Premijera u Art kinu Grič

Suludi i tihi „Ponoćni boogie“ u Jurišićevoj

Predstava "Ponoćni boogie"

Vratolomije dvojice junaka u zagrebačkim Utrinama pratit ćemo uz atmosferičnost jazz koncerta u predstavi „Ponoćni boogie“, nastaloj prema „evergreenu“ književnosti jednog od naših najboljih suvremenih pisaca.

Predstava prema romanu autora Ede Popovića Ponoćni boogie, u produkciji Teatra Binocular, a u režiji Borne Armaninija, premijerno će se izvesti 30. rujna 2017. Započet će u 20 sati na lokaciji Art Kino Kluba Grič, Scena Grič (Jurišićeva 6).

Riječ je o dramskoj praizvedbi komada koji u Wikipediji nosi naziv kultnog zagrebačkog romana, ujedno i prvog romana našeg suvremenog književnika Ede Popovića. Projekt je autentični kulturni proizvod, poetske strukture koji je zamišljen kao kombinacija triju umjetničkih izraza: dramske umjetnosti, glazbene i vizualne umjetnosti. Odlikuje ga atmosferičnost jazz koncerta, što je i osnovna ideja predstave – da jazz sastav svira tijekom cijele predstave stvarajući specifičnu smooth atmosferu, ugodnu svima.

Uprizorenje se događa dvojici junaka u zagrebačkim Utrinama koje, u stilu američkih bitnika Ginsberga i Bukowskog, pratimo kroz njihove vratolomije u jednom specifičnom poetskom diskursu koji miješa realne događaje naših junaka s poetskim slikama.

Cijelo dramsko događanje prati jazz band kao što sam naslov sugerira: ponoćni boogie, neka suluda i tiha glazbakoja se mjestimice pretvara u slike jata žutih ptica, plavih pelikana, Polimene koja sa oblaka sere literaturu po njima. U svakom slučaju, u poetskom se djelu nudi mogućnost da zalutamo od jazzy do rock beata upotpunjeni slikama magičnog realizma zapisanih u romanu.

Ovaj evergreen zagrebačke književnosti stvorio je jednog od ponajboljih naših pisaca, a tekst dosad nije izveden na kazališnim daskama niti kod nas, niti u svijetu, premda je knjiga prevedena na više svjetskih jezika i uživa status internacionalne književne umjetnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Gavellini Glembajevi

Nova adaptacija starog klasika

„Glembajevi” stanuju u Gavelli

– Emotivne note Beethovenove „Mondschein” sonate probijaju se kroz gust dim koji se širi glembajevskim salonom. Baš je tako, posve realistično, dočaran ugođaj tog prostora, ali i nategnutih međuljudskih odnosa Glembajevih i svih onih koji s njima imaju posla.

Film "Real"

Projekcija u MM centru

U SC-u svjetska premijera filma „Real”, snimanog u New Yorku za vrijeme redateljeva studiranja ondje

U MM centru moguće je besplatno pogledati svjetsku premijeru filma Vibora Krekovića, snimana u New Yorku za vrijeme njegova studiranja u glumačkoj školi The Lee Strasberg Theatre & Film Institute.

Kabaret tamne zvijezde

Marulićevi dani

Teatar &TD - skromnim produkcijama do velikih nagrada!

– Ovaj multidisciplinarni projekt predstavlja pravi primjer kazališta koje spaja ludičku nepredvidivost i discipliniranu promišljenost. – obrazložio je ocjenjivački sud.

Predstava "Pečat"

Kazališne izvedbe

Proslavljeni Goran Grgić i dvoje mladih glumaca igraju „Pečat” na Velikom Brijunu

Tekst Borne Vujčića umjetničko je propitivanje društvenih vrijednosti i prirode ljudske naravi u antiutopiji postdemokratskog sustava u kojemu ljudsko tijelo postaje predmetom u vlasništvu države, a u 18. sezoni kazališta Ulysses odigrat će ga Goran Grgić, Katarina Strahinić i Silvio Mumelaš.

https://www.facebook.com/GavellaHR/photos/p.1682231408500009/1682231408500009/?type=1&opaqueCursor=AbqK1vndpSAwoOVT6V4fVnPwBqXzY0lDuR8Mn52Dw-WT1OziVm5DIG-Ul5OeUTQCV1fjPgkoRdx2DAco_0jY8KdLr7iZhKy7CFOhcj_cw3AcNp03XB9lQWPaEBsuog70oK5tRp93TaRBzP4nLjLclzIZcoC73J0pqemxGaqE5n6CBuHH-1eM3JOH8X5-EKetrxhrfjKxiLaRCgT8DUdeuFEY6Tuc8XZMpkRHMlkqXiqafQcp7pv_daWq_ccTwZfcmogMR8DiKKyG1huW32H5HFhVr2i2u__BF0IQQCsxDYCHz1HXWxXaaik5vFU_rGkdl74cdzTD_InyKex8yT4A4ny6RZwODbOBieck3thjchHnwVhQ_M3CTWvxvnKZu1Mf2gJTC3u2oVWBcRJqOT5e1xQ6h3kkQ6Z2ClxxV8u3Ud3aN6f46DAUy7u4czpFt2ozrp-hFof2gWigeB0IiYGE8rB2&theater

Recenzija humorne drame

Šteta što „Sjećanje vode” nije na stalnom Gavellinom repertoaru

Veljača u Gavellu dolazi u obliku humorne drame. Donosimo osvrt na „Sjećanje vode”, a samu predstavu prokomentirao je i glumac Goran Grgić.