Na današnji dan

FOTO: Na dan rođenja Sigmunda Freuda pročitajte njegove upečatljive izjave

Sigmund Freud
Pogledaj fotogaleriju
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu

+5

Na današnji dan rođen je Sigmund Freud, psiholog čije psihološke termine spominjemo i dandanas. U spomen ovoga značajnog znanstvenika donosimo vam njegove citate.

Sigmund Freud rođen je 6. svibnja, tj. na današnji dan, 1856. godine Bio je kontroverzan i šokirao svoje suvremenike. Ipak, Sigmund Freud promijenio je način na koji razmišljamo o sebi. Najpoznatiji je po svojim dvama otkrićima – razotkrio je misterij ljudskih snova i prvi pronašao put prema ljudskoj podsvijesti.

Prvi je uveo psihološke termine koje koristimo i dandanas, kao što su id, ego, superego i Edipov kompleks. Osnivač je psihoanalize – teorije ličnosti. Njegov rad i danas ima veliki utjecaj na psihologiju, književnost, umjetnost i filozofiju. U čast ovom značajnom znanstveniku donosimo vam njegove citate koji će vas zasigurno zabaviti, ali i potaknuti na razmišljanje. Po njima vidimo da je zasigurno riječ o zanimljivoj ličnosti.

Da biste mogli bolje upoznati ovoga znanstvenika, pogledajte i video u nastavku; ove se činjenice zasigurno ne nalaze u stručnoj literaturi!

Komentari na članak

Vezani članci

Svjetski dan Parkinsonove bolesti

Na današnji dan

Svjetski dan Parkinsonove bolesti

Na današnji dan, 11. travnja, obilježava se Svjetski dan Parkinsonove bolesti u spomen na obljetnicu rođenja liječnika koji je prvi opisao ovu bolest od koje je i sam bolovao.

Đorđe Balašević Naslovna

Inspirativni citati

Poneki Balaševićev stih

Bez obzira na to jeste li njegov fan ili ne, pogledajte galeriju inspirativnih citata Đorđa Balaševića.

Mary Poppins

Dražesna kategorizacija alkoholičara

Tko si kad si popiješ – Mary Poppins ili Ernest Hemingway?

Skupina američkih psihologa podijelila je sve konzumente alkohola u četiri maštovite skupine – Ernest Hemingway, Mary Poppins, Nutty Professor i Mr. Hyde. Kojoj grupi ti pripadaš?

8. West Yellowstone, Montana

Na današnji dan

15 zanimljivih činjenica o nacionalnom parku Yellowstone, koji su zvali Wonderland

Yellowstone je nacionalni park koji se proteže trima američkim saveznim državama. Osim po raznolikoj flori i fauni park je poznat i po gejzirima i termalnim izvorima. Godišnje ga posjeti oko 4 milijuna turista.

Motivacijski citati

Kraj godine

FOTO: Motivacijski citati za uspješan završetak kalendarske godine

Citati za sve one koji su se umorili, koji su bezvoljni, koji trebaju vjetar u leđa – za one kojima je ponestalo motivacije.