Recenzija filma

Spektakularni povratak Majstora iluzije

Naslovna

Film je prilično zabavan i u ovim trenucima najbolje rješenje za vas ako niste obožavatelj Warcrafta, horora Prizivanja, Nindža kornjači ili Ljutih ptičica. 

U CineStaru u Zagrebu pogledali smo novi ljetni hit Majstori iluzije 2 (Now You See Me 2) i odlučili vam prenijeti svoje dojmove. 

Ako ste zaboravili što se dogodilo u prvom dijelu, evo malog podsjetnika. Majstori iluzije film je iz 2013. godine o četiri talentirana mađioničara, odnosno Jahača. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), mentalist Merrit McKinney (Woddy Harrelson), Dannyjeva bivša pomoćnica Henley Reeves (Isla Fisher) te stručnjak za obijanje brava Jack Wider (Dave Franco), zahvaljujući dobročinitelju Arthuru Tressleru kojeg glumi Michael Caine, izvode spektakularne nastupe.

FOTO: Facebook

Na nastupima oduzimaju milijune bogatašima i daju ih narodu, poput Robina Hooda. Pri tome ih juri agent FBI-a Mark Ruffalo u ulozi Dylana Rhodesa koji je zapravo glavni u Jahačima (ludo, zar ne?). Ako ste ostali zbunjeni, ne brinite. Majstori iluzije 2 započinju uvodnim rečenicama Morgana Freemana koji objašnjava što se zbivalo u prvom filmu. Pametna odluka jer je nastavak ipak izašao nakon tri godine

U drugom dijelu Jahači se skrivaju od vlasti, pa se ponovno vraćaju na scenu i na intrigantan način iz SAD-a dolaze u Kinu gdje ih otima Harry Potter, odnosno Daniel Radcliffe koji je utjelovio glavnog zločinca, Waltera Mabryja. On od njih traži da ukradu nekakvu vrstu tehnologije kako bi mogao zavladati svijetom jer, naravno, zločinci to žele u svakom filmu. 

FOTO: Facebook

Tako se radnja komplicira, ulazi u zaplet pa u rasplet na uzbudljiv način u kojemu je moguće izgubiti se, i to je sasvim u redu. Tijekom filma se ne zna tko pije, a tko plaća, ali na kraju se sve (donekle) saznaje. Film je prilično zabavan i u ovim trenucima najbolje rješenje za vas ako niste obožavatelj Warcrafta, horora Prizivanja, Nindža kornjači ili Ljutih ptičica. 

I da, u nastavku nema lika koji je utjelovila Isla Fisher, ali ju više nego savršeno zamjenjuje, kroz cijeli film humoristična, Lizzy Caplan u ulozi Lule May koja je možda najbolje što ovaj film može ponuditi. Uglavnom, kakav god sud ovog filma bio, prije godinu dana već se počelo raditi na trećem dijelu Majstora iluzije koji će, kao i drugi dio, režirati Jon M. Chu. 

Na poveznici možete provjeriti u kojim se terminima film prikazuje u CineStaru. Što vas točno očekuje, pogledajte u traileru.  

Komentari na članak

Vezani članci

BluVinil i Helena

Mladi bend predstavlja drugi singl

Autoironija i retro štih u pjesmi „Helena” kojom BluVinil ipak ne ispravlja krive Drine

Bend BluVinil koji čine zagrebački studenti u novom singlu „Helena” progovara o ženama u ljubavnim pjesmama. Dečki sami potpisuju tekst, glazbu i aranžman svojih skladbi, a uz to uspješno studiraju, za što je zaslužna spartanska disciplina.

trčanje start

Sportom do zdravlja

Najmanja količina vježbanja koja je dobra za zdravlje

Svjesni ste da je krajnje vrijeme da počnete vježbati, ali svejedno nemate volje? Provjerili smo koliko minimalno truda morate tjedno uložiti u vježbanje kako biste poboljšali svoje zdravlje.

STIFF

STIFF

Međunarodni studentski filmski festival u Rijeci

STIFF (student international film festival) je međunarodni festival na kojem se prikazuju najbolji studentski filmovi.

Savjet za Kolegu, Studentska udruga Pula

Koji je tvoj #SavjetZaKolegu?

Preporuči kolegama smještaj, dobru hranu, zabavu i fakultet u svom gradu

Svi studenti od sada mogu davati kolegama preporuke na jednom mjestu, u četiri najvažnije kategorije.

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi

Interaktivna zabava za zagrebačke školarce u Backo Mini Expressu

Svim malim posjetiteljima koji odmaraju od škole nude se zanimljiv boravak i uživancija na Backo Mini Expressu kroz trosatnu zabavu, vožnje vlakova, poduku o željeznici i svemu što taj mali svijet nudi.