Na današnji dan

Rođen najuspješniji vozač Formule 1

M. Schumacher

Michael Schumacher, borac kojeg ništa nije moglo zaustaviti, danas je navršio 49. godinu života.

Godine 1969. na današnji dan rođen je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena, Michael Schumacher. Sedmerostruki je prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrke te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule 1. Rođen je u Njemačkoj, a njegova je zemlja zbog njega zavoljela formulu.

U svom djetinjstvu Michael je pokazao veliku zainteresiranost za formulu. Sa samo 4 godine vozio je carting utrke. Otac mu je za prvu utrku napravio poseban bolid. U dobi od 6 godina osvojio je svoj prvi naslov u lokalnom prvenstvu malih kartinga te je pokazao već tada svoj urođeni talent za vožnju. 1991. godine prvi se put natječe u Formuli 1 s ekipom Jordan, a iste je godine prešao u Benetton. Prvu pobjedu ostvario je na Velikoj nagradi Belgije 1992. godine. Tijekom 2006. godine povlači se iz sporta, ali se vraća na velika vrata 2009. godine. Iste godine, godine povratka, doživio je nesreću, a samo godinu kasnije doživljava drugu nesreću u Abu Dhabiju.

Nakon svih ovih uspona i padova, nitko nije niti pomislio da će Schumacher 2013. godine doživjeti još jednu nesreću zbog koje je godine proveo u komi. Nesreća se dogodila nakon što je bio na skijanju sa svojim sinom. Odmaknuo se sa staze te glavom udario o kamen. Cijeli je svijet ostao šokiran ovom viješću. Njegova je obitelj za potrebe liječenja prodala privatni zrakoplov te tri milijuna eura vrijednu vilu u Norveškoj.

Informacije o njegovom zdravstvenom stanju ne izlaze u javnost. Nitko osim njegove obitelji ne zna kako je on zapravo. Brojna su nagađanja, a novinari i fanovi diljem svijeta žude za informacijama. Ipak, njegova obitelj ih ne iznosi, a na nama je samo da se nadamo onom najboljem, kako je i sam rekao 2012. godine:

 – Radujem se životu nakon Formule 1, sada mi život nudi brojne mogućnosti, ja sam borac, mene ništa ne može zaustaviti. –

Komentari na članak

Vezani članci

TBF u KSET-u

Klub studenata elektrotehnike

TBF otvara KSET-ovu rođendansku proslavu

Popularni splitski band zaigrat će "ping-pong" i "usklađivati toplomjere" s posjetiteljima KSET-ovog rođendana. Broj karata je ograničen.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Wikipedia_mini_globe_handheld.jpg

Na današnji dan

Punoljetstvo najveće internetske enciklopedije

Sveznajuća stranica od koje svi vječito tražimo pomoć ugledala je svjetlo dana prije 18 godina, a do sada je dosegnula određene brojke koje će teško ikad biti nadmašene.

https://pixabay.com/sk/photos/rubik-kocka-rubik-kocka-%C4%8Derven%C3%A1-315196/

Na današnji dan

Prije 75 godina rođen tvorac najpoznatije zagonetke na svijetu; donosimo zanimljivosti o njoj

Na današnji se dan rodio mađarski arhitekt Ernő Rubik koji je patentirao poznatu Rubikovu kocku. Nakon mjesec dana mozganja uspio ju je i složiti te je postao milijunaš.

Teatar Exit

Kazališna umjetnost

EXIT slavi 25 godina postojanja; iz teatra poručuju da publiku očekuju iznenađenja

Kao provokativno, inovativno, britko i visokoestetizirano kazalište, koje u središte svog stvaralaštva postavlja glumačko umijeće, Teatar EXIT u proteklih je 25 godina osvojio preko 170 nagrada i nominacija za najbolje predstave, glumce i režije.

Brain Holiday

Najava koncerta

Brain Holidays svira za 40. rođendan KSET-a

Bend koji je svojim odama Bobu Marleyju mnogo puta napunio i prepunio klub ponovno dolazi 27. svibnja, nošen nadolazećim albumom, prepun pozitivne vibre i napucan energijom.