LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rođen najuspješniji vozač Formule 1

Michael Schumacher, borac kojeg ništa nije moglo zaustaviti, danas je navršio 49. godinu života.

Michael Schumacher, borac kojeg ništa nije moglo zaustaviti, danas je navršio 49. godinu života.

Godine 1969. na današnji dan rođen je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena, Michael Schumacher. Sedmerostruki je prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrke te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule 1. Rođen je u Njemačkoj, a njegova je zemlja zbog njega zavoljela formulu.

U svom djetinjstvu Michael je pokazao veliku zainteresiranost za formulu. Sa samo 4 godine vozio je carting utrke. Otac mu je za prvu utrku napravio poseban bolid. U dobi od 6 godina osvojio je svoj prvi naslov u lokalnom prvenstvu malih kartinga te je pokazao već tada svoj urođeni talent za vožnju. 1991. godine prvi se put natječe u Formuli 1 s ekipom Jordan, a iste je godine prešao u Benetton. Prvu pobjedu ostvario je na Velikoj nagradi Belgije 1992. godine Tijekom 2006. godine povlači se iz sporta, ali se vraća na velika vrata 2009. godine Iste godine, godine povratka, doživio je nesreću, a samo godinu kasnije doživljava drugu nesreću u Abu Dhabiju.

Nakon svih ovih uspona i padova, nitko nije niti pomislio da će Schumacher 2013. godine doživjeti još jednu nesreću zbog koje je godine proveo u komi. Nesreća se dogodila nakon što je bio na skijanju sa svojim sinom. Odmaknuo se sa staze te glavom udario o kamen. Cijeli je svijet ostao šokiran ovom viješću. Njegova je obitelj za potrebe liječenja prodala privatni zrakoplov te tri milijuna eura vrijednu vilu u Norveškoj.

Informacije o njegovom zdravstvenom stanju ne izlaze u javnost. Nitko osim njegove obitelji ne zna kako je on zapravo. Brojna su nagađanja, a novinari i fanovi diljem svijeta žude za informacijama. Ipak, njegova obitelj ih ne iznosi, a na nama je samo da se nadamo onom najboljem, kako je i sam rekao 2012. godine:

 – Radujem se životu nakon Formule 1, sada mi život nudi brojne mogućnosti, ja sam borac, mene ništa ne može zaustaviti. –

FOTO: FACEBOOK/MSCHUMACHERFANS