Na današnji dan

Besplatnim koncertima na otvorenom slavi se glazba

Glazba

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.

Danas se na gradskim ulicama i trgovima u Hrvatskoj i svijetu obilježava Svjetski dan glazbe. Proslaviti ga možete uz više od 500 glazbenika koji su pripremili koncerte, radionice i dobru zabavu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i brojnim drugim mjestima.

Prvi koncert počinje u cik zore na Učkoj gdje će Šajeta s punk blues ekipom dočekati izlazak Sunca. U ranim jutarnjim satima počinje zabava i na plažama Kostrene. Zoran Majstorović predvodi glazbenike koji će čitav dan svirati klasičnu, etno, jazz i pop glazbu. U vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci pripremljen je Pivski vrt, puno dobre svirke i sportskog navijanja.

U Splitu zvukovi glazbe dolazit će iz Marmontove, Peristila, Pjace, Rive, Đardina, Doma mladeži i Galerije Meštrović. Izdvajamo nastup Ane Opačak i Prijatelja šansone koji će u Galeriji Meštrović pjevati velike dame francuske i hrvatske šansone.

U Zagrebu se bogat program odvija na 12 lokacija. Poseban događaj održat će se u Art Parku u Ilici gdje će nastupati domaći DJ-i i reperi koji će se prvi put uključiti u proslavu Svjetskog dana glazbe.

Cjelokupan program, popis lokacija i izvođača možete pronaći na stranicama Hrvatske glazbene unije. Odaberite koncert po vlastitom guštu, prošećite gradom i uživajte u glazbenim ritmovima. 

Komentari na članak

Vezani članci

Blendanje pudera kondomom

Nova generacija kozmetičkih preparata

Kondomi su idealan odabir za nanošenje pudera

Svakodnevno otkrivamo nove metode kako se što bolje našminkati. Posljednji beauty trend rijetke će ostaviti bez komentara.

Clean Bandit - Exit

15. rođendan Exita na Tvrđavi

Najavljena nova imena Exita: Clean Bandit i Roni Size & Reprazent

Britanski hitmakeri Clean Bandit, drum'n'bass legende Roni Size Reprazent, dubstep/bass superzvijezde Zomboy i Hannah Watts nova su imena 15. Exit Festivala.

Naučite kako sami ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Šalica koju uvijek izbjegavate postat će vaša omiljena

Naučite kako ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Naučite kako pretvoriti svoje dosadne šalice u prava mala umjetnička djela.

Zagreb Classic na Tomislavcu

Koncert na Trgu kralja Tomislava

Tonči Huljić i Zagrebačka filharmonija besplatno na Zagreb Classicu

Na otvorenoj pozornici Trga kralja Tomislava nastupit će, između ostalih, Tonči Huljić i Zagrebačka filharmonija. Ulaz je slobodan.

Kino Klub logo

Kino klub Split

Filmska škola u Splitu

Kino klub Split najavljuje prijave za upise na tečaj filma će se održavati u prostorijama Kluba.