Premijera u kinu Tuškanac

VIDEO: Zagrebačka publika večeras će premijerno pogledati omnibus „Transmania“

Transmania

Premijera omnibusa „Transmania“ pred domaćom publikom održat će se u sklopu Zagreb Film Festivala u kinu Tuškanac.

Nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu dugometražni igrani omnibus Transmania grupe hrvatskih redatelja bit će premijerno prikazan pred domaćom publikom u sklopu Zagreb Film Festivala u petak 18. studenoga u kinu Tuškanac u 22 sata. Projekciji će prisustvovati većina filmske ekipe, uključujući Sonju Tarokić, Hanu Jušić, Bobu Jelčića, Zvonimira Jurića, Vlatku Vorkapić, Jasnu Zastavniković, Filipa Šovagovića, Ivana Salaja, Saru Hribar, Petra Oreškovića, Stanislava Tomića, Edija Mužinu, Ivana Sikavicu,Franu Maškovića, Lanu Barić, Milivoja Beadera, Nikšu Marinovića, Ivu Mihalić, Ivanu Krizmanić i Žarka Radića.

Uz zagrebačku film će imati i svoju riječku premijeru 24. studenoga u Art kinu Croatia, dok će se krajem studenog i početkom prosinca naći na repertoaru spomenutog Art kina Croatia te kina Europa u Zagrebu.

Film je režiralo 15 poznatih domaćih redatelja. Svaki redatelj snimao je petominutni nastavak priče prije čega je pogledao samo posljednju minutu prethodnog dijela. Na taj je način stvoren niz nepredvidivih situacija koje drže gledatelje u potpunoj neizvjesnosti i konstantnom iščekivanju novog obrata sve do samog kraja. Osnovni koncept filma polazi od inspiracije nadrealističkom narativnom metodom Cadavre Exquis / Exquisite Corpse, razvijene 20-ih godina 20. stoljeća. Spomenuta metoda istražuje nepoznatost, mističnost i slučajnosti u procesu nastajanja igranog filma.

Autor koncepta i producent filma je David Lušičić, a režiju i scenarije sekvenci potpisuju Dalibor Matanić, Sonja Tarokić, Hana Jušić, Bobo Jelčić, Zvonimir Jurić, Vlatka Vorkapić, Jasna Zastavniković, Filip Šovagović, Ivan Salaj, Sara Hribar, Tanja Golić, Petar Orešković, Stanislav Tomić, Edi Mužina i Ivan Sikavica. U glavnim ulogama pojavljuju se Frano Mašković, Lana Barić, Goran Bogdan, Jadranka Đokić, Milivoj Beader, Nikša Marinović, Ivana Krizmanić i Žarko Radić

Snimanje filma započelo je 2012. godine Svaki je redatelj za razradu svoje petominutne igrane sekvence imao mjesec dana, dok se samo snimanje izvodilo u jednom danu, odnosno u jednom terminu. Svaki od redatelja surađivao je sa svojim direktorom fotografije, no korištena je ista oprema, dok je glavna montaža povjerena Jeleni Drobnjak.

Transmania je nastala u produkciji zagrebačke tvrtke Zebra Creative Production. Film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Grad Rijeka, a u njega je također uložen ogroman entuzijazam i pozitivna energija velikog broja kreativaca iz svijeta filma i umjetnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Sajam stipendija 2015. - naslovna

Ekonomski oporavak i pravednost u visokom obrazovanju

Sajam stipendija i visokog obrazovanja: povećanje pristupa visokom obrazovanju kao ekonomska nužnost

Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji organizira Institut za razvoj obrazovanja već 11. godinu zaredom zagovara potrebu kontinuiranog unapređivanja pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine.  

Vaterpolo

Na današnji dan

Prvoaprilski hrvatski sport

Da se na 1. travnja nekoga mora zeznuti i vrapci na grani znaju. Poštujući tradiciju tako su učinili i hrvatski sportaši.

Apocalyptica

Koncert u KD "Lisinski"

Virtuozna Apocalyptica priprema dvosatni Metallica "show"

Dvosatni Metallica "show" u zagrebačku koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog dolazi 3. travnja, a zanimljivo će biti vidjeti i hoće li Apocalyptica u set listu uvrstiti i neke skladbe sa svježe objavljenog novog studijskog albuma Metallice.

Kožarićevo Sunce

Prizemljeni Sunčev sustav

Pronađi planete u Zagrebu, dobro se zabavi i osvoji vrijedne nagrade!

Jeste li znali da je u Zagrebu moguće pronaći planete Sunčevog sustava? Po ovoj umjetničkoj instalaciji Zagreb je jedinstven u svijetu. Planeti su diljem grada – od Margaretske, Varšavske, Tkalče, Voćarske, Račićeve ulice, do Sigeta, Kozari puta, Aleje Bologne i Jelačićeva trga. Otkrivamo kako do njih i zašto ih posjetiti.

Drugi "droidcon Zagreb"

Božićna akcija za studente zaljubljene u Android svijet

Drugi „droidcon Zagreb”

Drugi „droidcon Zagreb” održat će se u travnju iduće godine. Očekuje se pregršt zanimljivih tema i novosti iz Android svijeta, a za studente je otvorena posebna božićna akcija koja im omogućuje pristupačnu cijenu sudjelovanja.