LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnička scena

Studenti pokreću festival „Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke. – navode organizatori festivala.

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke. – navode organizatori festivala.

Incijativom studenata preddiplomskog i diplomskog studija Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, od 25. do 31. listopada održat će se novi studentski festival Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu. U sklopu festivala svoje će umjetničke radove i postignuća predstaviti brojni pripadnici mlade generacije glumaca koji tek započinju svoj kreativni uspon na hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Organizatorima festivala financijsku su potporu pružili riječki Studentski kulturni centar, kao i Grad Rijeka, a sama manifestacija samo je dio onoga što mladi studenti i umjetnici u budućnosti namjeravaju predstaviti javnosti. Tako je jedan od njihovih najvažnijih ciljeva pokrenuti Akademski teatar koji će utjeloviti novu multidisciplinarnu platformu za izvedbenu i primijenjenu umjetnost u gradu Rijeci, ali i šire.

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke te pozvati širu javnost na preispitivanje položaja tek diplomiranih mladih umjetnika i uopće izvedbenih umjetnosti u Rijeci. – navode organizatori festivala.

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s radom studenata Glume i medija koji su se potrudili osmisliti bogati program za ljubitelje svih vrsta umjetnosti i kreativnog izražavanja, a posebno je najavljen i koncert iznenađenja koji će se održati na dan zatvaranja festivala. Kroz tjedan dana zanimljivog festivalskog programa koji će se odvijati na raznim gradskim lokacijama, Rijeka će, zahvaljujući vrijednim i kreativnim mladim glumačkim nadama, dobiti priliku uvelike proširiti i obogatiti kulturnu ponudu grada.

Odlična je vijest kako je ulaz na sve planirane sadržaje u potpunosti besplatan, a svi zainteresirani detaljnije infromacije o cjelokupnom programu festivala mogu potražiti na službenoj Facebook stranici.

FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK