Izložba u Chromosu

Studenti Filozofskog postavili izložbu posvećenu industrijskom gigantu prošlog stoljeća

Izložba "Chromos: Život u boji"

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Studenti 2. godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta, smjera Muzeologija i upravljanje baštinom, pripremili su izložbu Chromos: Život u boji zajedno s upraviteljicom toga tornja, a povodom 30. obljetnice njegove izgradnje.

Objasnili su nam zašto Chromos:

– Chromos je zaista bio jedan gigant u industriji prošlog stoljeća. Izvozio je proizvode u 35 zemalja svijeta, većinom u Europu. Možemo biti ponosni na ovakvu jednu povijest i lijepu priču koja je prikazana kroz izložbu. Osvrnimo se na vrijeme kad su radnik i njegova kvaliteta rada bili bitni, što je rezultiralo njihovim brojnim inovacijama i nagradama. Pitajte svoje bake i djedove što je to Chromos. Otkrit će vam da se Chromos nalazi svuda oko vas, a niste ni svjesni. Asfalt, boje i lakove, arome, zaštitu okoliša, Čarli i još mnogo toga možete vidjeti na izložbi koja se nalazi u samom Chromosovom tornju.

Izložbu je moguće pogledati do 19. travnja 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Regional Case Study

Studentsko natjecanje

Rješavanjem poslovnih slučajeva na Regional Case Studyju do 12 000 kuna

Prijave za Regional Case Study otvorene su do 9. studenog. Natjecatelje očekuju četiri poslovna slučaja i nagradni fond od 12 000 kuna.

Šibensko Sveučilište

Smanjenje stipendija

Grad Šibenik ove godine dodijelio samo četiri stipendije

Šibensko Sveučilište nije uspjelo popuniti ni najmanju kvotu stipendija koje Grad financira

Informiranje – pravo mladih - izdužena

Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.

Simulacija rada Vijeća sigurnosti UN-a

Projekt Diplomatskog kluba

Studenti se okušali u radu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda

– Simulacije ovakvoga tipa služe kao odličan uvid u političku praksu na najvišim razinama, nešto čemu većina nas kao studenata političkih znanosti teži u budućnosti postati ili barem istraživati. – rekao je student Eugen Anđelković.

Učenje

Korisne metode za povećanje produktivnosti

Učite brže i djelotvornije

Brže i lakše učenje ne svodi se samo na dobru raspodjelu vremena koje imate na raspolaganju, nego i na metode koje koristite i koje su se pokazale učinkovitima.