Nova glazbena oaza u centru grada

Zvuci klasike, džeza i rocka odjekuju predivnom prirodom parka Tuškanac

Biljke i svirke 2017

U neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom posjetitelji će uživati u poznatim klasičnim, džez i rock skladbama, a mogu i sami odvažno zasvirati pred publikom.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, Biljke i svirke ove će godine, od 29. lipnja do 2. srpnja, u malu glazbenu oazu pretvoriti još jednu predivnu gradsku lokaciju – park Tuškanac.

Biljke i svirke tako će ponovno u neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom ugostiti klavire, violine, gitare, trube, harfe, marimbe, vibrafone i saksofone, koji će nekoliko dana svirati biljkama i slučajnim ili namjernim prolaznicima.

Posjetitelji ovog drugog interaktivnog glazbenog festivala i ovaj će put, okruženi prirodom i u ležernoj atmosferi, u večernjim satima moći uživati u poznatim klasičnim, džez i rock skladbama ili pak tijekom dana odvažno sami zasvirati pred publikom.

– Park Tuškanac idealna je lokacija za Biljke i svirke s obzirom na to da će netaknuta šuma i predivan glazbeni paviljon u duhu kasne romantike 19. stoljeća u samom centru grada zasigurno djelovati inspirativno na sve posjetitelje i glazbenike. – izjavila je organizatorica Ivana Gladović.

Također, ovogodišnje izdanje predstavit će novi program pod nazivom Obiteljski doručak na Tuškancu koji će popratiti dječji orkestri. Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Rasprava "Menadžment u glazbi"

Rasprava o menadžmentu u glazbi

Studentima ekonomije pruženi savjeti za razvoj karijere u glazbenoj industriji

Razgovor o menadžmentu u glazbi i izazovima u radu unutar glazbene industrije privukao je značajan broj studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uz to što su imali prilike čuti sve o kompleksnom procesu koji glazba prođe od svojega nastanka do njene konzumacije kod slušatelja, dobili su niz savjeta za profesionalno pozicioniranje upravo u svijetu glazbe.

Dalmatia film festival u Klubu Zona

Festivalski program

Besplatne projekcije čak 9 dokumentaraca u Klubu Zona

Filmom „Colors of Citizen Engagement” ove srijede započinje jedan dio Dalmatia film festivala koji će se održati u Klubu Zona. U njegovu će se sklopu na ovoj lokaciji prikazati devet dokumentaraca.

Rujanfest

Glazba nema granice

Rujanfest otvaraju Željko Joksimović, Edo Maajka, Jala Brat & Buba Corelli i Jole; pogledajte što još donosi

Osim nastupa najvećih imena s domaće i regionalne glazbene scene na glavnoj pozornici, Rujanfest ove godine donosi i posebnu open-air pozornicu, najveću gastrozonu, stand up, Kvart fajt...

Spread the culture 2016

Natjecanja i plesne radionice

„Spread The Culture“ rasplesat će Zagreb početkom nove godine

U sklopu programa Spread The Culture prvog dana održat će se natjecanje u hip-hop plesu, čiji će domačin biti Metropolis Club, dok je drugi dan rezerviran za plesne radionice koje će se odvijati u Fankadelik dance school.

Judo

Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba

Prijave za sveučilišno natjecanje u judu

Iako je i natjecanje u karateu bilo predviđeno za isti dan, ono se otkazuje za ožujak, a točan termin bit će naknadno objavljen.