Izložba u Chromosu

Studenti Filozofskog postavili izložbu posvećenu industrijskom gigantu prošlog stoljeća

Izložba "Chromos: Život u boji"

Do 19. travnja moguće je pogledati izložbu studenata muzeologije i upravljanja baštinom postavljenu u samom Chromosovom tornju.

Studenti 2. godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta, smjera Muzeologija i upravljanje baštinom, pripremili su izložbu Chromos: Život u boji zajedno s upraviteljicom toga tornja, a povodom 30. obljetnice njegove izgradnje.

Objasnili su nam zašto Chromos:

– Chromos je zaista bio jedan gigant u industriji prošlog stoljeća. Izvozio je proizvode u 35 zemalja svijeta, većinom u Europu. Možemo biti ponosni na ovakvu jednu povijest i lijepu priču koja je prikazana kroz izložbu. Osvrnimo se na vrijeme kad su radnik i njegova kvaliteta rada bili bitni, što je rezultiralo njihovim brojnim inovacijama i nagradama. Pitajte svoje bake i djedove što je to Chromos. Otkrit će vam da se Chromos nalazi svuda oko vas, a niste ni svjesni. Asfalt, boje i lakove, arome, zaštitu okoliša, Čarli i još mnogo toga možete vidjeti na izložbi koja se nalazi u samom Chromosovom tornju.

Izložbu je moguće pogledati do 19. travnja 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/fantasy-fog-creepy-mystical-mood-2847724/

Gubljenje vremena

Prokrastinacija – najčešća bolest svakog studenta

Kakvi sve prokrastinatori postoje? Uz popis koji vam donosimo, otkrijte koji ste vi tip zabušanta te načine za razbijanje svojih loših navika.

Treći riječki interdisciplinarni kongres

Filozofski fakultet Rijeka

Počinje Treći riječki interdisciplinarni kongres

Ovogodišnjom temom kongresa "Društvo (ne)znanja" želi se potaknuti studente na promišljanje o davno postavljenom idealu društva znanja i preispitivanje mogućnosti njegove realizacije.

Bicikliranje

Studentski centar Zagreb

Biciklistička alka i izbor naj bicikla na Studentskoj biciklijadi

Poslovnica za sport Studenskog centra u Zagrebu organizira Studentsku biciklijadu u subotu, 19. studenog 2016. godine. U slučaju kišnog vremena, program se seli u dvorane PAUK i SKUC.

Prosvjedi branitelja

Istraživanja komentara i subjektivnih iskustava

Istraživanje: Stavovi studenata o braniteljskim prosvjedima

Istraživanje se temelji na osobnim iskustvima autora te dvotjednoj isrcpnoj analizi komentara na Indexovu forumu, člancima Jutarnjeg, Večernjeg i Dnevno.hr te komentarima na studentskim Facebook stranicama.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.