LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Studentski etnografski filmski festival

Ako ste željni znanja, dobrih filmova i zanimljvih rasprava, SEF festival je pravo mjesto za vas!

Ako ste željni znanja, dobrih filmova i zanimljvih rasprava, SEF festival je pravo mjesto za vas!

U suradnji s udrugom ANTROPOP, studenti etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru, i ove godine organiziraju „Studentski Etnografski Filmski festival”. Drugo izdanje ovog festivala održat će se 22. i 23. svibnja ove godine
Posebnost ovog festivala je u tome što daje priliku studentima da predstave svoj rad i svoja istraživanja u vizualnom mediju. Cilj je otkrivanje novih dimenzija etnografskog sadržaja i prezentacije društvene stvarnosti kroz upotrebu vizualnih medija.

Ovaj međunarodni studentski etnografski filmski festival usredotočuje se na znanstvenu misao i njene prezentacije kroz film.
Na prošlogodišnjem SEF festivalu prikazano je 17 filmova iz 5 različitih zemalja. Najupečatljiviji su bili radovi mladih antropologa sa Sveučilišta u Beogradu te su zasluženo odnijeli naslov pobjednika prvog SEF festivala u Zadru.

Program SEF festivala sastoji se od predavanja gostujućih stručnjaka iz područja vizualne antropologije i sličnih područja. Kroz predavanja se obrađuju zanimljive teme o etnografskom filmu i antropologiji. U sklopu večernjeg programa posjetitelji će uživati u studentskim filmovima koji će se prikazivati u Kapetanskom parku kod Starog kampusa.
Ove će godine na festivalu kao predavači sudjelovati profesorica sa Sveučilišta u Zadru Senka Božić-Vrbančić, profesor sa Sveučilišta u Ljubljani Rajko Muršič te filmski i TV režiser Branko Ištvančić

Na SEF festivalu možete sudjelovati na različite načine, bilo to prezentacijom autorskog etnografskog filma, izlaganjem teorijskog rada iz područja vizualne antropologije ili sudjelovanjem na radionici. Prošle godine festivalu je prethodila radionica na kojoj su studenti imali priliku savladati osnove filmskog jezika i montaže, pa tako se i ove godine sprema besplatna desetodnevna radionica.

Ove godine radionica pod nazivom Zadar kroz kadar” obuhvaćat će teorijski dio i vizualne vježbe, nakon kojih će polaznici i sami imati priliku otići na teren i snimiti kratak video materijal. Filmovi nastali na radionici prikazivat će se zadnji dan festivala, izvan natjecateljske konkurencije.

Radionica će se održavati od 12. do 21. svibnja, prijave su otvorene do 14. travnja i mjesta su ograničena, stoga požurite!

Uz platformu za etnologe i antropologe, ANTROPOP, udruga kojoj je cilj popularizacija navedenih znanosti, organizatori festivala su i studentica etnologije, kulturne antropologije i sociologije, Melita Vuković i magistra etnologije, kulturne antropologije, ruskog jezika i književnosti, Nina Vigan

Više o samom festivalu, programu, radionici te kako je protekao prošlogodišnji festival možete saznati na službenoj stranici SEF festivala.