Božićne skladbe

Trg bana Jelačića postaje Adventski zborski podij

Zbor Arhiton

Poruku sklada i zajedništva šalju Arhiton, akademski zbor Arhitektonskog fakulteta, zborovi kojima dirigira profesorica Muzičke akademije Jasenka Ostojić – Capella Odak i Zagrebački dječaci te HPZ Ivan pl. Zajc.

U subotu, 23. prosinca, s početkom u 18:30, Trg bana J. Jelačića postat će Adventski zborski podij. Centar za kulturu Trešnjevka i Advent u Zagrebu građanima i posjetiteljima grada Zagreba pripremaju blagdanski ugođaj kao uvod u Badnjak – božićne skladbe u izvedbi četiriju nagrađivanih gradskih zborova.

Zborove i druge predstavnike zagrebačke amaterske glazbene scene dugi niz godina okuplja Zagrebački glazbeni podij koji djeluje u sklopu Centra za kulturu Trešnjevka.

– Ljepota zborskog pjevanja u zajedništvu je građana koji zajedničkim trudom postižu skladan zvuk, bez obzira na brige koje ih svakodnevno opterećuju. Advent je uvijek lijep, ali najljepši je uz zvuk zborskih pjesama. – rekla je voditeljica Podija Marina Jurković uoči subotnjeg nastupa.

Adventski zborski podij šalje upravo poruku sklada i zajedništva uz pomoć zborova Arhiton, Capella Odak, HPZ Ivan pl. Zajc i Zagrebački dječaci koji će tako na ugodan način uvesti posjetitelje Adventa u Zagrebu u Badnjak i Božić.

Arhiton, Akademski zbor Arhitektonskog fakulteta, okuplja mlade entuzijaste, studente koji istinski uživaju u pjesmi i pjevanju. Cappella Odak, nagrađivani mješoviti zbor koji djeluje pod okriljem udruge Collegium pro arte, djeluje pod vodstvom profesorice zborskog pjevanja i vokalne tehnike na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dirigentice Jasenke Ostojić koja također dirigira i zboru Zagrebački dječaci. Ovaj jedini hrvatski dječački zbor Zagrepčanima se uspješno predstavio i ljetos na Tomislavcu sudjelujući u izvedbi Orffove Carmine Burane. Posebno atraktivan repertoar sastavljen od europskih božićnih pjesama, pod vodstvom maestra Zlatana Sindičića, priprema HPZ Ivan pl. Zajc, poznati i priznati zbor osnovan davne 1983. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Charles Dickens - A Christmas Carol

Na današnji dan

172 godine Dickensova Božića

Prošla su gotovo dva stoljeća otkako nas je engleski pisac Charles Dickens počastio jednim od najljepših božićnih romana. Na današnji dan 1843. godine rodio se Scrooge ispričan kroz "Božićnu priču".

Musaic

„Singalalonganje”

Velika Muse fešta u Saxu

Teo Petran, Zoran Ratajec i Marko Lajtman čine svirački trio kojem pomaže semplirani instrumentalist, dajući tako kompletan zvukovni doživljaj dostojan imena Muse tribute. Svojom će simpatičnošću i u Saxu razgaliti srca fanova britanskih velikana.

Novogodišnji vatromet

Doček nove godine

Neobične novogodišnje tradicije diljem svijeta

Dočekati novu godinu uz vatromet i šampanjac zvuči dosadno kada se usporedi sa zabavnim i neobičnim novogodišnjim tradicijama u svijetu.

Bakalar

Bacc. Badnjak

Besplatan bakalar na Badnjak u Zagrebu

Porcija kuhanog bakalara za sve građane i građanke sutra na Trgu bana Josipa Jelačića.

Tram 11

Koncerti u Tvornici kulture

Još jedno „old school rap rokanje” sastava Tram 11

U klupskom raspoloženju očekuju nas posljednji samostalni nastupi benda Tram 11 za duže razdoblje. Ulaznice su u prodaji od petka, 9. prosinca.