Izložba u Chromosu

Studenti Filozofskog postavili izložbu posvećenu industrijskom gigantu prošlog stoljeća

Izložba "Chromos: Život u boji"

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Studenti 2. godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta, smjera Muzeologija i upravljanje baštinom, pripremili su izložbu Chromos: Život u boji zajedno s upraviteljicom toga tornja, a povodom 30. obljetnice njegove izgradnje.

Objasnili su nam zašto Chromos:

– Chromos je zaista bio jedan gigant u industriji prošlog stoljeća. Izvozio je proizvode u 35 zemalja svijeta, većinom u Europu. Možemo biti ponosni na ovakvu jednu povijest i lijepu priču koja je prikazana kroz izložbu. Osvrnimo se na vrijeme kad su radnik i njegova kvaliteta rada bili bitni, što je rezultiralo njihovim brojnim inovacijama i nagradama. Pitajte svoje bake i djedove što je to Chromos. Otkrit će vam da se Chromos nalazi svuda oko vas, a niste ni svjesni. Asfalt, boje i lakove, arome, zaštitu okoliša, Čarli i još mnogo toga možete vidjeti na izložbi koja se nalazi u samom Chromosovom tornju.

Izložbu je moguće pogledati do 19. travnja 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Primatijada 2014

Okupljanje studenata europskih sveučilišta

Primatijada 2014.: izlet u Bugarsku za sve studente Sveučilišta u Puli

Budući da mjesta u autobusu za odlazak na Primatijadu nisu potpuno ispunjena, otvorena je mogućnost ostalim studentima da se priključe pulskim ekipama.

Hrvatski Bitcoin Portal

Intervju: Luka Klancir

Studenti FOI-a pokrenuli Hrvatski Bitcoin Portal

Studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Luka Klancir i Filip Rafajec pokrenuli su Hrvatski Bitcoin Portal. Portal je službeno pokrenut 1. ožujka 2014., a što je to Bitcoin, koji je krajni cilj portala te kako ga je javnost prihvatila, pročitajte u intervjuu s Lukom Klancirom.

STUDOM 2017

Sportski studentski turnir

Vatrometna završnica međudomskog turnira STUDOM

Tijekom proteklih mjesec dana u Zagrebu se održao međudomski turnir STUDOM koji je okupio studente s boravištem u zagrebačkim domovima. Studenti su svoje sportske vještine pokazali u košarci, malom nogometu, odbojci i stolnom tenisu, a pritom se i dobro zabavili.

Financijska slika

Veliko istraživanje studentskih financija

Hrvatska poštanska banka i Studentski.hr istražuju financijsku sliku hrvatskog studenta

Sudjeluj u istraživanju i osvoji super nagrade!

Aplikacije slika

Studentski život

Aplikacije koje bi koristile svakom studentu, a ne postoje

Budući da su studenti jako slabi s novcem, ali isto tako ne vole izvršavati svoje obaveze i rano se ustajati, aplikacija koja bi oduzimala novac s iksice ako ne ustaju za predavanje možda ne bi bila loša ideja...