Edukacije kazališta mladih „Kamov“

Učilište riječkog HNK-a baletno-plesnim studijem priprema mlade za upis na akademije; predbilježbe u tijeku

Polaznici RKM Kamov

Baletno-plesni studio upoznat će mlade s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Audicija je zakazana za 25. rujna, a predbilježbe za pristupanje audiciji zaprimaju se do 20. rujna.

Riječko kazalište mladih Kamov (učilište HNK-a Ivana pl. Zajca) upisuje treću generaciju polaznika. Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina. 

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna 2019. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za  srednjoškolski uzrast održati u 19 sati. Audicija za baletno-plesni studio zakazana je za  25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK-a Ivana pl. Zajca (Strossmayerova 1).

Baletno-plesni studio upoznat će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu kontinuiranim produkcijama. Voditelji baletnog studija iskusni su pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Naglasak u radu pedagoga stavljen je s jedne strane na stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane na stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, mladi će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

Dramski studio u sklopu cjelogodišnjeg programa djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone. Voditelji su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić, a radionice iz područja glume i plesa vodit će glumci i glumice te baletni umjetnici i umjetnice ansambla Hrvatske drame i Baleta riječkog kazališta.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis zaprimaju se na e-mail adresi kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna

Komentari na članak

Vezani članci

Kazališni sabor

HNK Ivana pl. Zajca

Postoji li muški jezik ili samo jezik, raspravlja Kazališni sabor

– Jezik, čiji je simbolizam važan, ne smije odobravati hegemoniju muškog modela. – stoji u Memorandumu Vijeća Europe.

druženje u kafiću

Jedinstveno godišnje priznanje

U tijeku prijave za Project Management Awards – za ostvarene projekte i njihove mlade voditelje

Natječaj za najbolji projekt, najboljeg mladog voditelja projekta i najboljeg mladog istraživača otvoren je do 20. listopada 2019. Osim nagrada pobjednicima pruža priliku za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju iduće godine.

Održan korizmeni susret mladih grada Splita

Hrvatsko Nadzemlje Split

VIDEO: Održan korizmeni susret mladih grada Splita

Ovog mjeseca na temu vjere i grijeha Hrvatsko Nadzemlje je snimilo dubok i poučan film koji na ozbiljan način, prepun simbolike, želi pokazati stvarnost grijeha i grešnog stanja.

Michele Pastorini

„Zajc Koreo lab“

Besplatno na plesnu predstavu „Pričaj mi”!

Članovi Baleta riječkog HNK ovog petka i subote poklanjanju Riječanima predstavu Michelea Pastorinija, nastalu kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstva.

Jasna Ožanić

Istraživanje Centra „Miko Tripalo”

Koliko mladi poznaju EU-institucije, a koliko se uključuju u procese donošenja EU-politika?

Kako bi podigao razinu svijesti mladih o koristima EU-a za mlade u Hrvatskoj, Centar „Miko Tripalo” pokrenuo je projekt Odredište EU-a: Budućnost mladih u Hrvatskoj. U sklopu projekta aktiviran je i upitnik za mlade koji će doprinijeti kvaliteti njegove realizacije.