Izložba u Chromosu

Studenti Filozofskog postavili izložbu posvećenu industrijskom gigantu prošlog stoljeća

Izložba "Chromos: Život u boji"

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Studenti 2. godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta, smjera Muzeologija i upravljanje baštinom, pripremili su izložbu Chromos: Život u boji zajedno s upraviteljicom toga tornja, a povodom 30. obljetnice njegove izgradnje.

Objasnili su nam zašto Chromos:

– Chromos je zaista bio jedan gigant u industriji prošlog stoljeća. Izvozio je proizvode u 35 zemalja svijeta, većinom u Europu. Možemo biti ponosni na ovakvu jednu povijest i lijepu priču koja je prikazana kroz izložbu. Osvrnimo se na vrijeme kad su radnik i njegova kvaliteta rada bili bitni, što je rezultiralo njihovim brojnim inovacijama i nagradama. Pitajte svoje bake i djedove što je to Chromos. Otkrit će vam da se Chromos nalazi svuda oko vas, a niste ni svjesni. Asfalt, boje i lakove, arome, zaštitu okoliša, Čarli i još mnogo toga možete vidjeti na izložbi koja se nalazi u samom Chromosovom tornju.

Izložbu je moguće pogledati do 19. travnja 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu

FESB i Ured za transfer tehnologije EIT ICT Labs u Splitu pozivaju

Radionica ''EIT ICT Labs xEurope Outreach Programme''

Radionica je namijenjena malim i srednjim tvrtkama, start up programima, te studentima i ostalima koji su zainteresirani za razvoj ICT-a, te dobivanje savjeta o razvoju poslovanja i potporama koje se mogu dobiti.

Vukovar

Potpisan ugovor o izgradnji

Vukovar dobiva studentski dom

Studenti na krajnjem istoku Lijepe Naše suočeni su s nedostatkom smještajnih kapaciteta. Uskoro ih očekuju lijepe vijesti, s obzirom na to da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji studentskog doma u Vukovaru. U dom bi se prvi studenti trebali useliti u kolovozu 2018. godine.

NSK

Upute za lakše snalaženje

Posuđivanje knjiga u NSK u nekoliko koraka

Donosimo vam upute o posuđivanju knjiga u NSK kako bi ono što bezbolnije prošlo. Ne brinite, pravila postoje, ali nisu komplicirana.

Otvaranje Žito case studyja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Ekonomski fakultet Osijek

Otvaranje Žito case studyja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz tri će mjeseca imati mogućnost surađivati sa Žitom d.o.o. kroz rad na četiri problemska zadatka u tematski različitim područjima interesa.

Skuhaj film

Filmski festival

Revija studentskog filma – skuhaj film!

Svi studenti koji su skuhali kratkometražne igrane filmove, kratkometražne dokumentarne filmove, animacije, intervjue, reklame, videospotove ili bilo kakve druge audiovizualne poslastice pozvani su da pošalju svoje radove.