Božićne skladbe

Trg bana Jelačića postaje Adventski zborski podij

Zbor Arhiton

Poruku sklada i zajedništva šalju Arhiton, akademski zbor Arhitektonskog fakulteta, zborovi kojima dirigira profesorica Muzičke akademije Jasenka Ostojić – Capella Odak i Zagrebački dječaci te HPZ Ivan pl. Zajc.

U subotu, 23. prosinca, s početkom u 18:30, Trg bana J. Jelačića postat će Adventski zborski podij. Centar za kulturu Trešnjevka i Advent u Zagrebu građanima i posjetiteljima grada Zagreba pripremaju blagdanski ugođaj kao uvod u Badnjak – božićne skladbe u izvedbi četiriju nagrađivanih gradskih zborova.

Zborove i druge predstavnike zagrebačke amaterske glazbene scene dugi niz godina okuplja Zagrebački glazbeni podij koji djeluje u sklopu Centra za kulturu Trešnjevka.

– Ljepota zborskog pjevanja u zajedništvu je građana koji zajedničkim trudom postižu skladan zvuk, bez obzira na brige koje ih svakodnevno opterećuju. Advent je uvijek lijep, ali najljepši je uz zvuk zborskih pjesama. – rekla je voditeljica Podija Marina Jurković uoči subotnjeg nastupa.

Adventski zborski podij šalje upravo poruku sklada i zajedništva uz pomoć zborova Arhiton, Capella Odak, HPZ Ivan pl. Zajc i Zagrebački dječaci koji će tako na ugodan način uvesti posjetitelje Adventa u Zagrebu u Badnjak i Božić.

Arhiton, Akademski zbor Arhitektonskog fakulteta, okuplja mlade entuzijaste, studente koji istinski uživaju u pjesmi i pjevanju. Cappella Odak, nagrađivani mješoviti zbor koji djeluje pod okriljem udruge Collegium pro arte, djeluje pod vodstvom profesorice zborskog pjevanja i vokalne tehnike na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dirigentice Jasenke Ostojić koja također dirigira i zboru Zagrebački dječaci. Ovaj jedini hrvatski dječački zbor Zagrepčanima se uspješno predstavio i ljetos na Tomislavcu sudjelujući u izvedbi Orffove Carmine Burane. Posebno atraktivan repertoar sastavljen od europskih božićnih pjesama, pod vodstvom maestra Zlatana Sindičića, priprema HPZ Ivan pl. Zajc, poznati i priznati zbor osnovan davne 1983. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Koncert

Koncerti u Studentskom centru

Objavljen prvi val izvođača SCool Festa; ulaz i ove godine besplatan

Dosad najavljeni izvođači za novo izdanje SCool Festa jesu: skupina koja je započela kao standardni hip-hop/trip-hop sastav, a koja je s godinama razvila vlastiti glazbeni izričaj – legendarni TBF, trap skupina čiji broj sljedbenika raste munjevitom brzinom – KUKU$ te DJ o kojem se pisalo kao o sinonimu za glazbenog znalca među domaćim DJ-ima – Petar Dundov.

Božićni ukrasi

Volonterska akcija

Pokrenut dalmatinski val aktivizma, studenti izrađuju božićne ukrase

Volonterska akcija izrade božićnih ukrasa i druženje s veselim društvom trajat će od 20. do 29. studenog. Prodajna izložba ukrasa održat će se u prosincu.

Morska površina

Kulturno aktivan odmor

Prvi Rab Film Festival pretrpan sadržajem; film moguće pogledati i s barke

Posjetitelji će pogledati odabir društveno relevantnih igranih i dokumentarnih filmova u kojima se istražuju aktualni globalni i lokalni problemi, poslušati koncerte Urbana & 4, Zdenke Kovačiček, dvojca Nipplepeople, Detoura i Elementala te napraviti prvi korak u upoznavanju nedovoljno poznate rapske gastronomske ponude.

Lovely Quincies

Talijanski nastupi

Mlada domaća nada Lovely Quinces niže koncerte po Italiji

Novi niz od šest talijanskih nastupa Lovely Quinces počinje 12. prosinca u Rimu, a paralelno s koncertnim aktivnostima radi na novom studijskom izdanju.

https://www.facebook.com/feropenair/photos/a.365016230800227/365022147466302/?type=1&theater

Festival na parkiralištu FER-a

„Dođi na prvi FER Open Air, ne može biti gore od zadnje epizode Game of Thronesa!“

U subotu, 1. lipnja, održava se prvi FER Open Air, jednodnevni glazbeni festival u organizaciji FER-a i KSET-a. Organizator Luka otkrio nam je kako je došlo do ideje za festival, koji će izvođači nastupiti i što još osim besplatnog ulaza očekuje posjetitelje.