Info zona

Završava najpopularniji Književni klub

Posljednji Književni klub

– Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. – rekla je Irena Delonga Nešić.

Posljednje druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini održat će se u utorak, 7. lipnja u 19:30 u Info zoni. Teme razgovora bit će Posljednji Stipančići i Dundo Maroje, još dva naslova s državne mature.

 Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. Svibanjsko druženje Književnog kluba trebalo je biti posljednje u ovoj sezoni, no pojavilo se gotovo 50 maturanata. Poželjeli su još jedno druženje i ponovno naručili dvostruki program pa nam je ostalo samo zapisati novi termin.  objašnjava Irena Delonga Nešić, voditeljica kluba i profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

U romanu Posljednji Stipančići Vjenceslav Novak prikazuje propadanje senjskih patricija. Pruža svojevrsnu analizu socijalnih, moralnih i psiholoških sastavnica hrvatskoga društva u prvim desetljećima 19. stoljeća. Dundo Maroje najpoznatija je komedija Marina Držića za koju je inspiraciju pronašao u svakidašnjoj dubrovačkoj stvarnosti 16. stoljeća. Radnja aktualizira međugeneracijske odnose te odnose među društvenim klasama.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Snežana Radojičić

Predstavljanje putopisne knjige

Književnica otkriva kako putovati s desetak dolara dnevno

Književnica Snežana Radojičič predstavit će novu putopisnu knjigu "Nomad". Gostovanje u Info zoni iskoristit će za otkrivanje brojnih nezaboravnih doživljaja s petogodišnjeg lutanja.

desk

Informiranje i osnaživanje

Udruga Zamisli besplatno priprema osobe s invaliditetom za državnu maturu, prijave u tijeku

Udruga „Zamisli" pomoći će mladim osobama s invaliditetom u pripremama za državnu maturu i razredbene postupke za prijavu na fakultete. Prijave za sudjelovanje u aktivnostima zaprimaju se do 23. studenog.

USE-IT mapa

Projekt Info zone

Radi se na realizaciji nove USE-IT mape, hita među stranim studentima

Slijedeći provjereni koncept, Info zona radi na realizaciji nove mape koja će stranim studentima i turistima omogućiti da upoznaju Split i njegovu povijest, njegove stanovnike i mjesta koja posjećuju lokalci

Crkva Sv. Donata

Program događanja

Udruga CINAZ obrazuje i zabavlja svoje posjetitelje

Donosimo vam bogati program udruge CINAZ koji će se održavati od 24. siječnja do 4. veljače.

Probna državna matura u Klubu Zona

Testiranje u Klubu Zona

Za splitske maturante besplatna probna državna matura iz engleskog jezika; prijave u tijeku

– Ovo je prilika da se već na početku školske godine provjeri svoje znanje, ukloni strah od nepoznatog i bolje pripremi za pravi ispit. – ističe Branka Šegvić.