Izložba Sandre Tralić

Zagreb kroz oko, srce i objektiv perspektivne fotografkinje

Sandra Tolić

Fotografije Sandre Tralić konzumiraju se u trenu ‒ boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača. Njezina je glavna inspiracija rodni Zagreb, koji želi približiti izložbom "Zagreb u mom oku, srcu i objektivu".

Inovativna, jedinstvena i svoja, Sandra Tralić, višestruko nagrađivana autorica, u knjižnici August Cesarec (Šubićeva 40/2) predstavila je svoj rad u utorak, 9. svibnja izložbom Zagreb u mom oku, srcu i objektivu.

Sandra je rođena 1962. godine u Zagrebu, odrastala je u njegovim parkovima, ulicama, trgovima, izletištima. Nada se da će, nakon svega dobrog i lošeg u njemu proživljenog, ovdje i skončati. Fotografijom se počinje baviti tek prije dvije godine u trenucima lagane emotivne krize. Zahvaljujući raznim foto grupama na Facebooku, Sandra je upoznala puno prijatelja, a mnoga su prijateljstva iz virtualnog svijeta prešla i u stvarni, često na mnogim zajedničkim šetnjama i druženjima.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Od prvih objavljenih slika dalo se naslutiti da je u njoj oduvijek bio skriven fotograf, stoga su i ti uradci uvijek bili izuzetno dobro prihvaćeni. Sve to vratilo joj je dobro raspoloženje, što je znatno utjecalo na motive i stil daljnjeg djelovanja. Uvijek je bila spremna učiti od drugih i nesebično pomagati vlastitim znanjem i iskustvima.

U 2016. godini pobijedila je na Godišnjem foto natječaju RTL vremenske prognoze. Fotografije koje je snimala na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici ušle su u službene stranice turističke zajednice. Njezine su radove primijetili i u Facebook grupi Zalasci, izlasci, oblaci, gdje je pobjedila u konkurenciji za 2016. godinu, a nerijetko u komentarima ljudi hvale njezin opus.

Nadalje, nedavno je izlagala i u sklopu izložbe "Crno bijeli Zagreb u boji", a samostalnu izložbu je imala i u "K&K", jednom od najzagrebačkijih kafića.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Pozitivno raspoloženje vidljivo je u svemu što radi. Sandra traži kadrove koji nisu uobičajeni i trudi se obraditi ih tako da izgledaju nestvarno dobro, onako kako bi ih vjerojatno i sami željeli vidjeti u svojoj mašti. Sandra je neposredna, njezine fotografije konzumiraju se u trenu, boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača.

Sve to nikako ne bi bilo moguće bez njene neizmjerne ljubavi prema Zagrebu i urođenoj sposobnosti da drugima prikaže ono što bismo željeli vidjeti kroz svoje oko, srce i objektiv.

Komentari na članak

Vezani članci

ispit2013

Izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

Dođite na „Ispit“ u Galeriju SC

''Ispit 2013.'' naslov je izložbe studenata diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a možete ju pogledati u Galeriji SC do 28.rujna. 

Brod u zalazak sunca

Foto dani mladih 2014. u Puli

Misliš da znaš s fotićem? Dokaži!

Foto dani mladih se već četvrtu godinu za redom održavaju za sve najbolje hrvatske fotografe i modele koji su željni druženja, upoznavanja novih ljudi, putovanja, zabave i dobrih šala, a više od svega vole kreativno stvaralaštvo i fotografiju.

France

Fotografije od kojih zastaje dah

FOTO: Najočaravajuća mjesta na Zemlji

Naš planet krije mnogo neotkrivenih i očaravajućih kutaka koji, nakon što bivaju fotografirani, oduzimaju dah milijunima stanovnika. U našoj fotogaleriji donosimo vam samo neke od njih.

https://pixabay.com/en/blonde-girl-taking-photo-629726/

Fotografijom do nagrade

Prijave za fotonatječaj „#MySocialRights” u tijeku; nagrada putovanje Europom

Ljubitelji fotografije, pripremite svoje fotoaparate i upustite se u umjetničku pustolovinu prikazivanja socijalnih prava vašim talentom. Pritom možete biti nagrađeni i izložiti svoj rad na izložbi. Prijave za „#MySocialRights” natječaj traju do 1. svibnja, zato objektive u ruke što prije.

Fotoaparat

Natječaj Hrvatskog čitateljskog društva

Promicanje važnosti čitanja i pismenosti kroz fotografiju

Prijavite se na 12. natječaj „Smiješak... čitajte!“ te pomognite promicanju čitanja, ali i amaterske fotografije.