Na današnji dan

Tri razloga zašto obožavamo kokice

https://pixabay.com/en/warm-and-cozy-popcorn-coffee-1975215/

Dan kokica najbolje je proslaviti uz veliku porciju ove voljene grickalice i odličan film. Donosimo razloge zbog kojih ćete ih zavoljeti još više.

19. siječnja dan je rezerviran za mnogima omiljene grickalice. Lako ih je pripremiti, jeftine su i neodoljivo fine – kokice. Donosimo podsjetnik zašto su toliko obožavane i savjete kako ih pripremiti.

  1. Pomažu kod mršavljenja i zatvora

Unos hrane bogate vlaknima može pomoći pri rješavanju problema s probavom, a kokice su jedna od tih namirnica Njihovo redovito konzumiranje povećava dnevnu dozu unosa vlakana za čak 22%. Također, hrana bogata vlaknima probavlja se nešto duže – dakle, sitost će duže potrajati.

  1. Niskokalorične

Najzdraviji način pripremanja kokica jest onaj bez dodavanja masti. Za zdravu porciju od samo 30 kalorija u papirnatu vrećicu stavite tri do četiri žlice zrna kukuruza, dobro je zatvorite i ostavite u mikrovalnoj oko dvije minute. Bitno je da ne pretjerate sa solju i ne dodajete maslac.

  1. Lako je obogatiti njihov okus

Planirate li filmski maraton, najlakše je pripremiti nekoliko posuda kokica s različitim začinima. Za slatku poslasticu dovoljno je dodati cimet, a odgovarat će im gotovo svi začini koje možete pronaći, čak i oni poput wasabija. Naravno, kombinacija sa sirom većini će biti najdraža.

Komentari na članak

Vezani članci

Plakat filma Čarobnjak iz Oza

Na današnji dan

Premijerno prikazan 1939, „Čarobnjak iz Oza” postaje jedan od najomiljenijih u povijesti

Na današnji dan 1939. godine u kinima diljem Sjedinjenih Američkih Država prvi put emitiran je film koji će postati jedan od najomiljenijih u filmskoj povijesti – „Čarobnjak iz Oza”.

Napoleon Rusija

Na današnji dan

Napoleonov pohod na Rusiju

Napoleonov pohod na Rusiju 1812. godine označio je prekretnicu Napoleonskih ratova.

naslovna, lazy day

NA DANAŠNJI DAN

Možete se vratiti na spavanje, danas obilježavamo Dan lijenosti

Iako danas jest dan za ne raditi ništa, mi ipak nećemo biti toliko lijeni pa donosimo nekoliko prijedloga kako možete provesti današnji dan, a da to bude opuštajuće za vas i da ne iziskuje prevelike intelektualne i fizičke napore. 

Konstantin I. Veliki

Na današnji dan

Umro Konstantin I. Veliki, prvi kršćanski rimski car

Na današnji dan, 22. svibnja 337. godine, od bolesti je umro prvi kršćanski rimski car.

https://www.facebook.com/renebitorajac/photos/p.1816062871748715/1816062871748715/?type=1&theater

NA DANAŠNJI DAN

Rođendan Renea Bitorajca, koji je glumio i u Oscarom nagrađenom filmu

2. ožujka rođendan slavi jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se mogu pohvaliti glumom u Oscarom nagrađenom filmu. Krpa, Robi, dr. Kunić samo su neke od uloga koje je utjelovio u svojoj karijeri.