Godišnji program

U sjećanje na kneza Branimira Arheološki muzej poklanja besplatan koncert

Ansambl Marco Polo

U sklopu cjelogodišnje manifestacije Arheološkog muzeja posvećene knezu Branimiru idući će se održati Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe u izvedbi ansambla Marco Polo. Zakazan je za 20. lipnja u 20 sati.

Arheološki muzej u Zagrebu ove godine obilježava 1130. obljetnicu od godine uklesane uz ime kneza Branimira na oltarnu gredu iz Gornjeg Muća kraj Splita. Čini to cjelogodišnjim programom Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – BRANIMIROVA GODINA uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

– Obilježavamo obljetnicu tijekom cijele godine nizom događanja u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Tako smo u prvoj polovici godine održali brojne radionice namijenjene najmlađima, mladima i odraslima, a s ponosom izdvajamo i popularna predavanja na važne obljetnice poput predavanja dr. sc. Ane Biočić na dan priznanja RH-a kao samostalne države od pape i Vatikana te predavanje dr. sc. Zrinke Nikolić Jakus na Međunarodni dan žena koji su bili u velikom broju posjećeni. Na zadnjem događanju Inspiracija Branimirovim vremenom održanom u petak, 18. svibnja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Branimirove godine, posjetitelji su bili u prilici vidjeti nakit inspiriran razdobljem rane srednjovjekovne povijesti iz vremena kneza Branimira magistrice dizajna Ane Mrazek Lugarov i u razgovoru s organizatorima Branimirove godine saznati nešto više o starohrvatskim naušnicama. – istaknula je Anita Dugonjić, kustosica na Odjelu srednjovjekovne arheologije u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Kao iduće događanje najavila je Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe u izvedbi ansambla Marco Polo povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe 21. lipnja 2018. Održat će se dan ranije s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Muzeja.

Zatim se u srpnju i kolovozu organizira Ljetni kamp u Arheološkom muzeju namijenjen najmlađima. A sve to uvod je u jesenski i zimski dio programa Branimirove godine u sklopu kojeg posjetitelje očekuju tri izložbe, ciklus predavanja i radionice za sve uzraste.

– U ciklusu predavanja kao predavači sudjelovat će eminentni hrvatski znanstvenici iz područja arheoloških, povijesnih i antropoloških znanosti iz cijele Hrvatske. Predavanja su namijenjena prije svega širokoj javnosti, ali i znanstvenicima te studentima humanističkih znanosti koji će imati priliku čuti o posljednjim znanstvenim saznanjima hrvatskog srednjovjekovlja. Ulaz na predavanja besplatan je. Također želim napomenuti da smo dio programa Branimirove godine, kao što su vodstva i radionice, prilagodili slijepim i slabovidnim te gluhonijemim osobama. Veselimo se predstojećem programu Branimirove godine koji je bilo užitak pripremati. Svakako, još nam je veći užitak sama realizacija cjelokupnog programa Branimirove godine kada se uključe i naši vjerni posjetitelji kojima, kao i uvijek, stojimo na usluzi. – dodala je.

Komentari na članak

Vezani članci

Bachata

Yes za ples

U tijeku prijave za besplatan plesni tečaj „bachate” namijenjen mladima

Zainteresirani mladi idućeg vikenda imaju priliku besplatno sudjelovati u plesnome tečaju „bachate” koja je posljednjih godina veoma popularna diljem Europe.

Arriva, vizual za studentski nagradni natječaj

Nagradni natječaj

Putuj besplatno kući!

Prijavi se na Nagradni natječaj za studente „Za besplatne vožnje kući, REC na mobitelu uključi”!

mladi ljudi, grupa mladih

Šaren listopad

Od tečaja španjolskog do financijske pismenosti – Centar za mlade priprema brojne aktivnosti

U listopadu te očekuju tečajevi jezika, radionice o poduzetništvu, financijama i zapošljavanju, radionice o rodnim stereotipima i mnogim drugim temama.

Lička noć u Inbaru

Lička noć

Zapjevajte s Ličkim drvosječama u INBaru

Još jedna Lička noć održat će se 7. svibnja u zagrebačkom INBaru. Za dobru zabavu pobrinut će se Studentski zbor Gacke i Ličke drvosječe.

Pavel u Vintageu

Najava koncerta

Provedite Dan zaljubljenih uz Pavel u Vintageu

Budući da se radi o koncertu u nedjelju, svirka će započeti ranije nego što je to uobičajeno u Vintageu, točnije u 21:15.