Na današnji dan

Besplatnim koncertima na otvorenom slavi se glazba

Glazba

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.

Danas se na gradskim ulicama i trgovima u Hrvatskoj i svijetu obilježava Svjetski dan glazbe. Proslaviti ga možete uz više od 500 glazbenika koji su pripremili koncerte, radionice i dobru zabavu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i brojnim drugim mjestima.

Prvi koncert počinje u cik zore na Učkoj gdje će Šajeta s punk blues ekipom dočekati izlazak Sunca. U ranim jutarnjim satima počinje zabava i na plažama Kostrene. Zoran Majstorović predvodi glazbenike koji će čitav dan svirati klasičnu, etno, jazz i pop glazbu. U vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci pripremljen je Pivski vrt, puno dobre svirke i sportskog navijanja.

U Splitu zvukovi glazbe dolazit će iz Marmontove, Peristila, Pjace, Rive, Đardina, Doma mladeži i Galerije Meštrović. Izdvajamo nastup Ane Opačak i Prijatelja šansone koji će u Galeriji Meštrović pjevati velike dame francuske i hrvatske šansone.

U Zagrebu se bogat program odvija na 12 lokacija. Poseban događaj održat će se u Art Parku u Ilici gdje će nastupati domaći DJ-i i reperi koji će se prvi put uključiti u proslavu Svjetskog dana glazbe.

Cjelokupan program, popis lokacija i izvođača možete pronaći na stranicama Hrvatske glazbene unije. Odaberite koncert po vlastitom guštu, prošećite gradom i uživajte u glazbenim ritmovima. 

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/woman-art-creative-relaxation-girl-1283009/

Kulturno-umjetnička manifestacija

Sudjelovanje u reliju po galerijama besplatno; posjetitelje čeka i zanimljiva igra

Kulturna manifestacija Reli po galerijama i ove godine dolazi u tri hrvatska grada, a organizatori su pripremili i zanimljivu igru koja će mnoge sigurno potaknuti da posjete najviše galerija dosad, čime osvajaju Povelju časti.

Književni časopis The Split Mind

Info zona Split

Promocija književnog časopisa „The Split Mind"

Ovaj će se petak održati promocija 13. broja časopisa za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

The Man In The Machine

Film o osnivaču Applea

Trailer za novi dokumentarac o Steveu Jobsu

Oscarovac Alex Gibney prikazao je Jobsa kao vizionara, ali i kao nemilosrdnog vođu tvrtke Apple.

FRKA 2015 zatvaranje

FRKA

Tomislav Šoban i Tomislav Jelinčić dobitnici su Grand Prixa jedanaeste Filmske revije Kazališne akademije

Jedanaesta FRKA održala se od 17. do 19. travnja na Akademiji dramske umjetnosti. Prikazana su ukupno 74 filma, a partnerska škola bila je Filmakademie iz Beča.

Predstava "Preokret ili kraj"

Smotra dostignuća različitih stvaratelja

Nestalna ljubav središnja je tema Festivala prvih; ulaz na sve programe besplatan

Ulaz na performanse, predstave, filmove, radionice i predavanja na Festivalu prvih koji će se 17. put održati u Centru KNAP besplatan je.