Premijera u Art kinu

Studenti su stvorili „Govornicu“ kojom bude filmsku kulturu

Film "Govornica"

Filmom, koji će se premijerno prikazati u riječkom Art kinu, studenti različitih fakulteta bude riječku filmsku kulturu i motivaciju svih mladih koji streme prema karijeri u kulturi i umjetnosti.

Premijera kratkometražnog filma Govornica održat će se u utorak, 18. travnja, u 19 sati u riječkom Art kinu. Riječ je o projektu studenata različitih fakulteta koji je realiziran uz potporu Studentskog kulturnog centra Rijeka.

Glumci u projektu većinom su studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, smjera Gluma, čiji je nositelj poznati glumac i profesor Rade Šerbedžija. Cilj je filma buđenje riječke filmske kulture i motiviranje svih mladih koji streme prema karijeri u kulturi i umjetnosti.

Radnja prikazuje komunikaciju dvoje ljudi koji su postali dio prostorno-vremenske konvergencije, gdje su se poremetile vremenska petlja i frekvencija signala. Njihova saznanja jedno o drugome pokreću niz događaja koji će utjecati na njihovu prošlost, sadašnjost i budućnost.

Scenarij su napisali Dino Kos i Andrea Šikljan, priču je režirao Dino Kos, a glazbu potpisuje Sandi Bratonja. U filmu glume: Frano Barunčić, Davor Jurješko, Valentina Lončarić, Tijana Trošelj, Emir Mulalić, Jasna Jeličić, Andrea Špindel.

Komentari na članak

Vezani članci

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

Treći USSUD ispituje stavove mladih o vlastitom gradu

Projekt USSUD svojim trećim izdanjem želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Kockanje

Ponestalo mu je novca

Student zbog ovisnosti o kocki postao razbojnik!

Novac koji su mu slali ukućani nije mu bio dostatan za kockarski život

Retro filmovi

Ljeto u Opatiji

„Liburnia Film Festival“ u potrazi za volonterima koji žele učiti o filmu i dobro se zabaviti

Pomoć volontera potrebna je na infoštandu, pri organizaciji popratnih događanja, u uredu za goste, na filmskim radionicama, promotivnim aktivnostima, s opremom i puštanjem samih filmova. Prijave traju do 10. kolovoza 2018.

Fantastic beasts

Premijera novog filma J. K. Rowling

Povratak magičnog svijeta i čudesnih zvijeri na velike ekrane

Prije desetak dana premijerno se prikazao film „Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći”. Unatoč povezanosti s originalnim serijalom, film mogu pogledati i oni koji dosada nisu gledali Harryja Pottera.

ACM ICPC natjecanje: srebrni tim 2014

ACM ICPC

Studenti Sveučilišta u Zagrebu osvojili srebro na Svjetskom studentskom natjecanju u programiranju

Zagrebački tim predstavili su Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a s njima su putovali i njihovi stručni voditelji doc. dr. sc. Ante Đerek i Luka Kalinovčić te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.