Književni događaj

U bogatom programu Dana knjiga svaki će knjiški moljac pronaći nešto za sebe

naslovna

Udruga Studentski informativni kutak, uz Studentski.hr kao glavnog medijskog pokrovitelja, organizira javnu raspravu o suodnosu književnosti i društvenih mreža, bookcrossing i kviz u kojem možete pokazati svoje znanje o književnosti

Još je slavni Gustave Flaubert tvrdio da trebamo čitati da bismo živjeli, a da je to zaista istina, potvrđuju brojni zaljubljenici u dobro štivo i sve što ima bilo kakve veze s knjigama i književnošću. Kako bi knjiškim moljcima među studentima i mladima omogućio da u knjigama uživaju na još raznovrsnije načine, Studentski informativni kutak za sve je zaljubljenike u umjetnost riječi pripremio događaj koji će im pružiti različita iskustva povezana s knjigama koje život znače pod nazivom Dan knjiga

Dan knjiga ugostit će Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu svog slavljeničkog tjedna povodom preseljenja u novu zgradu, u kojoj se nalazi još i danas i kojom svakodnevno prođu tisuće studenata. Događaj će se sastojati od triju dijelova: panel-rasprave o važnosti književnih blogova i utjecaju online kritika na čitateljsku publiku pod nazivom Književnost online, kviza Tragom hrvatske književnosti i bookcrossinga, odnosno razmjene knjiga u prizemlju Knjižnice. Cilj je događaja pružiti priliku svim knjigoljupcima da sudjeluju u raspravi o aktualnoj književnoj tematici te da razmijene čitateljska iskustva, a i samo štivo s drugim zaljubljenicima u književnost.

Događaj je potaknut uspješnim prošlogodišnjim bookcrossingom, održanim u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih. Ovogodišnji je program proširen, a i ovoga puta natjecatelje kviza očekuju bogate nagrade koje su osigurale Fraktura i Naklada Ljevak. Preostaje vam samo da 14. ožujka od 16 do 20 sati rezervirate za uživanje te se oboružate znanjem i štivom, a Studentski.hr, kao glavni medijski pokrovitelj, uskoro donosi više informacija o zanimljivim gostima i sadržajima Dana knjiga. 

Komentari na članak

Vezani članci

Frankenstein

Na današnji dan

Objavljen prvi znanstvenofantastični roman na svijetu

Prije 198 godina objavljeno je prvo izdanje romana Frankenstein autorice Mary Shelly. Smatra se prvim znanstvenofantastičnim romanom koji je poslužio kao inspiracija za brojne filmove.

Dr. Suess

Na današnji dan

Rođen Dr. Seuss

Na današnji dan, 2. ožujka 1904. godine, rođen je Theodor Geisel, poznatiji pod peudonimom Dr. Seuss, autor mnogobrojnih popularnih dječjih knjiga i stripova.

FAK Veliki filmski kviz

Kviz u organizaciji FAK-a

Novi Veliki filmski kviz 11. svibnja

Ovomjesečni kviz održat će se 11. svibnja. Natjecatelji će se moći okušati u kategorijama Opće znanje, Prepoznaj film po pjesmi, Prepoznaj film po prizoru, Prepoznaj film po razgovoru te Pogodi tko.

A. Miller

Na današnji dan

Rođen Arthur Miller

Na današnji dan, prije točno stotinu godina, rođen je poznati američki dramski pisac i esejist.

Boris Jokić

Diskusija o kvaliteti obrazovnog sustava

„Trebamo biti svjesni da nas politika gura u tu poziciju u kojoj smo manje vrijedni i bez perspektive“

U panel-diskusiji održanoj u Kavani Hotela Continental u Opatiji, predavači Bojana Ćulum i Boris Jokić prisutne su uveli u temu kvalitete obrazovnog sustava u Hrvatskoj. Nakon kraćih uvodnih predavanja sudionici su predavačima postavljali pitanja i komentirali ovu aktualnu temu.