Na današnji dan

FOTO: Na dan rođenja Sigmunda Freuda pročitajte njegove upečatljive izjave

Sigmund Freud
Pogledaj fotogaleriju
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu
Poznate misli Sigmunda Freuda o životu

+5

Na današnji dan rođen je Sigmund Freud, psiholog čije psihološke termine spominjemo i dandanas. U spomen ovoga značajnog znanstvenika donosimo vam njegove citate.

Sigmund Freud rođen je 6. svibnja, tj. na današnji dan, 1856. godine Bio je kontroverzan i šokirao svoje suvremenike. Ipak, Sigmund Freud promijenio je način na koji razmišljamo o sebi. Najpoznatiji je po svojim dvama otkrićima – razotkrio je misterij ljudskih snova i prvi pronašao put prema ljudskoj podsvijesti.

Prvi je uveo psihološke termine koje koristimo i dandanas, kao što su id, ego, superego i Edipov kompleks. Osnivač je psihoanalize – teorije ličnosti. Njegov rad i danas ima veliki utjecaj na psihologiju, književnost, umjetnost i filozofiju. U čast ovom značajnom znanstveniku donosimo vam njegove citate koji će vas zasigurno zabaviti, ali i potaknuti na razmišljanje. Po njima vidimo da je zasigurno riječ o zanimljivoj ličnosti.

Da biste mogli bolje upoznati ovoga znanstvenika, pogledajte i video u nastavku; ove se činjenice zasigurno ne nalaze u stručnoj literaturi!

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.pinterest.com/pin/654992339529431765/

Na današnji dan

Rođen začetnik hrvatske proze u trapericama

Antun Šoljan, pjesnik, prozaist, dramatičar, kritičar, esejist i jedan od začetnika hrvatske proze u trapericama, rođen je 1. prosinca 1932. godine.

hrv. zastava i Lennon

Na današnji dan

Znate li što to povezuje hrvatski Dan neovisnosti i Johna Lennona?

8. listopada 1991. godine RH je raskinula sve državnopravne veze sa SFRJ-om, dok je John Lennon upravo na današnji datum, ali 20 godina ranije izdao svoju uspješnicu te antiratnu pjesmu „Imagine”.

8. West Yellowstone, Montana

Na današnji dan

15 zanimljivih činjenica o nacionalnom parku Yellowstone, koji su zvali Wonderland

Yellowstone je nacionalni park koji se proteže trima američkim saveznim državama. Osim po raznolikoj flori i fauni park je poznat i po gejzirima i termalnim izvorima. Godišnje ga posjeti oko 4 milijuna turista.

Spomenik, Brezovica, Sisak

NA DANAŠNJI DAN

Obilježavamo Dan antifašističke borbe

Republika Hrvatska obilježava 22. lipnja Dan antifašističke borbe u znak sjećanja na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica 1941. godine.

Par: savjetovanje

Psihologija odnosa

Izbjegavanje vezanosti uništava ljubavne veze, krivac – najčešće roditelji

Ako se pitate zašto se ne možete do kraja povezati s vašim dečkom ili curom, odgovor leži u psihologiji. Odbijanje vezanosti pogađa gotovo 30% populacije, stoga se valja upoznati s fenomenom.