv upomoć policija je 26. ožujka 1987. godine pretresla dom Garyja Heidnika u Philadelphiji gdje je našla prizor stravičnog zločina. U podrumu njegove trošne kuće nalazila se odaja za mučenje. U odaji pronašli su tri nage žene okovane za cijev odvodnog kanala. Četvrta zarobljenica, Josefina Rivera, uspjela je pobjeći i upravo je ona pozvala policiju na mjesto zločina.

Gary Heidnik bio je mentalni bolesnik i seksualni prijestupnik koji je uspio postati bogati ulagač dionica. Posjedovao je Rolls Royce, a osim dionicama, bogatstvo je stekao i osnivanjem svoje crkve u kojoj je bio biskup. Na taj način nije morao plaćati porez na zarađeni novac. Ispred kuće imao je znak na kojem je pisalo United Church of the Ministries of God, a jedna prostorija u kući imala je na zidovima novčanice umjesto tapeta. Pred kraj 1986. godine odlučio je osnovati svoj harem i tad je počeo otimati žene s ulica Philadelphije.

Heidnik je oteo ukupno šest žena te ih je držao zarobljene u odaji za mučenje. Sve žene bile su silovane i mučene dok su ostale bile prisiljene gledati. Jednu ženu ubio je tako što ju je stavio u kadu, a kadu je napunio vodom u koju je stavio električnu žicu pa je poginula od strujnog udara. Drugu ženu ubio je tako što ju je izgladnjivao do smrti dok je bila prikovana za zid.

Najstrašniji zločin koji je počinio nad otetim ženama dogodio se kad je Heidnik raskomadao jednu od žrtava, skuhao dijelove njenog tijela te njima hranio ostale zarobljenice. Žene koje su pronađene žive uspjele su se oporaviti od dehidratacije i neishranjenosti.

Iako je bilo očito da je Heidnik bio mentalno poremećen, svejedno je optužen za ubojstvo 1. srpnja 1988. godine, a smrtna kazna izvršena je nad njim godinu dana kasnije. Njegova ubojstva poslužila su kao inspiracija za lik Buffalo Billa u knjizi Thomasa Harrisa Kad jaganjci utihnu.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjige za svakog studenta

Svjetski dan knjige

Knjige koje svaki student mora pročitati

Mark Twain je rekao da je njegov najbolji prijatelj osoba koja mu donese knjigu koju još nije pročitao. Nadamo se da ćemo vam danas, na Svjetski dan knjige, mi postati najbolji prijatelji.

Kip na bostonskom trgu

Na današnji dan

Rođen otac moderne detektivske priče, autor "Crnog mačka" i "Gavrana"

Na današnji dan, 1809. u Bostonu je rođen pisac, pjesnik i književni kritičar Edgar Allan Poe. U dobi od dvije godine ostao je siroče te je brigu o njemu preuzeo bogati trgovac John Allan. Ali, očuhovo bogatstvo nije ga učinilo poznatim.

Roman "Kradljivci sreće"

Promocija romana Lee Brezar

„Self-help“ roman „Kradljivci sreće“ uskoro na knjiškim policama

Nakon velikog uspjeha s romanom „Superjunakinje“, Lea Brezar donosi novo inspirativno štivo, čija priča glavnih protagonista daje odgovore na brojna pitanja životnih potraga čitatelja.

https://pixabay.com/en/man-african-american-black-67472/

Na današnji dan

FOTO: Ubijen Malcolm X, jedan od najutjecajnijih Afroamerikanaca 20. stoljeća

Malcolm X ubijen je u New Yorku 21. veljače 1965. godine. Bio je borac protiv rasizma i jedan od najutjecajnijih Afroamerikanaca 20. stoljeća.

Harry Potter filmovi

Otkrivena još jedna nepoznanica

J. K. Rowling otkrila zašto je Harry Potter nazvao svog sina po Snapeu

J. K. Rowling odgovorila na pitanje koje je mnoge obožavatelje mučilo – zašto je Harry nazvao svog sina prema svom omraženom profesoru Snapeu?