LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Muzička akademija

Saksofonisti iz brojnih svjetskih zemalja pristižu na natjecanje "Josip Nochta"

Drugo izdanje saksofonističkog natjecanja "Josip Nochta" započinje 23., a traje do 28. travnja. Svi nastupi su otvoreni za javnost i potpuno besplatni.

Drugo izdanje saksofonističkog natjecanja "Josip Nochta" započinje 23., a traje do 28. travnja. Svi nastupi su otvoreni za javnost i potpuno besplatni.

U organizaciji Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se 2. međunarodno natjecanje Josip Nochta pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića. Šezdesetak kandidata iz osamnaest zemalja u dobi između 17 i 32 godine posjetit će Zagreb i natjecati se u izvedbama djela skladanih za saksofon.

Saksofonističko natjecanje se odvija u tri etape. Prvi krug započinje u nedjelju, 23. travnja u 9 sati u dvorani Stančić na Muzičkoj akademiji. Deset najuspješnijih natjecatelja u četvrtak, 26. travnja u 9 sati nastavlja natjecanje u drugoj etapi u dvorani Blagoje Bersa. Zadana skladba bit će praizvedena skladba Mladena Tarbuka Didgeridoo za gudački kvartet i alt saksofon uz sudjelovanje Gudačkog kvarteta Sebastian.

Četvero finalista u završnom krugu predstavit će se izvedbama dvaju koncerata (zadani i koncert po izboru) u petak, 28. travnja u 19 sati u dvorani Blagoje Bersa uz orkestralnu pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija. Međunarodni ocjenjivački sud čine vrhunski saksofonisti i pedagozi: Jean-Denis Michat, Lars Mlekusch, Kenneth Tse, Lev Pupis, Tomislav Žužak, Saša Nestorović i umjetnički ravnatelj natjecanja Dragan Sremec. Zahvaljujući brojnim sponzorima fond nagrada je iznimno bogat, a osim finalista, bit će nagrađeni i drugi uspješni natjecatelji.

Sve etape otvorene su za javnost, a ulaz je besplatan. Tijek natjecanja moguće je pratiti na službenoj stranici i Facebooku.