Scenska izvedba u "Lisinskom"

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Izvedba Mendelssohnovog djela "San ljetne noći" projekt je Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Početkom 19. stoljeća njemački su pjesnici u Shakespeareovoj komediji San ljetne noći prepoznali ono čemu su i sami težili. Važna uloga prirode, fantastike i mistike u tom čudnovatom svadbenom ugođaju poticala je njihovu stvaralačku fantaziju koju su danas u 21. stoljeću preuzeli mladi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Zajednički projekti Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već su godinama jedna od najvećih atrakcija na pozornici Lisinskog. Snaga mladenačke energije, mašte i talenta ovog će puta biti potaknuta jednom od najljepših romantičarskih partitura.

Foto: Ante Delač

Mendelssohnovo glazbeno-dramsko djelo San ljetne noći inspirirano je Shakespeareovom istoimenom dramom. Ove subote, 26. studenog bit će izvedeno na velikoj sceni spomenute koncertne dvorane.

Sedam glumaca, orkestar i zbor, pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka i u režiji Arije Rizvić, pomoći će nam da zajedno odsanjamo bajkoviti šekspirijanski San Felixa Mendelssohna-Bartholdyja. Riječ je o scenskoj izvedbi kakvu hrvatska publika još nije vidjela. 

Komentari na članak

Vezani članci

Deveti paviljon

Studentski dom Stjepan Radić

„Poemom o studentskom životu” PMF-ovac opjevao tipičnu noć savske ekipe

Sve je počelo kao naivna odluka ovog studenta da se uputi ranije na spavanje. Mada PMF-ovac malo se preračunao zaboravivši da je srijeda i inspiracija je sama došla.

Hotel Dubrovnik

Prezentacija programa

„Work & Travel” za studente koji se žele otisnuti preko oceana

Prije pakiranja za američku avanturu, čeka te gomila detalja koje moraš razraditi. Pridruži se stoga na promociji programa 11. prosinca kad će te s istima upoznati upravo studenti.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Pustolovne studentice otkrivaju sve o stručnoj praksi, razmjeni i studiju u inozemstvu

Volite putovati? Mislite kako nemate dovoljno vremena ili novca? Kako spojiti ugodno s korisnim, saznajte na predavanju „Putovanja i obrazovanje."

autobus

Vožnja javnim prijevozom

Studentski pokaz najskuplji u Puli, iznos manji u drugim gradovima, u Zadru besplatan

Provjerili smo cijene studentskih pokaza za javni prijevoz u većim hrvatskim gradovima; kako se izrađuju, produžuju i što učiniti kad ih izgubite.

Cigaretni dim

Međunarodno istraživanje

Hrvatska mladež voli „kafane” više od seksualnih odnosa

Za razliku od hrvatske, britanska mladež je poprilično odgovornija u konzumiranju navedenoga.