LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački HNK poziva

Zrinka Cvitešić ponovno u „Građaninu plemiću”

Nakon mjuzikla Once na londonskom West Endu, Zrinka Cvitešić vraća se u zagrebački HNK u predstavi Građanin plemić, koja je na repertoaru već pet sezona.

Nakon mjuzikla Once na londonskom West Endu, Zrinka Cvitešić vraća se u zagrebački HNK u predstavi Građanin plemić, koja je na repertoaru već pet sezona.

Nakon iznimno uspješne godine provedene na londonskom West Endu, gdje je za glavnu ulogu u mjuziklu Once dobila prestižnu nagradu Laurence Olivier za najbolju žensku ulogu u mjuziklu, Zrinka Cvitešić vraća se na zagrebačke daske koje život znače.

Kao sluškinja Nicole, Cvitešić će ponovno zaigrati u Molièreovu „Građaninu plemiću”.

Njezina interpretacija komične uloge sluškinje Nicole na svakoj je izvedbi osvajala nepodijeljene simpatije publike te je i za nju nagrađena Zlatnim smijehom 2010. godine

Osim te, predstava je 2010. godine osvojila i mnoštvo drugih nagrada, od kojih je najvažnija Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini.

Inače, predstava je na repertoaru zagrebačkog HNK već petu sezonu, a veliki interes publike svakako privlače vrhunskim glumačkim i pjevačkim izvedbama te činjenici kako je riječ o integralnoj izvedbi barokne forme komedije-baleta, koja podrazumijeva vrlo rijetku suradnju Drame, Opere i Baleta.

Već na premijeri, oduševljeno su je dočekali i kritičari i publika te je postala jedna od najpopularnijih predstava zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. 

Predstave su na repertoaru 2., 3. i 8. prosinca, a u njima će, uz stalnu postavu koju, osim Zrinke Cvitešić, čine Siniša Popović u glavnoj ulozi gospodina Jourdaina, Alma Prica u ulozi njegove supruge, Dora Lipovčan kao njihova kći, Nikša Kušelj kao Cléonte, po prvi puta nastupiti operni solist Ladislav Vrgoč.  

FOTO: HNK ZAGREB