Tribina u Klubu Zona

Udruga iTHEom problematizira reakciju na Frljićevu predstavu

Sloboda govora u Klubu Zona

– Postoje li ograničenja kada se pravo na slobodu govora treba uskraćivati? – pitaju se volonterke udruge iTHEom.

Novo mjesečno događanje studentske udruge iTHEom u Klubu Zona održat će se utorak, 23. svibnja u 20 sati. Očekuje nas tribina Tolerancija netolerancije? na kojoj će se raspravljati o shvaćanju i granicama slobode govora i izražavanja.

– Postoje li ograničenja kada se pravo na slobodu govora treba uskraćivati? Je li za društvo bolje zakonski ograničavati ljudsko pravo na slobodu govora kad je ono upotrijebljeno kao govor mržnje ili je dosljedno poštivanje prava svakoga na izražavanje svojih uvjerenja ispravnije? Slobodu govora na ovoj tribini problematiziramo kao širi pojam svakog individualnog izražavanja mišljenja kroz razne medije. Ono uključuje zabranu Thompsonova koncerta u nekim hrvatskim gradovima, inicijative za gašenje lista srpske nacionalne manjine Novosti, reakciju na kazališnu predstavu Olivera Frljića ili plakat za predstavu Fine mrtve djevojke. – najavljuju volonterke udruge iTHEom.

Komentari na članak

Vezani članci

Linija u menzi

Studentska prehrana

Specifične prehrambene potrebe studenata konačno na repertoaru, posvećena im je tribina na Savi

Dana 30. siječnja u 19 sati u kinu Forum u sklopu Doma na Savi održat će se tribina Informiranje studenata sa specifičnim studentskim potrebama.

Hrvatsko nadzemlje, ljubomora

Tribina za mlade

Hrvatsko nadzemlje: Ljubomora i strast nisu sinonimi

Hrvatsko nadzemlje svakog mjeseca okuplja brojne mlade na tribinama. Ovog je puta bilo riječi o dvjema strastima s različitim ishodištima – o ljubomori i zavisti.

Referendum o izbornom sustavu

Rasprava o referendumu

Studenti iz Diplomatskog kluba FPZG-a pozivaju na javnu tribinu o izmjeni izbornog sustava

Značaj inicijative za promjenu izbornog sustava u Hrvatskoj, teme koja izranja iz mora negativnih vijesti iz političke sfere, zainteresiranima će približiti relevantni govornici na javnoj tribini na Fakultetu političkih znanosti 23. svibnja s početkom u 19 sati.

Kvizanje u Zoni!

Natjecanje u Klubu Zona

U Splitu se prvi put igra Svjetsko kvizaško prvenstvo

– Prvenstvo se već 15 godina igra u svijetu te četvrti put u Hrvatskoj. Osim u Splitu, igrat će se i u Zagrebu, a ove godine još i u Požegi, Rijeci i Zadru. – napominje Stipe Mustapić

Etiopija

Putopisno predavanje u Klubu Zona

Upoznajmo Etiopiju, zemlju odakle potječe kava i izvire Plavi Nil

– Etiopija je druga najmnogoljudnija zemlja Afrike, no relativno se rijetko povezuje s turističkim putovanjima. – objašnjava Marko Obranović.