Tribina u Klubu Zona

Udruga iTHEom problematizira reakciju na Frljićevu predstavu

Sloboda govora u Klubu Zona

– Postoje li ograničenja kada se pravo na slobodu govora treba uskraćivati? – pitaju se volonterke udruge iTHEom.

Novo mjesečno događanje studentske udruge iTHEom u Klubu Zona održat će se utorak, 23. svibnja u 20 sati. Očekuje nas tribina Tolerancija netolerancije? na kojoj će se raspravljati o shvaćanju i granicama slobode govora i izražavanja.

– Postoje li ograničenja kada se pravo na slobodu govora treba uskraćivati? Je li za društvo bolje zakonski ograničavati ljudsko pravo na slobodu govora kad je ono upotrijebljeno kao govor mržnje ili je dosljedno poštivanje prava svakoga na izražavanje svojih uvjerenja ispravnije? Slobodu govora na ovoj tribini problematiziramo kao širi pojam svakog individualnog izražavanja mišljenja kroz razne medije. Ono uključuje zabranu Thompsonova koncerta u nekim hrvatskim gradovima, inicijative za gašenje lista srpske nacionalne manjine Novosti, reakciju na kazališnu predstavu Olivera Frljića ili plakat za predstavu Fine mrtve djevojke. – najavljuju volonterke udruge iTHEom.

Komentari na članak

Vezani članci

Suradnici u Klubu Zona

Otvoren natječaj

Traže se honorarni suradnici Kluba Zona

Prilika za suradnju nudi se voditeljima različitih aktivnosti namijenjenih poboljšanju kvalitete života mladih u Splitu. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci, neformalne grupe i organizacije.

Mažuranić Ivan

Na današnji dan

Mažuranićev znameniti govor u Hrvatskom saboru

Na današnji dan, znameniti političar i pjesnik, Ivan Mažuranić, održao je svoj vjerojatno najpoznatiji govor – Vjerujem u Hrvatsku, u njezinu prošlost, njezinu sadašnjost i njezinu budućnost.

Igranje šaha

Druženje u Klubu Zona

Šahovski klub Student organizira turnir za amatere i profesionalce

– Ovog ponedjeljka odigrat ćemo turnir na kojem će igrati aktivni igrači šahovske lige, ali i početnici spremni testirati svoje kapacitete. – najavljuje Igor Vuković.

Kasne dvadesete

Tribina Svjetskog saveza mladih

Pokupite savjete za financijsko osamostaljivanje!

Što lokalna samouprava može učiniti za financijsko opismenjavanje mladih te što mladi mogu učiniti sami, otkrijte na tribini Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Predavanje "Iran i Kuba"

Gostovanje u programu Kluba Zona

„Couchsurfingom” Iran i Kuba pristupačni i studentskom džepu

Igor Tomić zainteresiranim će posjetiteljima ove srijede ispričati brojne zanimljivosti o svojim posjetima Kubi i Iranu na koje se mogu odvažiti i studenti jer im uz „couchsurfing” ne trebaju ogromne svote novaca.