Izložba Sandre Tralić

Zagreb kroz oko, srce i objektiv perspektivne fotografkinje

Sandra Tolić

Fotografije Sandre Tralić konzumiraju se u trenu ‒ boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača. Njezina je glavna inspiracija rodni Zagreb, koji želi približiti izložbom "Zagreb u mom oku, srcu i objektivu".

Inovativna, jedinstvena i svoja, Sandra Tralić, višestruko nagrađivana autorica, u knjižnici August Cesarec (Šubićeva 40/2) predstavila je svoj rad u utorak, 9. svibnja izložbom Zagreb u mom oku, srcu i objektivu.

Sandra je rođena 1962. godine u Zagrebu, odrastala je u njegovim parkovima, ulicama, trgovima, izletištima. Nada se da će, nakon svega dobrog i lošeg u njemu proživljenog, ovdje i skončati. Fotografijom se počinje baviti tek prije dvije godine u trenucima lagane emotivne krize. Zahvaljujući raznim foto grupama na Facebooku, Sandra je upoznala puno prijatelja, a mnoga su prijateljstva iz virtualnog svijeta prešla i u stvarni, često na mnogim zajedničkim šetnjama i druženjima.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Od prvih objavljenih slika dalo se naslutiti da je u njoj oduvijek bio skriven fotograf, stoga su i ti uradci uvijek bili izuzetno dobro prihvaćeni. Sve to vratilo joj je dobro raspoloženje, što je znatno utjecalo na motive i stil daljnjeg djelovanja. Uvijek je bila spremna učiti od drugih i nesebično pomagati vlastitim znanjem i iskustvima.

U 2016. godini pobijedila je na Godišnjem foto natječaju RTL vremenske prognoze. Fotografije koje je snimala na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici ušle su u službene stranice turističke zajednice. Njezine su radove primijetili i u Facebook grupi Zalasci, izlasci, oblaci, gdje je pobjedila u konkurenciji za 2016. godinu, a nerijetko u komentarima ljudi hvale njezin opus.

Nadalje, nedavno je izlagala i u sklopu izložbe "Crno bijeli Zagreb u boji", a samostalnu izložbu je imala i u "K&K", jednom od najzagrebačkijih kafića.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Pozitivno raspoloženje vidljivo je u svemu što radi. Sandra traži kadrove koji nisu uobičajeni i trudi se obraditi ih tako da izgledaju nestvarno dobro, onako kako bi ih vjerojatno i sami željeli vidjeti u svojoj mašti. Sandra je neposredna, njezine fotografije konzumiraju se u trenu, boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača.

Sve to nikako ne bi bilo moguće bez njene neizmjerne ljubavi prema Zagrebu i urođenoj sposobnosti da drugima prikaže ono što bismo željeli vidjeti kroz svoje oko, srce i objektiv.

Komentari na članak

Vezani članci

Natječaj

Centar za posjetitelje Europskog parlamenta

Fotografirajte pet stvari koje najviše volite i otputujte u Bruxelles

Najbolja će fotografija biti izložena u Parlamentariumu, a pet će pobjednika biti pozvano u Bruxelles kako bi snimili reportažu tijekom Noći muzeja 11. ožujka i preuzeli službeni instagramski profil Europskog parlamenta na jedan dan. 

Panorama

Galerija Škola

Otvorenje izložbe Pročitani grad

Kritičkom i problemskom studijom dvaju susjednih, a različitih naselja – Trstenika i Žnjana u Splitu polaznici radionice su kroz medij fotografije bilježili transformacije u pristupu planiranja grada, transformacije projektantskih paradigmi, način na koji te transformacije interpretiraju stanovnici i na koji način oblikuju vlastiti svakodnevni život unutar naselja.

Fotografija Božana Štambuka

Izložba u Klubu Zona

Nepristupačne bračke lokacije mladi Bračanin donosi u ciklusu fotografija

Ciklus „2017: Odiseja Brač“ rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama.

Izložba "(Ne)vrijeme u slikama"

Izložba fotografija

Munje se zaustavljaju u Klubu Zona

– Nešto što priroda napravi samo je trenutak u vremenu, a ako ga zabilježimo na fotografiji, ostaje za vječnost. – ističe Miroslav Lelas, autor izložbe.

FotoMaČak

FotoMaČak – fotografski maraton Čakovec

Sudjelujte u zabavnom fotografskom maratonu i osvojite vrijedne nagrade

FotoMaČak je cjelodnevno fotografsko natjecanje, čiji je cilj popularizacija kvalitetne fotografije, jačanje suradnje među fotoklubovima, druženje i razvijanje fotografske kulture uz promociju Čakovca i Međimurske županije.