Književni događaj

U bogatom programu Dana knjiga svaki će knjiški moljac pronaći nešto za sebe

naslovna

Udruga Studentski informativni kutak, uz Studentski.hr kao glavnog medijskog pokrovitelja, organizira javnu raspravu o suodnosu književnosti i društvenih mreža, bookcrossing i kviz u kojem možete pokazati svoje znanje o književnosti

Još je slavni Gustave Flaubert tvrdio da trebamo čitati da bismo živjeli, a da je to zaista istina, potvrđuju brojni zaljubljenici u dobro štivo i sve što ima bilo kakve veze s knjigama i književnošću. Kako bi knjiškim moljcima među studentima i mladima omogućio da u knjigama uživaju na još raznovrsnije načine, Studentski informativni kutak za sve je zaljubljenike u umjetnost riječi pripremio događaj koji će im pružiti različita iskustva povezana s knjigama koje život znače pod nazivom Dan knjiga

Dan knjiga ugostit će Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu svog slavljeničkog tjedna povodom preseljenja u novu zgradu, u kojoj se nalazi još i danas i kojom svakodnevno prođu tisuće studenata. Događaj će se sastojati od triju dijelova: panel-rasprave o važnosti književnih blogova i utjecaju online kritika na čitateljsku publiku pod nazivom Književnost online, kviza Tragom hrvatske književnosti i bookcrossinga, odnosno razmjene knjiga u prizemlju Knjižnice. Cilj je događaja pružiti priliku svim knjigoljupcima da sudjeluju u raspravi o aktualnoj književnoj tematici te da razmijene čitateljska iskustva, a i samo štivo s drugim zaljubljenicima u književnost.

Događaj je potaknut uspješnim prošlogodišnjim bookcrossingom, održanim u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih. Ovogodišnji je program proširen, a i ovoga puta natjecatelje kviza očekuju bogate nagrade koje su osigurale Fraktura i Naklada Ljevak. Preostaje vam samo da 14. ožujka od 16 do 20 sati rezervirate za uživanje te se oboružate znanjem i štivom, a Studentski.hr, kao glavni medijski pokrovitelj, uskoro donosi više informacija o zanimljivim gostima i sadržajima Dana knjiga. 

Komentari na članak

Vezani članci

Spomenik Oscaru Wildeu u Dublinu

Na današnji dan

FOTO: Duhovite dosjetke Oscara Wildea

U povodu 115. godina od smrti irskog pisca Oscara Wildea, napravili smo fotogaleriju njegovih dosjetljivih i duhovitih citata u kojima ima puno humora, malo ironije i ponešto istine.

Izvor: VERN

Dani medijske pismenosti

Rasprava na VERN’u: Smatra se da studenti mehanički upijaju znanje, ne razmišljaju kritički

Još jedna zanimljiva panel rasprava na veleučilištu VERN’ upoznaje nas s velikim problemom hrvatskog društva – nedovoljnom medijskom pismenošću. Što o navedenom problemu misle ugledni hrvatski medijski stručnjaci?

University Challenge

Studentski kviz

Najbolje scene iz kviza University Challenge

University Challenge britanski je kviz BBC televizije za studente različitih sveučilišta, prvi put emitiran davne 1962. godine.

Kvizanje u Zoni!

Kviz sezona

Najjači igrači hrvatske kviz scene natječu se u Klubu Zona

Započela je nova sezona Hrvatskog kviz saveza u Klubu Zona. Na novo izdanje "Zabavnih 100" ponovno pristižu velika imena hrvatske kviz scene.

Šesti Bloomsday Croatia

Šesti Bloomsday Croatia

Festival koji spaja zabavu i akademsku znatiželju ponovno u Puli

Bloomsday Croatia poziva posjetitelje i putnike željne lutanja da svrate u Pulu, ovjekovječe svoje doživljaje u društvu krumpirastog suputnika, kušaju koktele inspirirane Joyceom i u veselom raspoloženju proslave Bloomsday.