Na današnji dan

Rođen najuspješniji vozač Formule 1

M. Schumacher

Michael Schumacher, borac kojeg ništa nije moglo zaustaviti, danas je navršio 49. godinu života.

Godine 1969. na današnji dan rođen je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena, Michael Schumacher. Sedmerostruki je prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrke te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule 1. Rođen je u Njemačkoj, a njegova je zemlja zbog njega zavoljela formulu.

U svom djetinjstvu Michael je pokazao veliku zainteresiranost za formulu. Sa samo 4 godine vozio je carting utrke. Otac mu je za prvu utrku napravio poseban bolid. U dobi od 6 godina osvojio je svoj prvi naslov u lokalnom prvenstvu malih kartinga te je pokazao već tada svoj urođeni talent za vožnju. 1991. godine prvi se put natječe u Formuli 1 s ekipom Jordan, a iste je godine prešao u Benetton. Prvu pobjedu ostvario je na Velikoj nagradi Belgije 1992. godine. Tijekom 2006. godine povlači se iz sporta, ali se vraća na velika vrata 2009. godine. Iste godine, godine povratka, doživio je nesreću, a samo godinu kasnije doživljava drugu nesreću u Abu Dhabiju.

Nakon svih ovih uspona i padova, nitko nije niti pomislio da će Schumacher 2013. godine doživjeti još jednu nesreću zbog koje je godine proveo u komi. Nesreća se dogodila nakon što je bio na skijanju sa svojim sinom. Odmaknuo se sa staze te glavom udario o kamen. Cijeli je svijet ostao šokiran ovom viješću. Njegova je obitelj za potrebe liječenja prodala privatni zrakoplov te tri milijuna eura vrijednu vilu u Norveškoj.

Informacije o njegovom zdravstvenom stanju ne izlaze u javnost. Nitko osim njegove obitelji ne zna kako je on zapravo. Brojna su nagađanja, a novinari i fanovi diljem svijeta žude za informacijama. Ipak, njegova obitelj ih ne iznosi, a na nama je samo da se nadamo onom najboljem, kako je i sam rekao 2012. godine:

 – Radujem se životu nakon Formule 1, sada mi život nudi brojne mogućnosti, ja sam borac, mene ništa ne može zaustaviti. –

Komentari na članak

Vezani članci

Inzinjer nicega

Lucija Adžić

Muke po studentici rođenoj u ispitnom mjesecu

Pogodite 'ko ima kolokvije ubrzo. Pogodite 'ko ima rođendan ubrzo. Pogodite 'ko neće učiti. No birthday party November.

MS

Josipa Miković

Rođendanska ekstravaganca

Rođendani su nešto što željno iščekujemo i onda kada dođe i prođe pitamo se – kad će mi rođendan?

Lisinski izvana

NA DANAŠNJI DAN

Po njemu ime nosi koncertna dvorana, skladatelj je „Ljubavi i zlobe”, a rođen je prije 200 godina

Skladateljska karijera Vatroslava Lisinskog, rođenog prije 200 godina, trajala je 11 godina. Iz njegove je riznice proizašlo 145 djela, od kojih je najpoznatije „Ljubav i zloba”.

Utrka "Skijaj za skijaše"

Humanitarna akcija

Skijaši zapalili Sljeme i prikupili 8300 kuna za osobe s invaliditetom

– Ova će nam akcija puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – rekao je paraolimpijac Damir Mizdrak.

Frajle u Tesli

Proslava drugog rođendana

Kultni zagrebački koncept bar Tesla Power House dokazuje status urbane oaze

Marin Čilić se uz brojne javne ličnosti pridružio proslavi drugog rođendana Tesle. Vesela atmosfera se nastavlja na Badnjak kada u inspirirajućem ambijentu bara nastupaju Frajle.