Izložba Sandre Tralić

Zagreb kroz oko, srce i objektiv perspektivne fotografkinje

Sandra Tolić

Fotografije Sandre Tralić konzumiraju se u trenu ‒ boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača. Njezina je glavna inspiracija rodni Zagreb, koji želi približiti izložbom "Zagreb u mom oku, srcu i objektivu".

Inovativna, jedinstvena i svoja, Sandra Tralić, višestruko nagrađivana autorica, u knjižnici August Cesarec (Šubićeva 40/2) predstavila je svoj rad u utorak, 9. svibnja izložbom Zagreb u mom oku, srcu i objektivu.

Sandra je rođena 1962. godine u Zagrebu, odrastala je u njegovim parkovima, ulicama, trgovima, izletištima. Nada se da će, nakon svega dobrog i lošeg u njemu proživljenog, ovdje i skončati. Fotografijom se počinje baviti tek prije dvije godine u trenucima lagane emotivne krize. Zahvaljujući raznim foto grupama na Facebooku, Sandra je upoznala puno prijatelja, a mnoga su prijateljstva iz virtualnog svijeta prešla i u stvarni, često na mnogim zajedničkim šetnjama i druženjima.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Od prvih objavljenih slika dalo se naslutiti da je u njoj oduvijek bio skriven fotograf, stoga su i ti uradci uvijek bili izuzetno dobro prihvaćeni. Sve to vratilo joj je dobro raspoloženje, što je znatno utjecalo na motive i stil daljnjeg djelovanja. Uvijek je bila spremna učiti od drugih i nesebično pomagati vlastitim znanjem i iskustvima.

U 2016. godini pobijedila je na Godišnjem foto natječaju RTL vremenske prognoze. Fotografije koje je snimala na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici ušle su u službene stranice turističke zajednice. Njezine su radove primijetili i u Facebook grupi Zalasci, izlasci, oblaci, gdje je pobjedila u konkurenciji za 2016. godinu, a nerijetko u komentarima ljudi hvale njezin opus.

Nadalje, nedavno je izlagala i u sklopu izložbe "Crno bijeli Zagreb u boji", a samostalnu izložbu je imala i u "K&K", jednom od najzagrebačkijih kafića.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Pozitivno raspoloženje vidljivo je u svemu što radi. Sandra traži kadrove koji nisu uobičajeni i trudi se obraditi ih tako da izgledaju nestvarno dobro, onako kako bi ih vjerojatno i sami željeli vidjeti u svojoj mašti. Sandra je neposredna, njezine fotografije konzumiraju se u trenu, boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača.

Sve to nikako ne bi bilo moguće bez njene neizmjerne ljubavi prema Zagrebu i urođenoj sposobnosti da drugima prikaže ono što bismo željeli vidjeti kroz svoje oko, srce i objektiv.

Komentari na članak

Vezani članci

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

Urednici, novinari, lektori i fotografi, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto glavnog urednika/ce, njegovog/e zamjenika/ce, urednika/ce kolumni, lekture ili fotografije, novinara, lektora ili fotografa, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Izložba fotografija "Splitska tiramola" - Marin Gudelj, Razmišljanje

Jubilarna deseta izložba „Splitska tiramola“ traži postav

U tijeku su prijave za izložbu fotografija „Splitska tiramola“

Udruga za promociju kulture mladih „Splitski portal“ po deseti put je raspisala natječaj na kojeg svoje radove mogu prijaviti autori koji još uvijek nemaju 30 godina.

William i Kate u kadi

Umjetnost na drugi način

FOTO: Upoznajte Alison Jackson, majstoricu manipuliranja fotografijama slavnih osoba

 ssssKako izgledaju njene manipulacije sa princom Williamom i Kate Middleton, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Analogna fotografija 8

Tomislav Marcijuš, fotograf čije ime želite znati!

INTERVJU: "Svi moji najbolji setovi i najdraži, nastali su potpuno slučajno, bez planiranja"

Upoznajte 25-godišnjeg fotografa čije vas slike vode u zemlju snova!

Fotograf

Otvorenje u Galeriji HDLU-a

Studenti Sveučilišta Sjever postavljaju izložbu „Tragom tragova”

– Terenska nastava iz kolegija Medijska fotografija studenata Multimedije sa Sveučilišta Sjever posjetom izložbi autorice Lile Herceg ostavila je trag zabilježen fotografskim postupkom. – ističe doc. art. dr. sc. Mario Periša.