Info zona

Završava najpopularniji Književni klub

Posljednji Književni klub

– Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. – rekla je Irena Delonga Nešić.

Posljednje druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini održat će se u utorak, 7. lipnja u 19:30 u Info zoni. Teme razgovora bit će Posljednji Stipančići i Dundo Maroje, još dva naslova s državne mature.

 Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. Svibanjsko druženje Književnog kluba trebalo je biti posljednje u ovoj sezoni, no pojavilo se gotovo 50 maturanata. Poželjeli su još jedno druženje i ponovno naručili dvostruki program pa nam je ostalo samo zapisati novi termin.  objašnjava Irena Delonga Nešić, voditeljica kluba i profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

U romanu Posljednji Stipančići Vjenceslav Novak prikazuje propadanje senjskih patricija. Pruža svojevrsnu analizu socijalnih, moralnih i psiholoških sastavnica hrvatskoga društva u prvim desetljećima 19. stoljeća. Dundo Maroje najpoznatija je komedija Marina Držića za koju je inspiraciju pronašao u svakidašnjoj dubrovačkoj stvarnosti 16. stoljeća. Radnja aktualizira međugeneracijske odnose te odnose među društvenim klasama.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Natječaj za fotografe

Natječaj za fotografe-volontere

Kreirajte foto sadržaj na portalu Info zona

Mladi od 18 do 30 godina imaju priliku za besplatnu edukaciju, stjecanje vrijednog iskustva, brojnih poznanstava i kontakata.

Pogled na Zapadnu obalu

Program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje

Započele prijave na Proljetnu školu poduzetnosti

Neke od tema koje će se obrađivati u sklopu četverodnevne edukacije uključuju područje poduzetnosti, javnog nastupa, pisanja životopisa te razvoja ideje u projekt.

Izložba fotografija/Ivona Rados

Studentski život u Info zoni

Izložba fotografija studentskog života u Splitu

Izloženi radovi pristigli su na Natječaj za najbolju fotografiju studentskog života, a proglasit će se i najbolja fotografija te dodijeliti nagrada - besplatan tečaj fotografije u Fotoklubu Split.

Udruga Itheom 4. video

Udruga iTHEom

VIDEO: Splitski studenti približili Dunda Maroja maturantima

ITHEom nastavlja s videima – bliži se Matura pa će se i tempo kojim će se izbacivati novi uraci ubrzati.

Književni generator 1

Ciklus tribina u Info zoni

Kako preživjeti od književnosti – doznajte na prvom "Književnom generatoru"

U Info zoni ove srijede započinje ciklus tribina "Književni generator". Tri mlade pjesnikinje govorit će o poeziji pripremajući nove autore za iskorak na scenu.