Uhvati ritam

U Mjesecu hrvatske knjige pregršt događanja u Knjižnici Filozofskog fakulteta

Knjige

Uhvati ritam u Knjižnici program je koji Knjižnica FFOS-a organizira tijekom jednog tjedna u Mjesecu hrvatske knjige, a koji obuhvaća izložbu fotografija i pjesama, koncert, koncertno čitanje i pregršt drugih aktivnosti.

Povodom ovogodišnjega Mjeseca hrvatske knjige, koji se odvija u ritmu čitanja, Knjižnica Filozofskoga fakulteta Osijek (Školska ulica 4) organizira programski tjedan od 11. do 15. studenoga 2019. pod nazivom Uhvati ritam u Knjižnici. U nastavku donosimo raspored planiranih aktivnosti po danima. 

U ponedjeljak, 11. studenog, u 18 sati u prizemlju Knjižnice doc. dr. sc. Sanja Jukić i Lana Šuster otvaraju izložbu studentskih fotografija i pjesama. Publiku očekuju i autorska čitanja.

Idućeg dana, u utorak, od 17 sati u programu je Noise, tekst i Rem, a održava se u čitaonici za skupni rad. Razgovor s prof. dr. sc. Goranom Remom vodi Ivana Buljubašić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti. Potom koncert Ritam u čitaonici izvode izv. prof. dr. sc. Boško Pešić i izv. prof. dr. sc. Boris Bosančić.

U srijedu je planirana nova aktivnost u čitaonici za skupni rad od 18 sati – Filozofija kao ritam života. Tada razgovor s izv. prof. dr. sc. Boškom Pešićem vodi Damir Sekulić, vanjski suradnik na Odsjeku za filozofiju.

Na istom mjestu i u isto vrijeme kao prethodnog dana 14. studenog na rasporedu je koncertno čitanje Čuvara srca Davora Špišića. Izvode ga studenti Odsjeka za hrvatski jezik i književnost pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Ivana Trojana.

Posljednjeg dana program započinje u 13 sati otvorenjem Knjižnice FFOS-a uz svirku i pjenušac. U dvorištu slijede Dnevnik seljenja Knjižnice i projekcija Šetnja Ivana Gundulića Mačice.

Komentari na članak

Vezani članci

razmjena knjiga

Bookcrossing SIK-a

FOTO: Knjigoljupci pročitane naslove zamijenili novima

„Bookcrossing” SIK-a zainteresirao je brojne posjetitelje. Knjigoljupci su razmijenili brojne naslove, ali su i čuli ponešto o povijesti ovakvih događaja te su zaigrali kviz vezan uz hrvatske književnike.

Zagreb Book Festival vol. II.

Zagreb Book Festival vol. II.

Bogat književno-kulturni festivalski program u srcu Zagreba

Ove godine na Zagreb Book Festivalu možete posjetiti više od 40 događanja, promocije domaćih i stranih autora, tribine, filmske projekcije i koncert.

https://pixabay.com/photos/books-bookcase-library-bookshelf-2007660/

Knjige i životinje

Organizira se plažno izdanje dobrotvornog sajma knjiga

Booksa i Futura pozivaju sve ljubitelje knjiga i životinja na dobrotvorni sajam knjiga. Iako će knjiga biti napretek, u prvom je planu pomaganje životinjama.

https://pixabay.com/en/light-bulbs-light-bulb-light-energy-1125016/

Prijedlozi za čitanje

3 kreativne knjige o kreativnosti

Što je kreativnost i zbog čega je ona važna u svakodnevnom životu? Kako je nastala, kako se razvija te može li se izmjeriti? Odgovore na ova pitanja i još mnoga druga možete pronaći u knjigama o kreativnosti. Izdvojili smo tri!

SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA I MULTIMEDIJSKI CENTAR

Radi se punom parom

Najsuvremenija Sveučilišna knjižnica i multimedijski centar niču u Osijeku

Osječani dobivaju najsuvremeniju Sveučilišnu knjižnicu i multimedijski centar za kvalitetnije znanstvenoistraživačke radove.