Info zona

Završava najpopularniji Književni klub

Posljednji Književni klub

– Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. – rekla je Irena Delonga Nešić.

Posljednje druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini održat će se u utorak, 7. lipnja u 19:30 u Info zoni. Teme razgovora bit će Posljednji Stipančići i Dundo Maroje, još dva naslova s državne mature.

 Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. Svibanjsko druženje Književnog kluba trebalo je biti posljednje u ovoj sezoni, no pojavilo se gotovo 50 maturanata. Poželjeli su još jedno druženje i ponovno naručili dvostruki program pa nam je ostalo samo zapisati novi termin.  objašnjava Irena Delonga Nešić, voditeljica kluba i profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

U romanu Posljednji Stipančići Vjenceslav Novak prikazuje propadanje senjskih patricija. Pruža svojevrsnu analizu socijalnih, moralnih i psiholoških sastavnica hrvatskoga društva u prvim desetljećima 19. stoljeća. Dundo Maroje najpoznatija je komedija Marina Držića za koju je inspiraciju pronašao u svakidašnjoj dubrovačkoj stvarnosti 16. stoljeća. Radnja aktualizira međugeneracijske odnose te odnose među društvenim klasama.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

EU zastava

Regionalne konzultacije u Splitu

Otvara se pitanje europskih politika za mlade

– Predstavit će se strukturirani dijalog kao način ostvarivanja kvalitetne suradnje mladih i donositelja odluka o politikama za mlade, ali razgovarat će se i o ulozi Hrvatske u tom procesu na razini Europske unije. – najavljuje Svjetlana Marijon

Snimite svoj prvi kratkometražni film u Info zoni

Filmska radionica

Snimite svoj prvi kratkometražni film u Info zoni

Erik Lončar održat će nekoliko radionica iz područja filmske umjetnosti u splitskoj Info zoni. Prijavite se i napravite prvi korak prema nekom od filmskih festivala.

 "Ostavi trag gdje puta nema" - izložba udruge ANST-1700

Petak u Info zoni

"Ostavi trag gdje puta nema" - izložba udruge ANST-1700

Unikatni ručno modelirani i oslikani suveniri i maštovite rukotvorine bit će izložene do sredine prosinca, kada završava i obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Kvizanje u Zoni!

Info zona

Prijavi ekipu na Kvizanje u Zoni!

Prvo kolo održat će se 4. studenog u Info zoni, a tema kviza su - parlamentarni izbori.

Radionica filmske analize

Filmska analiza

Klub Zona priprema radionicu koja će oduševiti filmoljupce

Erik Lončar mladi je redatelj koji vodi radionice iz područja filmske umjetnosti. Radionicu filmske analize održavat će u splitskom Klubu Zona.