Uhvati ritam

U Mjesecu hrvatske knjige pregršt događanja u Knjižnici Filozofskog fakulteta

Knjige

Uhvati ritam u Knjižnici program je koji Knjižnica FFOS-a organizira tijekom jednog tjedna u Mjesecu hrvatske knjige, a koji obuhvaća izložbu fotografija i pjesama, koncert, koncertno čitanje i pregršt drugih aktivnosti.

Povodom ovogodišnjega Mjeseca hrvatske knjige, koji se odvija u ritmu čitanja, Knjižnica Filozofskoga fakulteta Osijek (Školska ulica 4) organizira programski tjedan od 11. do 15. studenoga 2019. pod nazivom Uhvati ritam u Knjižnici. U nastavku donosimo raspored planiranih aktivnosti po danima. 

U ponedjeljak, 11. studenog, u 18 sati u prizemlju Knjižnice doc. dr. sc. Sanja Jukić i Lana Šuster otvaraju izložbu studentskih fotografija i pjesama. Publiku očekuju i autorska čitanja.

Idućeg dana, u utorak, od 17 sati u programu je Noise, tekst i Rem, a održava se u čitaonici za skupni rad. Razgovor s prof. dr. sc. Goranom Remom vodi Ivana Buljubašić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti. Potom koncert Ritam u čitaonici izvode izv. prof. dr. sc. Boško Pešić i izv. prof. dr. sc. Boris Bosančić.

U srijedu je planirana nova aktivnost u čitaonici za skupni rad od 18 sati – Filozofija kao ritam života. Tada razgovor s izv. prof. dr. sc. Boškom Pešićem vodi Damir Sekulić, vanjski suradnik na Odsjeku za filozofiju.

Na istom mjestu i u isto vrijeme kao prethodnog dana 14. studenog na rasporedu je koncertno čitanje Čuvara srca Davora Špišića. Izvode ga studenti Odsjeka za hrvatski jezik i književnost pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Ivana Trojana.

Posljednjeg dana program započinje u 13 sati otvorenjem Knjižnice FFOS-a uz svirku i pjenušac. U dvorištu slijede Dnevnik seljenja Knjižnice i projekcija Šetnja Ivana Gundulića Mačice.

Komentari na članak

Vezani članci

knjiga

Omiljene knjige budućih medijskih stručnjaka

Preporuke osječkih studenata: 10 naslova za one kojima je ponestalo ideja za čitanje

Kultura čitanja (kao i pisanja i govorenja) uvijek je poželjna. Čitanjem oplemenjujemo i svoje rječnike. Pročitali ste sve popularne naslove današnjice, ali vi biste još? Osječki studenti predložili su deset odličnih i žanrovski različitih knjiga koje će vas oduševiti.

Bookcrossing kućica

Udruga CINAZ

Razmjena književnih naslova u „Bookcrossing kućici"

Ostavite svoju knjigu na policama „Bookcrossing kućice" koja se nalazi iza Gradske knjižnice Zadar, a uzmite neku iz njene baze.

Ljevak

Natječaj Gradske knjižnice Samobor

Najbolje kratke priče donose autorima do 1500 kuna

Na natječaj za kratku priču mogu se prijaviti svi građani Republike Hrvatske, ali djelo ne smije biti već objavljeno. Rok je za prijavu 31. svibnja 2019. godine.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Filozofski_fakultet_Osijek.jpg

Popularno-znanstvena predavanja

Otvoreni četvrtak na FFOS-u započinje s temom empatije u obrazovanju

Zadnjeg četvrtka u mjesecu tijekom cijele akademske godine, počevši s 31. listopadom, pozvani ste na besplatna popularno-znanstvena predavanja u sklopu projekta Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Prvo je posvećeno etici skrbi i empatiji u obrazovanju.

FFOS

Predavanje na FFOS-u

Jedan od organizatora Mađarske revolucije gostuje na Filozofskom fakultetu

Katedra za mađarski jezik i književnost te Odsjek za povijest organiziraju predavanje jednog od organizatora Mađarske revolucije 1956. godine, koji će tom prigodom iznijeti dio svojih sjećanja iz toga razdoblja.