Druga strana adventskog ludila

Student Produkcije diplomirao predstavom „Advent utroje”; besplatno pogledajte reprize

Predstava "Advent utroje"

Danijel Popović je u neuobičajen prostor na zagrebačkom glavnom trgu donio predstavu „Advent utroje” i zahvaljujući njezinoj produkciji diplomirao. Reprizne se izvedbe besplatno mogu pogledati ovog četvrtka u 17 i 18 sati.

U utorak, 18. prosinca, održana je premijera predstave Ivana Penovića, mladog dramaturga i redatelja, u neuobičajenom prostoru privatnog stana s pogledom na glavni zagrebački trg. Riječ je o završnoj etapi diplomskog ispita Danijela Popovića, studenta 2. god. diplomskog studija Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti, pod mentorstvom doc. art. Tatjane Aćimović. 

Predstavi je Advent utroje početna točka bio dramski tekst njemačkog autora Jensa Roselta Utroje, koji nudi prepoznatljivu dramsku postavku ljubavnog trokuta, koncizan narativ koji u svojoj cijelosti najavljuje vrhunac napetosti, odnosno tragičan završetak. Navedeni arhetipski zaplet ova izvedba opravdava putem afirmacije sveprisutnoga adventskoga vremena kao sve stresnijega, repetitivnijega, ispraznijega perioda u kojem je lako prijeći granice, u kojem je lako puknuti, u kojem – uz količinu buke u kojoj se sve mora ponoviti dvaput i pretjeranu količinu mirisa koji i nisu toliko mirisni, uz nebrojene popuste koji nas navode na trošenje i neizbježne tradicije koje moramo ispoštovati konstantno se osmjehujući – nije tako lako ostati svoj.

U predstavi glume Nataša Kopeč, Filip Detelić, Marko Hergešić i Filip Lozić. Redatelj predstave je Ivan Penović, oblikovatelj svjetla i videoinstalacija Ivan Lušičić, a dizajnerica i fotografkinja te suradnica za videodokumentaciju Magdalena Ptiček. 

Reprizne izvedbe održat će se u četvrtak, 20. prosinca, u 17 i 18 sati u stanu na adresi Gajeva 2. Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta uz obaveznu prethodnu najavu na mail advent.utroje@gmail.com.  

Komentari na članak

Vezani članci

"Nove pustolovine Don Quijotea"

"Nove pustolovine Don Quijotea"

Premijera drame o glasovitom liku svjetske književnosti

Uskoro će se u zagrebačkom HNK premijerno izvesti drama "Nove pustolovine Don Quijotea". Riječ je o predstavi koja govori o 21. stoljeću problematizirajući nametnute svjetonazore i pitanja individualne slobode.

Predstava "Sjećanje šume"

Premijera u Gavelli

Uprizorenje odrastanja obilježenog pukom borbom za preživljavanjem – „Sjećanje šume”

– Svijet u kojem odrasta protagonist doživljava dječački neposredno, punim plućima, još uvijek u nemogućnosti da na temelju svojih impresija i utisaka donese bilo kakav sud što njegov intenzivni doživljaj čini izrazito opipljivim i čitatelja suočava sa na trenutke teško podnošljivom, iskrenošću. – zapisala je Nina Bajsić.

Predstava "Marlene Dietrich"

Kastafsko kulturno leto

Ksenija Prohaska na Crekvini će interpretirati njemačku divu Marlene

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Delbonovo "Evanđelje"

Emotivno kazališno putovanje kroz poimanje vjere

Delbonovo „Evanđelje” u HNK

Za nekoliko dana počinju izvedbe predstave „Evanđelje” u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Talijanski umjetnik Pippo Delbono režirao je emotivnu i intrigantnu predstavu kojom se referirao na krize i devijacije suvremenog doba.

Predstava „Podešavanje prostora”

Nagradni natječaj

Studentski.hr i Zagrebački plesni centar vode vas na predstavu „Podešavanje prostora"

U plesnom dijalogu dvoje ljudi u potrazi za svojim prostorom i samim sobom u Zagrebačkom plesnom centru uživat će čitatelji portala Studentski.hr.