Scenska izvedba u "Lisinskom"

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Zagrebački studenti preuzeli Shakespearovu stvaralačku fantaziju

Izvedba Mendelssohnovog djela "San ljetne noći" projekt je Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Početkom 19. stoljeća njemački su pjesnici u Shakespeareovoj komediji San ljetne noći prepoznali ono čemu su i sami težili. Važna uloga prirode, fantastike i mistike u tom čudnovatom svadbenom ugođaju poticala je njihovu stvaralačku fantaziju koju su danas u 21. stoljeću preuzeli mladi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Zajednički projekti Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već su godinama jedna od najvećih atrakcija na pozornici Lisinskog. Snaga mladenačke energije, mašte i talenta ovog će puta biti potaknuta jednom od najljepših romantičarskih partitura.

Foto: Ante Delač

Mendelssohnovo glazbeno-dramsko djelo San ljetne noći inspirirano je Shakespeareovom istoimenom dramom. Ove subote, 26. studenog bit će izvedeno na velikoj sceni spomenute koncertne dvorane.

Sedam glumaca, orkestar i zbor, pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka i u režiji Arije Rizvić, pomoći će nam da zajedno odsanjamo bajkoviti šekspirijanski San Felixa Mendelssohna-Bartholdyja. Riječ je o scenskoj izvedbi kakvu hrvatska publika još nije vidjela. 

Komentari na članak

Vezani članci

1

Natječaj za stipendije

Osječko-baranjska županija stipendira darovitost i deficitarna zanimanja

Upravni odjel Osječko-baranjske županije objavio je dva natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima na koje se svi koji ispunjavaju kriterije mogu prijaviti do 11. listopada.

Bilo srce

Objavljen natječaj

Postanite stipendist Hajduka!

Dodjeljuju se dvije stipendije u ukupnom iznosu od 9600,00kn, a natječaj je otvoren do 20. studenoga ove godine.

SocialErasmus i „Hrvatska volontira“

Projekt SocialErasmus

ESN Hrvatska uključuje međunarodne studente u manifestaciju „Hrvatska volontira“

Sudjelovanjem ESN Hrvatska želi dati dodatnu vrijednost programima mobilnosti u Hrvatskoj promičući volonterizam i aktivno građanstvo među međunarodnim studentima.

lda UDRUGA

Regrutacija članova

Udruga za razvoj liderstva traži nove studente aktiviste

Ako želite primijeniti naučeno znanje u praksi, steći različite kompetencije, raditi s mladim i ambicioznim ljudima, postoji natječaj kao stvoren za vas. Prijave traju još danas do kraja dana.

Vlatko Štampar

Nagradni natječaj

Studentski.hr vodi čitatelje na rasprodani nastup Vlatka Štampara

Dijele se 2x2 ulaznice za nastup Vlatka Štampara u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nagradni natječaj otvoren je do 20. rujna u 12 sati.