Muzička akademija

Saksofonisti iz brojnih svjetskih zemalja pristižu na natjecanje "Josip Nochta"

Međunarodno natjecanje Josip Nochta

Drugo izdanje saksofonističkog natjecanja "Josip Nochta" započinje 23., a traje do 28. travnja. Svi nastupi su otvoreni za javnost i potpuno besplatni.

U organizaciji Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se 2. međunarodno natjecanje Josip Nochta pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića. Šezdesetak kandidata iz osamnaest zemalja u dobi između 17 i 32 godine posjetit će Zagreb i natjecati se u izvedbama djela skladanih za saksofon.

Saksofonističko natjecanje se odvija u tri etape. Prvi krug započinje u nedjelju, 23. travnja u 9 sati u dvorani Stančić na Muzičkoj akademiji. Deset najuspješnijih natjecatelja u četvrtak, 26. travnja u 9 sati nastavlja natjecanje u drugoj etapi u dvorani Blagoje Bersa. Zadana skladba bit će praizvedena skladba Mladena Tarbuka Didgeridoo za gudački kvartet i alt saksofon uz sudjelovanje Gudačkog kvarteta Sebastian.

Četvero finalista u završnom krugu predstavit će se izvedbama dvaju koncerata (zadani i koncert po izboru) u petak, 28. travnja u 19 sati u dvorani Blagoje Bersa uz orkestralnu pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija. Međunarodni ocjenjivački sud čine vrhunski saksofonisti i pedagozi: Jean-Denis Michat, Lars Mlekusch, Kenneth Tse, Lev Pupis, Tomislav Žužak, Saša Nestorović i umjetnički ravnatelj natjecanja Dragan Sremec. Zahvaljujući brojnim sponzorima fond nagrada je iznimno bogat, a osim finalista, bit će nagrađeni i drugi uspješni natjecatelji.

Sve etape otvorene su za javnost, a ulaz je besplatan. Tijek natjecanja moguće je pratiti na službenoj stranici i Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

Glazba, note

Koncert u dvorani „Blagoje Bersa”

Studenti i profesori Muzičke akademije pripremaju Lijepu večer

Pod vodstvom izv. prof. art. Miljenke Grđan i izv. prof. art. Diane Grubišić Ćiković studenti i profesori Muzičke akademije pripremaju koncert Beau Soir.

Reboot Infogamer 2015., FOTO: Studentski.hr

Rekordne brojke i sretni posjetitelji

FOTO: Ovogodišnji Reboot Infogamer ostvario sva očekivanja

Kao što je već dugo najavljivano, ovogodišnji Reboot Infogamer premašio je sve brojke posjetitelja, ponuda i nagrada, a na sreću vjernih posjetitelja, svega još ima mnogo, mnogo više.

FRKA 2015 zatvaranje

FRKA

Tomislav Šoban i Tomislav Jelinčić dobitnici su Grand Prixa jedanaeste Filmske revije Kazališne akademije

Jedanaesta FRKA održala se od 17. do 19. travnja na Akademiji dramske umjetnosti. Prikazana su ukupno 74 filma, a partnerska škola bila je Filmakademie iz Beča.

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Dodjela nagrada dubrovačkim studentima

Nagrađeni dubrovački studenti: Želimo potaknuti studente na učenje kroz praksu

Nagrade će studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Odjela za elektrotehniku i računarstvo dodijeliti rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Terezina Orlić.

Svjetski kongres saksofonista

Glazbeno događanje

Preko 20 nastupa samo na Muzičkoj akademiji prvog dana Svjetskog kongresa saksofonista

Tijekom prvog dana dana Svjetskog kongresa saksofonista održani su brojni koncerti i glazbene aktivnosti, a samo u dvoranama Muzičke akademije održano je preko dvadeset nastupa i koncerata. Najveću pozornost plijenio je koncert Yamaha Time, japanskog dua koji čine Nobuya Sugawa na saksofonu i Minako Koyanagi na klaviru.