Premijera u kinu Tuškanac

VIDEO: Zagrebačka publika večeras će premijerno pogledati omnibus „Transmania“

Transmania

Premijera omnibusa „Transmania“ pred domaćom publikom održat će se u sklopu Zagreb Film Festivala u kinu Tuškanac.

Nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu dugometražni igrani omnibus Transmania grupe hrvatskih redatelja bit će premijerno prikazan pred domaćom publikom u sklopu Zagreb Film Festivala u petak 18. studenoga u kinu Tuškanac u 22 sata. Projekciji će prisustvovati većina filmske ekipe, uključujući Sonju Tarokić, Hanu Jušić, Bobu Jelčića, Zvonimira Jurića, Vlatku Vorkapić, Jasnu Zastavniković, Filipa Šovagovića, Ivana Salaja, Saru Hribar, Petra Oreškovića, Stanislava Tomića, Edija Mužinu, Ivana Sikavicu,Franu Maškovića, Lanu Barić, Milivoja Beadera, Nikšu Marinovića, Ivu Mihalić, Ivanu Krizmanić i Žarka Radića.

Uz zagrebačku film će imati i svoju riječku premijeru 24. studenoga u Art kinu Croatia, dok će se krajem studenog i početkom prosinca naći na repertoaru spomenutog Art kina Croatia te kina Europa u Zagrebu.

Film je režiralo 15 poznatih domaćih redatelja. Svaki redatelj snimao je petominutni nastavak priče prije čega je pogledao samo posljednju minutu prethodnog dijela. Na taj je način stvoren niz nepredvidivih situacija koje drže gledatelje u potpunoj neizvjesnosti i konstantnom iščekivanju novog obrata sve do samog kraja. Osnovni koncept filma polazi od inspiracije nadrealističkom narativnom metodom Cadavre Exquis / Exquisite Corpse, razvijene 20-ih godina 20. stoljeća. Spomenuta metoda istražuje nepoznatost, mističnost i slučajnosti u procesu nastajanja igranog filma.

Autor koncepta i producent filma je David Lušičić, a režiju i scenarije sekvenci potpisuju Dalibor Matanić, Sonja Tarokić, Hana Jušić, Bobo Jelčić, Zvonimir Jurić, Vlatka Vorkapić, Jasna Zastavniković, Filip Šovagović, Ivan Salaj, Sara Hribar, Tanja Golić, Petar Orešković, Stanislav Tomić, Edi Mužina i Ivan Sikavica. U glavnim ulogama pojavljuju se Frano Mašković, Lana Barić, Goran Bogdan, Jadranka Đokić, Milivoj Beader, Nikša Marinović, Ivana Krizmanić i Žarko Radić

Snimanje filma započelo je 2012. godine Svaki je redatelj za razradu svoje petominutne igrane sekvence imao mjesec dana, dok se samo snimanje izvodilo u jednom danu, odnosno u jednom terminu. Svaki od redatelja surađivao je sa svojim direktorom fotografije, no korištena je ista oprema, dok je glavna montaža povjerena Jeleni Drobnjak.

Transmania je nastala u produkciji zagrebačke tvrtke Zebra Creative Production. Film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Grad Rijeka, a u njega je također uložen ogroman entuzijazam i pozitivna energija velikog broja kreativaca iz svijeta filma i umjetnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Game of Thrones

Pet stadija žalosti

Kako živjeti bez „Igre prijestolja“

Još samo kratko do kraja Westerosa i njegovih zavrzlama. Donosimo vam savjete kako se nositi s tugom, razočaranjem i boli koju ćete osjetiti završetkom ove izvanredne serije.

KOZa

Kviz općeg znanja

Ljubitelji kvizova, svoju KOZa društvenu igru možete naručiti još samo danas posredstvom Indiegogo kampanje

KOZa društvena igra zabavna je i dinamična igra na ploči u kojoj svoje suparnike pobjeđujete znanjem. Na putu do pobjede čeka vas niz izazova u deset različitih kategorija.

PIF plakat

Studenti glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku

Pečat ovogodišnjem PIF-u dat će pet bisera osječke Akademije

Sudjelovanje u službenoj konkurenciji velik je i nimalo iznenadni korak u dugogodišnjoj suradnji PIF-a te studenata glume i lutkarstva UAOS-a, s koje već godinama na PIF stižu mali biseri lutkarstva.

Veja

Intervju s Vejom

„Tada se sviralo na »neinstrumentima«; kanti za boju, češlju i slično.“

Veja je skupina koja dolazi iz Pazina i bavi se sviranjem istarske narodne tradicijske glazbe u modernijem ruhu. Vrijeme je da ih upoznate!

Udruga Franak

Prosvjed Udruge Franak

Sutra promet u Zagrebu posebno reguliran, mogući zastoji!

Udruga Franak sutra će u Zagrebu održati veliki prosvjed. Kolona od nekoliko desetaka tisuća ljudi trebala bi se kretati centrom grada pa će promet biti posebno reguliran.