UMJETNOST I KULTURA

U tijeku su prijave za kreativne i edukativne radionice namijenjene mladim Slavoncima

Fotografiranje

PRONI Centar za socijalno podučavanje organizira besplatne radionice za mlade iz Slavonije. Prijave su otvorene do 30. travnja 2018. godine.

Pokretne slike umjetnosti i kulture naziv je hvalevrijednog projekta koji u suradnji s partnerima provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a namijenjen je prije svega mladima u dobi od 15 do 25 godina s područja Zmajevca, Darde, Vukovara i Osijeka.

Projekt je zamišljen kao ciklus kreativnih i edukativnih radionica koje objedinjuju elemente umjetnosti i kulture. Tako će mladi imati priliku okušati se u radionicama primijenjenog dizajna, plesno-scenskim radionicama te radionicama multimedije i novinarstva na kojima će istraživati primjere uspješnih mladih ljudi koji nisu uvijek imali dobre i stabilne mogućnosti potrebne za napredak i razvoj. Upravo će njihovo osobno iskustvo, koje pokazuje kako u životu nikada ne treba odustati od svojih snova, poslužiti ostalim mladim sudionicima kao dodatna motivacija i vjetar u leđa. 

Svi zainteresirani mladi koji su spremni potaknuti pozitivnu promjenu u svom životu i žele razvijati svoje kreativne i umjetničke vještine te ekonomske potencijale mogu se prijaviti na ove zanimljive radionice ispunjavanjem prijavnog obrasca koji je potrebno dostaviti na e-mail adresu: kultura@proni.hr ili online preko linka, i to najkasnije do 30. travnja 2018. godine

Važno je napomenuti kako će prednost odabira imati mladi s manje mogućnosti, točnije nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina te korisnici socijalne pomoći ili socijalne skrbi. Više informacija o ovom projektu nalazi se na prijavnom obrascu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Dante Gabriel Rossetti

Na današnji dan

Rođen Dante Gabriel Rossetti, engleski slikar i pjesnik

Prije 188 godina rođen je Dante Gabriel Rossetti, engleski slikar i pjesnik. Proslavio se slikama ženskih portreta i zbirkom pjesama.

HZZ: liste

Treći Europski dan poslova

Mjere poticanja zapošljavanja mladih: ministar Mrsić potvrdio povišenje naknade za rad

Uz osobe koje će u novoj godini tek pristupiti ovom sistemu, novi iznos će biti primjenjiv i na sve oni koji trenutno odrađuju svoju "praksu".

Kaseta

Anketa: Studentske navike slušanja glazbe

Saznajemo kako, gdje i putem kojih uređaja studenti slušaju glazbu

Studentski.hr proveo je istraživanje o navici slušanja glazbe studenata. Anketi su pristupili 441 student i studentica u dobi od 20 do 30 godina iz cijele Hrvatske.

Woody Allen

Na današnji dan

Rođendan najpopularnijeg njujorškog cinika – Woodyja Allena

Njujorška filmska legenda koja neumorno iz godine u godinu niže nove filmove rođena je na današnji dan 1935. godine.

Pokreni nešto svoje

Društvene inovacije

KMS pomaže mladima pri apliciranju na natječaj "Pokreni nešto svoje!"

Klub mladih Split potiče pozitivan utjecaj na zajednicu pružajući mladima pomoć u formiranju ideja, pisanju projekata i pronalasku sredstava.