Na današnji dan

Zadarski studenti pripremili predstavu, radionicu i izložbu za Međunarodni dan studenata

Promocija

Na današnji se dan obilježava Međunarodni dan studenata. Provjerite bogati program koji su pripremili zadarski studenti i priključite se proslavi studentskog praznika!

Međunarodni dan studenata obilježava se 17. studenoga prigodnim programom pod nazivom Studen(t)i za studente u prostorijama Studentskog kluba Božo Lerotić u Zadru, a u organizaciji Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru i odjela Sveučilišta.

Iz bogatog programa izdvajamo javnu probu scenske igre Trno(ružica) 21. stoljeća, koju će u 11 sati održati studenti treće godine Odsjeka za razrednu nastavu pod vodstvom doc. dr. sc. Teodore Vigato.

U 14 sati održat će radionica za studente Sutra ću – Umjetnost odlaganja obaveza. Sigurno ste bar jednom tjedno počeli s nekom obavezom od sutra. Ako želite saznati kako studenti odlažu svoje obaveze, svakako posjetite ovu radionicu.

U 17 sati moći ćete saznati odgovore na sva pitanja o radu Studentskog savjetovališta. Na pitanja odgovaraju djelatnici Studentskog savjetovališta, dok je u ulozi moderatora Alen Juranko, student 2. godine psihologije.

Studenti Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja priredili su likovnu izložbu koju tijekom cijelog dana možete razgledati u studentskom klubu Božo Lerotić. Radovi su napravljeni pod mentorstvom doc. art. Saše Živkovića.

Podsjetimo, Međunarodni dan studenata obilježava se u spomen na krvave događaje u Pragu 17. studenog 1939. godine, kada je zbog protesta protiv nacističke vlasti ubijeno devetero studenata i profesora. Prvi Međunarodni dan studenata obilježen je 1941. godine u Londonu. Postupno se u obilježavanje priključuju države širom svijeta te ovaj datum postaje pravi studentski praznik. Stoga dođite danas u Studentski klub Božo Lerotić i uživajte u programu!

Komentari na članak

Vezani članci

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu

Sudjeluje 28 zemalja

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu održat će se u Rijeci

Rijeka će održati još jedno u nizu sportskih događanja, a ovoga puta riječ je o Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu koje se održava krajem srpnja.

Glavni panelisti

Karijerno promišljanje i razvitak

(Tje)dan karijera na FOI-ju okupio brojne poslodavce, visokoobrazovne institucije i tisuće studenata

Na aktivnostima Tjedna karijera sudjelovalo je preko 1000 studenata, što je pridonijelo njihovom aktivnijem promišljanju o planiranju buduće karijere te stjecanju dodatnih stručnih znanja potrebnih na tržištu rada.

Soči

Traju prijave za festival u Sočiju

Besplatan boravak u Rusiji na Svjetskom festivalu mladih i studenata

Ako govorite ili učite ruski jezik, ovo je idealna prilika za vas, koja vam ne smije pobjeći kroz prste!

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Jasna Ožanić

Video prilog studenata dubrovačkog Sveučilišta

VIDEO: Kultura ispijanja kave u Hrvatskoj

Dubrovački studenti Julia Mačinković, Domagoj Trojanović i Marijana Matulović u sklopu kolegija Video novinarstvo napravili su kratki prilog o tome kako Dubrovčani ispijaju kavu te zašto Hrvati provode toliko vremena na terasama kafića.