Muzička akademija

Saksofonisti iz brojnih svjetskih zemalja pristižu na natjecanje "Josip Nochta"

Međunarodno natjecanje Josip Nochta

Drugo izdanje saksofonističkog natjecanja "Josip Nochta" započinje 23., a traje do 28. travnja. Svi nastupi su otvoreni za javnost i potpuno besplatni.

U organizaciji Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se 2. međunarodno natjecanje Josip Nochta pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića. Šezdesetak kandidata iz osamnaest zemalja u dobi između 17 i 32 godine posjetit će Zagreb i natjecati se u izvedbama djela skladanih za saksofon.

Saksofonističko natjecanje se odvija u tri etape. Prvi krug započinje u nedjelju, 23. travnja u 9 sati u dvorani Stančić na Muzičkoj akademiji. Deset najuspješnijih natjecatelja u četvrtak, 26. travnja u 9 sati nastavlja natjecanje u drugoj etapi u dvorani Blagoje Bersa. Zadana skladba bit će praizvedena skladba Mladena Tarbuka Didgeridoo za gudački kvartet i alt saksofon uz sudjelovanje Gudačkog kvarteta Sebastian.

Četvero finalista u završnom krugu predstavit će se izvedbama dvaju koncerata (zadani i koncert po izboru) u petak, 28. travnja u 19 sati u dvorani Blagoje Bersa uz orkestralnu pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija. Međunarodni ocjenjivački sud čine vrhunski saksofonisti i pedagozi: Jean-Denis Michat, Lars Mlekusch, Kenneth Tse, Lev Pupis, Tomislav Žužak, Saša Nestorović i umjetnički ravnatelj natjecanja Dragan Sremec. Zahvaljujući brojnim sponzorima fond nagrada je iznimno bogat, a osim finalista, bit će nagrađeni i drugi uspješni natjecatelji.

Sve etape otvorene su za javnost, a ulaz je besplatan. Tijek natjecanja moguće je pratiti na službenoj stranici i Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

FUL KULTURNO

Natječaj Brend kulture

FUL KULTURNO nagrađuje ful kulturni projekt s 10 000 kn

Niskobudžetna kulturna događanja, kao što su promocije, predstavljanja, festivali i drugo, do 1. rujna mogu se prijaviti na natječaj FUL KULTURNO te konkurirati za nagradu od 10 000 kn.

foto

26. nagrada hrvatskog glumišta

Dodijeljeni hrvatski Oscari

Nagrada hrvatskog glumišta iliti hrvatski Oscar 2018. otišao je ove godine onim najboljim umjetnicima u subotu na svečanoj dodijeli u HNK u Zagrebu.

Kundyak Mezhie + Elephant u Klubu

Klub.

Četvrtak u Klub.u: Kundyak Mezhie, Elephant and the Moon + Joyride DJ-evi

Ukoliko želite osvojiti kartu, pratite naš Facebook. Kada objavimo ovaj post, u komentarima ostavite svoje ime i prezime, a najsretnija osoba će osvojiti dvije karte.

Glazba, klavir

Novi koraci u umjetnosti

Studenti zagrebačkih akademija zajedničkim snagama realiziraju projekt „Iz čudesnog dječakovog roga“

Prvi pokušaj da se glazba slavnog skladatelja i dirigenta smjesti na scenu okupio je Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, Akademiju likovnih umjetnosti, Akademiju dramske umjetnosti i Sveučilište za umjetnost iz Berna, a premijera projekta održat će se 8. veljače u KD Blagoje Bersa.

https://www.facebook.com/unisporthr/photos/a.669658839736293/1903781472990684/?type=3&theater

Zagrebački sveučilišni sportski savez

Nagrađeni najbolji sportaši u protekloj ak. godini, predstavljena i sveučilišna vjeverica koja traži ime

Najboljim sportašicama i sportašima dodijeljene su nagrade za postignuća u protekloj akademskoj godini. Predstavljena je i maskota Saveza, simpatična vjeverica, koja u potrazi za imenom treba vašu pomoć.