Na današnji dan

Prije točno tri godine osvojio je petu Zlatnu loptu, a želi ih 7

https://www.pinterest.com/pin/581245895642658440/

Cristiano Ronaldo svjetski je poznat sportaš koji je na današnji dan 2017. godine osvojio svoju petu zlatnu loptu koja je još jednom potvrdila njegov talent i upornost. Ovaj zgodni Portugalac najviše se proslavio igrajući za Real Madrid, ali 2018. zamijenio je taj klub za torinski Juventus.

FIFA Zlatna lopta svečana je ceremonija na kojoj se svake godine dodjeljuju nagrade najboljima u prethodnoj godini. Na današnji dan, 7. siječnja, točno prije tri godine, veliki sportaš i nogometaš Cristiano Ronaldo osvojio je svoju petu zlatnu loptu koja je još jednom potvrdila njegov nevjerojatan talent.

Nakon slavlja 2008, 2013, 2014. i 2016. godine Ronaldo je nastavio svoj zlatni niz i 2017. Ceremonija primanja nagrade održala se u Francuskoj na Eiffelovu tornju. Njegov glavni rival i konkurencija Lionel Messi bio je drugi, dok je brazilski dijamant Neymar jr. dobio nagradu brončanoga sjaja.

Nakon primanja prestižne nagrade izjavio je:

– Želim sedam Zlatnih lopti i sedmero djece.

Ronaldo trenutno ima četvero djece i još uvijek pet Zlatnih lopti, a činjenica da ima 34 godine uopće ga ne zaustavlja u daljnjem radu. Sportaš se najviše proslavio igrajući za Real Madrid, ali kao što znamo od 2018. zamijenio je taj klub za torinski Juventus. 

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/sk/photos/rubik-kocka-rubik-kocka-%C4%8Derven%C3%A1-315196/

Na današnji dan

Prije 75 godina rođen tvorac najpoznatije zagonetke na svijetu; donosimo zanimljivosti o njoj

Na današnji se dan rodio mađarski arhitekt Ernő Rubik koji je patentirao poznatu Rubikovu kocku. Nakon mjesec dana mozganja uspio ju je i složiti te je postao milijunaš.

Slaven Belupo

Koprivničani su bez većih problema odradili gostovanje u Poreču

Hrvatski nogometni kup: Slaven Belupo lako protiv Jadrana

Predvođeni novim trenerom Mladenom Frančićem, Farmaceuti su potvrdili svoj prolazak u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa sa čak 6 pogodaka u mreži trećeligaša Jadrana.

Djevojka s laptopom

NA DANAŠNJI DAN

Amazon navršava 25 godina; zavirite u povijest gigantske kompanije koja je promijenila svijet

Jeff Bezos osnovao je internetsku trgovinu Amazon 5. srpnja 1994. godine u Washingtonu. Danas je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija na svijetu uz koju se vežu mnoge zanimljivosti i kontroverze.

Dan zagrljaja

Na današnji dan

Međunarodni dan zagrljaja

Ovaj dan trebali biste proslaviti tako da ponudite zagrljaj kome god poželite.

Alexander Graham Bell

Na današnji dan

„Gospodine Watson, dođite ovdje, želim vas vidjeti”

S obzirom na to da danas obilježavamo 142. godišnjicu prvog telefonskog poziva, prisjetimo se kako je uopće došlo do jednog od najcjenjenijih izuma u povijesti.