Na današnji dan

Live long and prosper, sretan rođendan!

https://www.flickr.com/photos/trekkiebeth/4852343032/in/photolist-8oMwwL-8oMyMs-8oJoGk-6QKzPJ-6QFvp4-6KBJyi-6KFSTA-cxn613-cxkZq1-9HR4RT-8oJn92-dFfsRg-6QFvGg-a7RVtX-aWFEp2-cAY3k5-8oJobz-8rDo63-aos9aw-6girtR-a7S7Gc-6KbALM-atDdji-atFTBW-ctgq6j-dagdWr-78XhXF-a7Jg44-8BkkZc-a7JLzg-6auQer-9wMy6A-7WTU8P-h1mUUf-8xpqYQ-9NbdAS-8tPz6D-7B5qip-bku4fi-8wAHhr-8wAHmz-9DfERK-rnBzdp-9N8sT2-amBz7J-rnZk7e-amByzU-dLUTqS-8CLUEn-dWUinH

Jim Parsons, najpoznatiji po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu „Teorija velikog praska”, danas slavi 46. rođendan.

James Joseph Jim Parsons rođen je 24. ožujka 1973. godine u Houstonu u Teksasu. Američki je filmski i televizijski glumac, a najpoznatiji je po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu Teorija velikog praska. 2010. godine osvojio je Emmy za izvanrednog glumca u televizijskoj komediji, a 2011. godine osvojio je dvije nagrade za Teoriju velikog praska.

Njegov lik Sheldon Cooper fanatični je obožavatelj Zvjezdanih staza, no Jim Parsons nikada nije gledao tu seriju. Jimovu briljantnu izvedbu fizičara s IQ-om 187 i manjkom socijalnih vještina mnogi smatraju zaslužnom za tako značajan i velik uspjeh serije. Prije ove serije bio je na audicijama za tridesetak pilot epizoda serija, a mnoge za koje je bio izabran bile su ukinute i prije početka snimanja.

Parsons danas živi u Los Angelesu, a u svibnju 2012. godine The New York Times objavio je da je homoseksualac te da je u vezi posljednjih deset godina sa svojim partnerom, redateljem Toddom Spiewakom. Jim je izjavio da je njihova ljubav obična i dosadna, da ujutro skupa piju kavu i jedan drugome peru veš.

Parsons je izuzetno susretljiva i prijateljski nastrojena osoba koja je u srednjoj školi u Houstonu izabrana za najprijateljskijeg učenika.

Komentari na članak

Vezani članci

Friends

NA DANAŠNJI DAN

FOTO: Od glumca do čovjeka koji je pretukao kanadskog premijera – sva lica Matthewa Perryja

Donosimo pregled najvažnijih uloga Matthewa Perryja i podsjetnik na scene Chandlera Binga kojima nam je osvojio srca.

Leonardo DiCaprio, nagrade

Hoće li ove godine Leo napokon dobiti Oscara?

FOTO: 10 najboljih uloga Leonarda DiCapria

Donosimo vam deset kultnih filmskih likova koje je utjelovio Leonardo DiCaprio!

Robert De Niro

Na današnji dan

Rođen legendarni glumac Robert De Niro

Na današnji je dan 1943. godine rođen jedan od najvećih glumaca u filmskoj povijesti – Robert De Niro.

Emmy trofej

67. dodjela Emmy nagrade

HBO i Igra prijestolja srušili sve rekorde na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja

Dok dramska serija Igre prijestolja postavlja nove rekorde, Viola Davis postala je prva crna žena koja je dobila Emmy nagradu u kategoriji najbolje glavne glumice.

Robin quote

Preminuo poznati glumac

Posljednji pozdrav Robinu Williamsu, vječno nasmiješenom Petru Panu

Preminuo je poznati američki glumac Robin Williams.