LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Chromosu

Studenti Filozofskog postavili izložbu posvećenu industrijskom gigantu prošlog stoljeća

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Studenti 2. godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta, smjera Muzeologija i upravljanje baštinom, pripremili su izložbu Chromos: Život u boji zajedno s upraviteljicom toga tornja, a povodom 30. obljetnice njegove izgradnje.

Objasnili su nam zašto Chromos:

– Chromos je zaista bio jedan gigant u industriji prošlog stoljeća. Izvozio je proizvode u 35 zemalja svijeta, većinom u Europu. Možemo biti ponosni na ovakvu jednu povijest i lijepu priču koja je prikazana kroz izložbu. Osvrnimo se na vrijeme kad su radnik i njegova kvaliteta rada bili bitni, što je rezultiralo njihovim brojnim inovacijama i nagradama. Pitajte svoje bake i djedove što je to Chromos. Otkrit će vam da se Chromos nalazi svuda oko vas, a niste ni svjesni. Asfalt, boje i lakove, arome, zaštitu okoliša, Čarli i još mnogo toga možete vidjeti na izložbi koja se nalazi u samom Chromosovom tornju.

Izložbu je moguće pogledati do 19. travnja 2019.

FOTO: PR FOTO