Na današnji dan

FOTO: Star Wars dan upisan u kalendare

Star Wars dan
Pogledaj fotogaleriju
Star wars: A New Hope (1977)
The force is strong with this one - Yoda corgi
Cute this one is - Yoda mops
It's a trap! - Star Wars dan muffin
R2-D2 spremnik bombona

+11

Svakom pravom ljubitelju Zvjezdanih ratova ne treba naglašavati koji je danas dan. Kako ćete ga obilježiti ovisi o vašem poznavanju ovog kulturnog fenemena, a pokoju ideju ukradite iz naše fotogalerije.

Čak i ako niste najveći ljubitelj filmskog serijala Zvjezdani ratovi, 4. svibnja nije vam mogao promaknuti kao silovit dan. May the Fourth je, sada već tradicionalno, rezerviran i upisan u kalendare kao Star Wars dan. Neupućenima oprez! Danas ne živimo long and prosper, danas je sila s nama. Otkrijte razliku i lakše svladajte osnovne pojmove klikom na poveznicu.  

Ukratko, franšiza se sastoji od sedam filmova koje možemo gledati kronološki, po datumu objave, ili ih možemo malo ispremiješati i pratiti radnju od početka do kraja. Snima se i osmi nastavak, a u njemu ćemo moći prepoznati obrise i jednog našeg grada – Dubrovnika.

Ove godine i Zagreb slavi pod maskama, a više o događaju pročitajte ovdje. Također, za one koji nisu uspjeli pogledati posljednji nastavak u kinima, ako takvi uopće postoje, ili za one koji samo žele utvrditi gradivo, DriveIN kino nudi popravni rok 8. svibnja. Uživajte u zvjezdanom filmu pod zvjezdanim nebom, a u nastavku pogledajte kratku fotogaleriju koja otkriva kako se najbolje uklopiti u današnji dan. Ako niste planirali slaviti, ona će vas sigurno inspirirati. May the fourth be with you!

Komentari na članak

Vezani članci

SCool Fest 2019

Festival u Studentskom centru

FOTO: SCool Fest srušio rekorde posjećenosti; zabilježio preko 10 000 posjetitelja

– Dok se za mnoge druge festivale jednake kvalitete trebaju izdvojiti značajni iznosi za ulaz, na ovaj je festival on besplatan, a to se onda ne propušta. – rekao je student Mate.

Ljubaznost

Na današnji dan

FOTO: Ljubaznost ne košta ništa, a znači puno

Svjetski je dan ljubaznosti. Uveselite nekoga gestom ljubaznosti. Popravite dan i sebi i njemu.

Texting

Pogledajte fotogaleriju koja oslikava kako je tehnologija preuzela naše živote

FOTO: 20 postera koji savršeno opisuju današnjicu

Student medicine i umjetnik iz SAD-a, Ajit Johnson, kreirao je niz postera inspiriran činjenicom da su ljudi danas zapravo i previše ovisni o tehnologiji. 

10 filmova za početak ljeta

Pronađite inspiraciju za ljeto

10 filmova za početak ljetnih praznika

Filmovi nam pomažu da maštamo, sanjamo, pokrenemo se i nešto učinimo. Donosimo vam popis 10 filmova koji će vam uljepšati završetak rokova i početak ljeta. Pitanje je hoće li biti dovoljno inspirativni da se ovoga ljeta upustite u avanturu života.

MM centar

Kulturni program

Problemi s kulturom u SC-u: Klubvizija tvrdi da se prisilno morala iseliti, Bošnjak kaže da je nitko nije ukinuo

Početkom 2019. godine Studentski Centar u Zagrebu je nenajavljeno i bez obrazloženja prekinuo suradnju s Klubvizijom SC-a, te smo u iznimno kratkom roku bili prisiljeni iseliti iz prostora MM centra. – poručuju iz Klubvizije.