NA DANAŠNJI DAN

Rođendan Renea Bitorajca, koji je glumio i u Oscarom nagrađenom filmu

https://www.facebook.com/renebitorajac/photos/p.1816062871748715/1816062871748715/?type=1&theater

2. ožujka rođendan slavi jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se mogu pohvaliti glumom u Oscarom nagrađenom filmu. Krpa, Robi, dr. Kunić samo su neke od uloga koje je utjelovio u svojoj karijeri.

Sigurno ste gledali barem jednu epizodu serije Bitange i princeze ili Naša mala klinika. Serije su to koje su obilježile karijeru poznatoga hrvatskog glumca Renea Bitorajca. Filmovi koji su obilježili njegovu karijeru, poput Metastaza i Ničije zemlje, proslavili su njega, ali i filmsku scenu na ovim prostorima.

Rene Bitorajac rođen je na današnji dan 1972. godine u Zagrebu te se sedam godina kasnije počinje baviti glumom. S 18 godina upisuje Akademiju dramske umjetnosti, a u svojoj karijeri prošao je, dakle, sve – od glume u kazališnim predstavama, preko serija do filmova. Isto tako bio je voditelj emisija poput Tvoje lice zvuči poznato, ali i još uvijek aktualnog Supertalenta. Ipak za Nacional.hr ističe kako mu je očinska uloga najvažnija. 

Uloge Robija odnosno dr. Kunića jesu one kojima je Bitorajac pokazao zašto je jedan od najboljih u svom zanatu. Robert Robi Kumerle dečko je iz Dubrave te je lik koji utjelovljuje u seriji Bitange i princeze, dok ulogu maminog sina dr. Kunića igra u Našoj maloj klinici. I jedna i druga serija poznate su generacijama rođenim 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i mlađima. 

Prije 10 godina dobio je i glavnu ulogu u filmu Metastaze gdje je utjelovio prgavog Krpu, a 2016. godine tu istu ulogu nastavio je u filmu ZG80. Njegovo najveće postignuće ipak je film Ničija zemlja, koji je režirao Danis Tanović, a koji je osvojio Zlatni globus i Oscar za najbolji strani film. 

FOTO: IMDb

Emisije Tvoje lice zvuči poznato i Supertalent vodio je sa svojim kolegom Igorom Mešinom. Ovaj voditeljski duo pokazao se kao jedan od najpoznatijih, ali i najkvalitetnijih tandema što se tiče vođenja zabavnih emisija

Rene Bitorajac danas slavi svoj 47. rođendan i sve što je napravio samo je dokaz kakvog glumca, ali i voditelja Hrvatska ima. Ako još niste, pogledajte i njegovu posljednju predstavu Samo preko njega mrtvog.

Komentari na članak

Vezani članci

CFSN slavi 14 godina na zagrebačkoj sceni

Elektronička glazba

24-satnim eventom CFSN slavi 14 godina na zagrebačkoj sceni

CFSN je pripremio spektakularnu zabavu za ljubitelje elektorničke glazbe. Poziva svoju vjernu publiku na proslavu 14 godina na zagrebačkoj sceni.

Znanstvenica programiranje

Na današnji dan

FOTO: Na Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti prisjećamo se onih koje su promijenile svijet

11. veljače obilježava se Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti čiji je cilj promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u znanosti i obrazovanju.

https://pixabay.com/en/morning-coffee-cup-drink-table-819362/

Na današnji dan

Svjetski dan kave: Trebamo li se odricati ovog pića?

Neprestano se vode rasprave je li kava zdravo ili nezdravo piće. Kava, ako je uzimamo u preporučenim količinama, može imati brojne pozitivne efekte na naše tijelo. No neumjerenost može rezultirati zdravstvenim problemima.

Jerry Seinfeld

Na današnji dan

Rođen Jerry Seinfeld, američki glumac i stand-up komičar

Kada je imao osam godina, Seinfeld je sam počeo vježbati svoje nastupe gledajući televiziju i proučavajući tehnike raznih komičara.

Radio Student

Zabava u Močvari

Radio Student priprema rođendanski tulum, slavi i uspješnu „crowdfunding” kampanju

Svoju će globalnu punoljetnost i uspjehe kampanje „Nek´se daleko čuje” Radio Student proslaviti zabavom koja sve slušatelje očekuje u klubu Močvara.