Edukacije kazališta mladih „Kamov“

Učilište riječkog HNK-a baletno-plesnim studijem priprema mlade za upis na akademije; predbilježbe u tijeku

Polaznici RKM Kamov

Baletno-plesni studio upoznat će mlade s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Audicija je zakazana za 25. rujna, a predbilježbe za pristupanje audiciji zaprimaju se do 20. rujna.

Riječko kazalište mladih Kamov (učilište HNK-a Ivana pl. Zajca) upisuje treću generaciju polaznika. Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina. 

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna 2019. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za  srednjoškolski uzrast održati u 19 sati. Audicija za baletno-plesni studio zakazana je za  25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK-a Ivana pl. Zajca (Strossmayerova 1).

Baletno-plesni studio upoznat će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu kontinuiranim produkcijama. Voditelji baletnog studija iskusni su pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Naglasak u radu pedagoga stavljen je s jedne strane na stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane na stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, mladi će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

Dramski studio u sklopu cjelogodišnjeg programa djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone. Voditelji su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić, a radionice iz područja glume i plesa vodit će glumci i glumice te baletni umjetnici i umjetnice ansambla Hrvatske drame i Baleta riječkog kazališta.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis zaprimaju se na e-mail adresi kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Izložba u Ivanić-Gradu

I3G okuplja inovacije učenika i studenata iz cijele Hrvatske

Edukacijski spremnik za razvrstavanje otpada, sigurnosna biciklistička jakna, robotska kolica, ultrazvučne oči – pomagalo za slijepe, agrobot 4G, mobilna aplikacija: e-abeceda, sustav za nadzor rezervacija, personalizirane svjetiljke – samo su mali dio Izložbe inovacija Ivanić-Grad I3G.

Prijatelji

Chandler i ekipa

Četrnaest životnih lekcija koje smo naučili iz „Prijatelja"

Puno smo naučili iz popularne serije, a ovo su neki od najvažnijih zaključaka

Ekonomski fakultet III

Ekonomski fakultet u Zagrebu i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Sarajavu

CEO konferencija za mlade u Zagrebu

Zanima li Vas kako biti uspješan konzultant, kako pretvoriti ideju u biznis? Ili pak želite čuti životnu priču nekadašnje manekenke, a danas uspješne novinarke u inozemstvu? Sve to i puno više možete saznati na CEO konferenciji!

Pretplate HNK

Upis pretplate

Postani stalni posjetitelj uzbudljivih projekata zagrebačkog HNK-a

Raznovrsni repertoar i vrhunski kazališni događaj zagrebačkog HNK-a omogućuje jedinstvenu varijantu pretplate studentima i srednjoškolcima. Upisi traju do 2. srpnja.

MotivationUp tim

Početak MotivationUp turneje

„Nitko vas neće motivirati ako to ne učinite sami“

Vizija je MotivationUp-a stvoriti najveću zajednicu mladih motiviranih i inspiriranih ljudi na svijetu u kojoj je osobno iskustvo glavni alat učenja.