Scenska izvedba u "Lisinskom"

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Izvedba Mendelssohnovog djela "San ljetne noći" projekt je Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Početkom 19. stoljeća njemački su pjesnici u Shakespeareovoj komediji San ljetne noći prepoznali ono čemu su i sami težili. Važna uloga prirode, fantastike i mistike u tom čudnovatom svadbenom ugođaju poticala je njihovu stvaralačku fantaziju koju su danas u 21. stoljeću preuzeli mladi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Zajednički projekti Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već su godinama jedna od najvećih atrakcija na pozornici Lisinskog. Snaga mladenačke energije, mašte i talenta ovog će puta biti potaknuta jednom od najljepših romantičarskih partitura.

Foto: Ante Delač

Mendelssohnovo glazbeno-dramsko djelo San ljetne noći inspirirano je Shakespeareovom istoimenom dramom. Ove subote, 26. studenog bit će izvedeno na velikoj sceni spomenute koncertne dvorane.

Sedam glumaca, orkestar i zbor, pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka i u režiji Arije Rizvić, pomoći će nam da zajedno odsanjamo bajkoviti šekspirijanski San Felixa Mendelssohna-Bartholdyja. Riječ je o scenskoj izvedbi kakvu hrvatska publika još nije vidjela. 

Komentari na članak

Vezani članci

Starica s doktorom

Pregledi su nužni

Rak dojke u dvadesetima? Može se dogoditi!

Iako su prilično male šanse da se rak dojke razvije u dvadesetima ili tridesetima, još uvijek postoje razni problemi koji se mogu pojaviti kod grudi i kojih morate biti svjesni.

gimnastika

INTERVJU: Tijana Tkalčec, hrvatska gimnastičarka

„Danju sam vrijeme provodila u dvorani i na fakultetu, a noću sam učila”

Paralelno uz gimnastiku, 2009. godine sam upisala fakultet u Čakovcu, smjer menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu. Međimursko veleučilište se tada tek otvorilo, a meni je odgovaralo jer sam se mogla baviti gimnastikom uz studiranje.

Learn earn

Online istraživanje

Studenti uvelike financijski ovisni o svojim obiteljima

Studenti su uvelike financijski ovisni o svojim obiteljima, jako malo se oslanjaju na studentske poslove, a tek mali broj njih je financijski samostalno.

https://pixabay.com/en/classroom-guiyang-tables-textbooks-2787754/

Studentski simpozij

Istraživanje odnosa politike i ekologije na FFZG-u

Udruga studenata filozofije „Scopus" te novoosnovano udruženje studenata filozofije „Nous" otvorili su poziv za radove za simpozij koji će se održati 28. i 29. svibnja 2018. godine. Radove s tematikom odnosa politike i ekologije u obliku sažetka možete prijaviti sve do 7. svibnja.

 „Dobro srce EFZG-a“

Projekt studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

„Dobro srce EFZG-a“

Cilj projekta je senzibilizirati društvo, osobito mlade, o potrebama drugih, pokazati im način na koji mogu pomoći te im objasniti zašto je njihova pomoć izuzetno bitna.