LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Premijerno pušten prvi film kralja „rock'n'rolla” – „Love Me Tender”

Na današnji dan 1956. godine snimljen je film Love Me Tender u kojem se nikada prežaljeni Elvis Presley prvi puta okušao u glumi.

Na današnji dan 1956. godine snimljen je film Love Me Tender u kojem se nikada prežaljeni Elvis Presley prvi puta okušao u glumi.

Elvis Presley, poznatiji kao kralj rock'n'rolla, snimio je svoj debitantski film Love Me Tender prije točno 58 godina. Film je premijerno pušten na današnji dan – 15. studenog 1956. – u New Yorku.

Radnja filma odvija se u Texasu za vrijeme građanskog rata, a glavni likovi su braća Reno. Elvis je utjelovio mlađeg brata Clinta koji za vrijeme rata ostaje kod kuće. Vance, njegov stariji brat, odlazi u rat. Radnja prati život slavne dvojice koji se igrom slučaja nađu u ljubavnom trokutu. Originalni naziv filma – Braća Reno – preimenovan je u današnji naziv zbog pjesme Love me tender koju Elvis pjeva u filmu. Unatoč velikom filmskom uspjehu, brojni kritičari zaključili su da Elvis nije u potpunosti pokazao svoj glumački potencijal ni u jednom od 33 filma u kojima se pojavljivao.

Neki od filmova u kojima je glumio su: Jailhouse Rock, King Creole, Blue Hawaii, Fun in Acapulco, Viva Las Vegas i mnogi drugi. Zanimljivo je da u filmu Charro nije pjevao; sve ostale filmove obogatio je svojim iznimnim pjevačkim talentom.

Podsjetimo, Elvis Presley je rođen 8. siječnja 1935. godine u Mississippiju. S nepunih 19 godina započinje svoju prekratku, ali bogatu glazbenu karijeru. Njegov talent, dobar izgled i karizma učinili su ga svjetski poznatim te se i danas smatra najvećom ikonom 20. stoljeća. Umro je u 42. godini života zbog zdravstvenih problema i ovisnosti o drogama u svom domu u Gracelandu. Iza sebe je ostavio brojne obožavatelje i hitove kroz koje živi i danas.

Donosimo vam i naslovnu pjesmu Love Me Tender.

FOTO: FLICKR/KEITH WONDRA