LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe na Sceni Ribnjak

Studentski.hr nagrađuje čitatelje besplatnim ulaznicama za "Oleannu"

Ovog nas vikenda na Sceni Ribnjak očekuju izvedbe dva značajna kazališna ostvarenja. Za predstavu "Oleanna" Studentski.hr dijeli dvije ulaznice čitateljima. Saznajte kako!

Ovog nas vikenda na Sceni Ribnjak očekuju izvedbe dva značajna kazališna ostvarenja. Za predstavu "Oleanna" Studentski.hr dijeli dvije ulaznice čitateljima. Saznajte kako!

Kazališni projekt Sare Stanić i Darka Stazića, predstava Oleanna, nastala prema tesktu Davida Mameta ponovno će se prikazati u nedjelju, 15. listopada s početkom u 20 sati na Sceni Ribnjak. Radi se o britkoj drami koja kroz napeti verbalno-fizički duel likova sveučilišnog profesora i studentice koja ga optuži za seksualno uznemiravanje tematizira poimanje odnosa u suvremenom obrazovnom sustavu i ulogu tzv. intelektualne elite u njemu.

Predstava je nastala u koprodukciji Scene Ribnjak – Centra mladih Ribnjak i PUK-a – Putujućeg kazališta. Sara Stanić i Darko Stazić zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju i kostimografiju, kao i glumu uloge studentice Carol i  uloge profesora Johna, dok je glazbu komponirao Marjan Nećak. Sudjelovala je na brojnim festivalima, a Sara Stanić osvojila je Nagradu za najbolju glumicu na Festivalu pučkog teatra u Čavlima.

Za spomenutu izvedbu Studentski.hr dijeli po dvije ulaznice dvama čitateljima koji prvi u objavi na Facebook stranici navedu minimalno tri tima na portalu za koje je trenutno raspisan natječaj za volontere.

FOTO: Scena Ribnjak

Ovog će se vikenda ovdje prikazati i višestruko nagrađivana kazališna predstava U Agoniji prema tekstu Miroslava Krleže, nastala kao autorski projekt Darka Stazića, Nele Kocsis i Ozrena Grabarića. U programu je u subotu, 14. listopada s početkom u 20 sati. Nastala je u koprodukciji Scene Ribnjak – Centra mladih Ribnjak i PUK-a – Putujućeg kazališta, a njezinom premijernom izvedbom u listopadu 2015. godine pokrenuta je i sama Scena Ribnjak. U predstavi igraju: Nela Kocsis u ulozi Laure Lenbachove, Ozren Grabarić u ulozi dr. Ivan pl. Križovec i Darko Stazić u ulozi baruna Lenbacha. Scenografiju potpisuje Petra Kriletić, a kostimografiju Marita Ćopo.

Od svoje premijerne izvedbe do danas, predstava U Agoniji nailazi na izvrsne kritike i oduševljenje publike, a osim redovnih izvedbi na matičnoj sceni na Ribnjaku, gostovala je diljem Hrvatske i regije te sudjelovala na mnogobrojnim kazališnim festivalima (Virovitica – Festival VIRKAS, Opatija – FEN, Umag – Festival ZLATNI LAV, Koprivnica, Sarajevo – Festival Jurislav Korenić, Zagreb – Gvozd, Županja – Festival glumaca, Pula – INK Pula, Brijuni – Kazalište Ulysses, Bjelovar – BOK festival, Rijeka – Međunarodni festival malih scena, Kragujevac – Festival Joakim Inter Fest, Sisak, Ptuj, Split – Splitsko ljeto, Velika Gorica i dr.).

Autorski tim predstave osvojio je mnogobrojne nagrade od kojih posebno izdvajamo: Nagradu hrvatskog glumišta Neli Kocsis za najbolju žensku ulogu, nagradu Fabijan Šovagović Festivala glumca Neli Kocsis za najbolju glumicu festivala te nagrade Veljko Maričić Ozrenu Grabariću i Neli Kocsic za ostvarene najbolje uloge na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

FOTO: SCENA RIBNJAK