Na današnji dan

Live long and prosper, sretan rođendan!

https://www.flickr.com/photos/trekkiebeth/4852343032/in/photolist-8oMwwL-8oMyMs-8oJoGk-6QKzPJ-6QFvp4-6KBJyi-6KFSTA-cxn613-cxkZq1-9HR4RT-8oJn92-dFfsRg-6QFvGg-a7RVtX-aWFEp2-cAY3k5-8oJobz-8rDo63-aos9aw-6girtR-a7S7Gc-6KbALM-atDdji-atFTBW-ctgq6j-dagdWr-78XhXF-a7Jg44-8BkkZc-a7JLzg-6auQer-9wMy6A-7WTU8P-h1mUUf-8xpqYQ-9NbdAS-8tPz6D-7B5qip-bku4fi-8wAHhr-8wAHmz-9DfERK-rnBzdp-9N8sT2-amBz7J-rnZk7e-amByzU-dLUTqS-8CLUEn-dWUinH

Jim Parsons, najpoznatiji po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu „Teorija velikog praska”, danas slavi 46. rođendan.

James Joseph Jim Parsons rođen je 24. ožujka 1973. godine u Houstonu u Teksasu. Američki je filmski i televizijski glumac, a najpoznatiji je po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu Teorija velikog praska. 2010. godine osvojio je Emmy za izvanrednog glumca u televizijskoj komediji, a 2011. godine osvojio je dvije nagrade za Teoriju velikog praska.

Njegov lik Sheldon Cooper fanatični je obožavatelj Zvjezdanih staza, no Jim Parsons nikada nije gledao tu seriju. Jimovu briljantnu izvedbu fizičara s IQ-om 187 i manjkom socijalnih vještina mnogi smatraju zaslužnom za tako značajan i velik uspjeh serije. Prije ove serije bio je na audicijama za tridesetak pilot epizoda serija, a mnoge za koje je bio izabran bile su ukinute i prije početka snimanja.

Parsons danas živi u Los Angelesu, a u svibnju 2012. godine The New York Times objavio je da je homoseksualac te da je u vezi posljednjih deset godina sa svojim partnerom, redateljem Toddom Spiewakom. Jim je izjavio da je njihova ljubav obična i dosadna, da ujutro skupa piju kavu i jedan drugome peru veš.

Parsons je izuzetno susretljiva i prijateljski nastrojena osoba koja je u srednjoj školi u Houstonu izabrana za najprijateljskijeg učenika.

Komentari na članak

Vezani članci

Marlon Brando

Na današnji dan

Život koji Marlon Brando nije mogao odbiti započeo na današnji dan

Na filmu vođa mafije, Napoleon, revolucionar, veteran, u privatnom životu zanemaren od strane roditelja, ljubitelj žena i hrane, a rođen je baš na današnji dan.

Gregory Peck

Na današnji dan

Umro Gregory Peck

Na današnji dan, 2003. godine umro je jedan od najpoznatijih filmskih glumaca iz zlatnog doba Hollywooda.

Orson Welles_radio

Na današnji dan

Preminuo kazališni, radijski i filmski genije – Orson Welles

– We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone. – Orson Welles.

Bruce Lee

Na današnji dan

Bruce Lee tijekom opskurnih životnih epizoda otkrio ključ besmrtnosti

Na današnji dan rođen je najpoznatiji kineski glumac svih vremena. Još kao mladić opredijelio se za kung-fu, a spoj plesa i popularne borilačke vještine dao je dobitnu kombinaciju za ono što će Bruce Lee kasnije postati.

wr

Na današnji dan

10. godišnjica smrti Borisa Dvornika

„Neću politiku u svoju butigu!'' – poznata je izjava Meštra koji je umro na današnji dan 2008. godine.