Izložba Sandre Tralić

Zagreb kroz oko, srce i objektiv perspektivne fotografkinje

Sandra Tolić

Fotografije Sandre Tralić konzumiraju se u trenu ‒ boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača. Njezina je glavna inspiracija rodni Zagreb, koji želi približiti izložbom "Zagreb u mom oku, srcu i objektivu".

Inovativna, jedinstvena i svoja, Sandra Tralić, višestruko nagrađivana autorica, u knjižnici August Cesarec (Šubićeva 40/2) predstavila je svoj rad u utorak, 9. svibnja izložbom Zagreb u mom oku, srcu i objektivu.

Sandra je rođena 1962. godine u Zagrebu, odrastala je u njegovim parkovima, ulicama, trgovima, izletištima. Nada se da će, nakon svega dobrog i lošeg u njemu proživljenog, ovdje i skončati. Fotografijom se počinje baviti tek prije dvije godine u trenucima lagane emotivne krize. Zahvaljujući raznim foto grupama na Facebooku, Sandra je upoznala puno prijatelja, a mnoga su prijateljstva iz virtualnog svijeta prešla i u stvarni, često na mnogim zajedničkim šetnjama i druženjima.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Od prvih objavljenih slika dalo se naslutiti da je u njoj oduvijek bio skriven fotograf, stoga su i ti uradci uvijek bili izuzetno dobro prihvaćeni. Sve to vratilo joj je dobro raspoloženje, što je znatno utjecalo na motive i stil daljnjeg djelovanja. Uvijek je bila spremna učiti od drugih i nesebično pomagati vlastitim znanjem i iskustvima.

U 2016. godini pobijedila je na Godišnjem foto natječaju RTL vremenske prognoze. Fotografije koje je snimala na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici ušle su u službene stranice turističke zajednice. Njezine su radove primijetili i u Facebook grupi Zalasci, izlasci, oblaci, gdje je pobjedila u konkurenciji za 2016. godinu, a nerijetko u komentarima ljudi hvale njezin opus.

Nadalje, nedavno je izlagala i u sklopu izložbe "Crno bijeli Zagreb u boji", a samostalnu izložbu je imala i u "K&K", jednom od najzagrebačkijih kafića.

Zagreb, FOTO: Sandra Tralić

Pozitivno raspoloženje vidljivo je u svemu što radi. Sandra traži kadrove koji nisu uobičajeni i trudi se obraditi ih tako da izgledaju nestvarno dobro, onako kako bi ih vjerojatno i sami željeli vidjeti u svojoj mašti. Sandra je neposredna, njezine fotografije konzumiraju se u trenu, boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača.

Sve to nikako ne bi bilo moguće bez njene neizmjerne ljubavi prema Zagrebu i urođenoj sposobnosti da drugima prikaže ono što bismo željeli vidjeti kroz svoje oko, srce i objektiv.

Komentari na članak

Vezani članci

Fotograf

Bespuća interneta

„Online" tečaj fotografije za sve koji žele postati profesionalci

Za sve koji žele ući u svijet profesionalnih fotografa, i to iz vlastitog doma, dostupan je tečaj „Pay What You Want: Expert Photography Bundle". Sadrži sve što trebate znati o fotografiranju te otkriva kako svaki zanimljivi trenutak uhvatiti objektivom i učiniti ga trajnim, uz najbolji rezultat.

Klizanje

Advent u Zagrebu

FOTO: Najbolja mjesta za fotografiranje na zagrebačkom adventu

Donosimo vam najljepše i najzanimljivije lokacije za fotografiranje na ovogodišnjem zagrebačkom adventu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153146089380660&set=gm.10153283854247390&type=3&theater

Na današnji dan

Snimljena povijesna fotografija SD-a „Stjepan Radić”

– Od doma daleki dome, prirast'o si srcu mome. Sto koraka tu od Save dočekasmo mnoge zore plave. –

Švicarski grad Bergun

Promocija turizma na drugačiji način

Švicarski grad zabranio turistima fotografiranje

U gradiću Bergün snimanje fotografije slikovitog polja cvijeća ili pogleda s planine skupo će vas stajati. Ovaj je grad u istočnoj Švicarskoj uveo kazne za turiste koji fotografiraju.

Camera obscura

"Camera obscura"

Izradite svoju napravu za hvatanje svjetla na radionici DIY fotografije

Otvorene su prijave za sudjelovanje na dvotjednoj radionici DIY fotografije. Polaznicima će se približiti razumijevanje fotografije kroz gradnju naprave za hvatanje svjetla, izrađivanje kamera te kroz mnoge druge aktivnosti.