NA DANAŠNJI DAN

Rođendan Renea Bitorajca, koji je glumio i u Oscarom nagrađenom filmu

https://www.facebook.com/renebitorajac/photos/p.1816062871748715/1816062871748715/?type=1&theater

2. ožujka rođendan slavi jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se mogu pohvaliti glumom u Oscarom nagrađenom filmu. Krpa, Robi, dr. Kunić samo su neke od uloga koje je utjelovio u svojoj karijeri.

Sigurno ste gledali barem jednu epizodu serije Bitange i princeze ili Naša mala klinika. Serije su to koje su obilježile karijeru poznatoga hrvatskog glumca Renea Bitorajca. Filmovi koji su obilježili njegovu karijeru, poput Metastaza i Ničije zemlje, proslavili su njega, ali i filmsku scenu na ovim prostorima.

Rene Bitorajac rođen je na današnji dan 1972. godine u Zagrebu te se sedam godina kasnije počinje baviti glumom. S 18 godina upisuje Akademiju dramske umjetnosti, a u svojoj karijeri prošao je, dakle, sve – od glume u kazališnim predstavama, preko serija do filmova. Isto tako bio je voditelj emisija poput Tvoje lice zvuči poznato, ali i još uvijek aktualnog Supertalenta. Ipak za Nacional.hr ističe kako mu je očinska uloga najvažnija. 

Uloge Robija odnosno dr. Kunića jesu one kojima je Bitorajac pokazao zašto je jedan od najboljih u svom zanatu. Robert Robi Kumerle dečko je iz Dubrave te je lik koji utjelovljuje u seriji Bitange i princeze, dok ulogu maminog sina dr. Kunića igra u Našoj maloj klinici. I jedna i druga serija poznate su generacijama rođenim 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i mlađima. 

Prije 10 godina dobio je i glavnu ulogu u filmu Metastaze gdje je utjelovio prgavog Krpu, a 2016. godine tu istu ulogu nastavio je u filmu ZG80. Njegovo najveće postignuće ipak je film Ničija zemlja, koji je režirao Danis Tanović, a koji je osvojio Zlatni globus i Oscar za najbolji strani film. 

FOTO: IMDb

Emisije Tvoje lice zvuči poznato i Supertalent vodio je sa svojim kolegom Igorom Mešinom. Ovaj voditeljski duo pokazao se kao jedan od najpoznatijih, ali i najkvalitetnijih tandema što se tiče vođenja zabavnih emisija

Rene Bitorajac danas slavi svoj 47. rođendan i sve što je napravio samo je dokaz kakvog glumca, ali i voditelja Hrvatska ima. Ako još niste, pogledajte i njegovu posljednju predstavu Samo preko njega mrtvog.

Komentari na članak

Vezani članci

Rođendanska torta

Na današnji dan

Od odrastanja i studija glume u Australiji do svjetske slave

Lik Cecile Wright vinuo ju je na zvjezdanu putanju igranih serija, a i danas, u 51. godini, reda kvalitetne uloge. Riječ je o velikoj Nicole Kidman.

Jules Verne

Na današnji dan

Rođen Jules Verne

"Anything one man can imagine, other men can make real." - Jules Verne

svi sveti

Na današnji dan

Što slavimo na Sve svete?

Svi sveti i Dušni dan podsjećaju vjernike na vječni život te preispitivanje o smislu ovozemaljskog života i vrijednosti.

Poštanska marka

Na današnji dan

U upotrebu uvedena poštanska marka

Poštanska marka prvi je put puštena u promet kao sredstvo plaćanja poštanskih usluga u Velikoj Britaniji 1840. godine.

Dan zagrljaja

Na današnji dan

Međunarodni dan zagrljaja

Ovaj dan trebali biste proslaviti tako da ponudite zagrljaj kome god poželite.