Premijera u Art kinu

Studenti su stvorili „Govornicu“ kojom bude filmsku kulturu

Film "Govornica"

Filmom, koji će se premijerno prikazati u riječkom Art kinu, studenti različitih fakulteta bude riječku filmsku kulturu i motivaciju svih mladih koji streme prema karijeri u kulturi i umjetnosti.

Premijera kratkometražnog filma Govornica održat će se u utorak, 18. travnja, u 19 sati u riječkom Art kinu. Riječ je o projektu studenata različitih fakulteta koji je realiziran uz potporu Studentskog kulturnog centra Rijeka.

Glumci u projektu većinom su studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, smjera Gluma, čiji je nositelj poznati glumac i profesor Rade Šerbedžija. Cilj je filma buđenje riječke filmske kulture i motiviranje svih mladih koji streme prema karijeri u kulturi i umjetnosti.

Radnja prikazuje komunikaciju dvoje ljudi koji su postali dio prostorno-vremenske konvergencije, gdje su se poremetile vremenska petlja i frekvencija signala. Njihova saznanja jedno o drugome pokreću niz događaja koji će utjecati na njihovu prošlost, sadašnjost i budućnost.

Scenarij su napisali Dino Kos i Andrea Šikljan, priču je režirao Dino Kos, a glazbu potpisuje Sandi Bratonja. U filmu glume: Frano Barunčić, Davor Jurješko, Valentina Lončarić, Tijana Trošelj, Emir Mulalić, Jasna Jeličić, Andrea Špindel.

Komentari na članak

Vezani članci

Margan Tadeon

Literarni natječaj

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ vas poziva da probudite književnika u sebi

Voliš pisati i prava si pjesnička duša? Pošalji svoj rad Društvu studenata kroatologije „Cassius“ i možda baš ti osvojiš nagradu za najbolji literarni rad.

Jazz trio Frustrations i Lara Lazagna, Jelena Oroz

Drugi ovosezonski Artcoustic u KSET-u

Artcoustic uz bečki jazz trio Frustrations i Laru Lazagnu

Osim nastupa bečkog jazz tria, održat će se i izložba Jelene Oroz, diplomantice animacije na Akademiji likovnih umjetnosti.

Deveti paviljon

Studentski centar u Zagrebu

Otvorene prijave za ljetni i produženi smještaj za zagrebačke studente

Prijave za ljetni smještaj traju do 27. lipnja, a prijavljeni će studenti živjeti u Studentskom domu „Stjepan Radić”. Također, uz potvrdu s fakulteta studenti koji imaju obaveze nakon 15. srpnja mogu se prijaviti za produženi smještaj.

Studentski dom u Karlovcu

Svečano otvorenje

FOTO: Karlovac ima najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj

Karlovački su studenti dobili daleko najmoderniji i najljepši dom u Hrvatskoj. Kako izgleda unutrašnjost doma, pogledajte u fotogaleriji.

Predstava "Hamlet za svakoga"

Kazališne izvedbe

Na premijeru „Hamleta za svakoga” u &TD stiže i autor Sebastian Seidel

Na hrvatskoj premijeri glazbene komedije koja ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, a koja je ujedno 20. jubilarna svjetska premijera teksta „Hamlet for you”, bit će i autor Sebastian Seidel.