LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lauba postaje središte hrvatske mode

Tjedan dizajna Zagreb 23. - 27. 4. 2014

Hrvatska metropola po prvi put će dobiti manifestaciju koja se u ostalim dijelovima Europe već petnaestak godina održava s ciljem promicanja dizajna.

Hrvatska metropola po prvi put će dobiti manifestaciju koja se u ostalim dijelovima Europe već petnaestak godina održava s ciljem promicanja dizajna.

Zagreb će dobiti po prvi put manifestaciju koja se u ostalim dijelovima Europe već petnaestak godina održava s ciljem promicanja dizajna.

Tjedan dizajna održat će se u zagrebačkoj Laubi. Kroz program se očekuje veliki niz radionica, predavanja i izložbi s posebnim naglaskom na gospodarsku vrijednost dizajna i njegovu ulogu u stvaranju budućih gospodarskih proizvoda i vrijednosti.

Tjedan dizajna otvorit će #tdzg Expo zonom, prodajno orijentiranim predstavljanjem već realiziranih i artikuliranih proizvoda, usluga i djelatnosti iz sektora kreativnih industrija iz Hrvatske i regije. Prijave za izlaganje na Expo zoni su još uvijek otvorene, a prijaviti se možete do 18. travnja.

U sklopu Tjedna dizajna održat će se 6. Auto(r)-međunarodna konferencija o dizajnu automobila, 4. Sudnji dan - nezavisni festival kreativnih komunikacija i 5. Produkteka - platforma produkt dizajna. Od 23. travnja svaki dan bit će ispunjen događajima, počevši od 10:00, pa do ranih jutarnjih sati. Tjedan dizajna otvoren je svim studentima, poslovnim ljudima i obožavateljima mode.

Cilj Tjedna dizajna je umrežavanje, jačanje suradnje, otvaranje strukovnog dijaloga među entitetima i pojedincima unutar sektora kreativnih industrija. Zato je #tdzg pripremio izvrstan program na kojemu će sudjelovati više od 70 predavača iz Hrvatske i svijeta

U popratnom programu sudjelovat će etablirarne osobe iz kreativne industrije: Tatjana Bartaković, Danijela Domljan, Ada Kezić, Ksenija Jurinec, Boris Ljubičić, Vanja Blumenšajn, Šesnić&Turković, Romano Decker i Dejan Kutić, Vibor Cipan, Daniela Angelina Jelinčić, Zoran Đukić i Jan Pavlović, ...

Još neki, od velikog broja partnera projekta su MTV, Hrvatsko dizajnersko društvo, Vienna Design Week, Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, Vizikultura i pojedini zagrebački fakulteti. Tjedan dizajna možete pratiti i na društvenim mrežama

FOTO: TJEDAN DIZAJNA