Impulse festival predstavlja

Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče na riječkim ulicama

Sajam ploča

Treće izdanje Impulse festivala priprema sajam gramofonskih ploča i brojne zanimljivosti zaljubljenicima u glazbenu kulturu.

Impulse festival treću godinu zaredom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

Ljubitelji vinila i na trećem izdanju dobivaju svoj dan. Kako ne bi otišli kući praznih ruku, u sklopu festivala organizira se veliki, šesti sajam ploča, ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito. Ove godine sajam ploča izlazi van, i to u Kružnu ulicu (pored OKC-a Palach) u Rijeci.

Prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje, druženje i ostale čari koje sajam nudi zakazana je za subotu 11. lipnja 2016., u trajanju od 10 do 17 sati. Ulaz je na sajam slobodan, nema najma za izlagače i glazba je ponovno posvuda.

Za edukativni dio Impulse festivala tradicionalno se organiziraju glazbeni osvrti u skopu kojih se starije fanove, ali i mlađe generacije ljubitelja glazbe, educira o liku i djelu kultnih glazbenika u formi interaktivnih predavanja, glazbene slušanice i druženja. Povod ovogodišnjem glazbenom osvrtu na Can, njemački band koji je utjecao na generacije glazbenika, izlazak je njihove prve službene biografije u proljeće, 45 godina od objavljivanja kultnog albuma Tago Mago (1971), kao i 15 godina od smrti gitarista Michaela Karolija.

Tom prilikom organizira se druženje uz video projekciju Can – Free Concert iz 1972. godine te izlaganje o raznim glazbenim izdanjima benda. Razgovor će, uz potporu studijskih albuma na vinilu, voditi Ronald Rajković i Miodrag Vučinić u ponedjeljak 13. lipnja s početkom u 20 sati u Galeriji SKC. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Foto: Impulse festival

Komentari na članak

Vezani članci

http://hannahreveur.tumblr.com/post/145878892455/13062016-it-has-been-quite-a-while-since-i

Obrazovni programi

Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu obilazi tri hrvatska grada

Ove će godine na Sajmu gostovati fakulteti i škole iz Velike Britanije, Švicarske, Danske, Španjolske, SAD-a, Kine i Singapura. Svi zainteresirani u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku moći će se informirati o njihovim obrazovnim programima

Projekt "Creative Entrepreneurship"

Razmjena mladih

Projekt "Creative Entrepreneurship" potiče mlade na borbu protiv nezaposlenosti

Udruga Life Potential organizira razmjenu mladih od 21. do 30. listopada u riječkom hostelu Dharama. Na taj će način tridesetak sudionika upoznati s osnovnim alatima potrebnim za provedbu poslovne ideje u akciju.

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko

Svjetski sajam investicija

Bike2Lock predstavljen u Dubaiu, Zagrepčanima dostupan u svibnju

Svoj startup Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko predstavili su pred 15 000 investitora iz različitih dijelova svijeta. Po povratku u Hrvatsku počeli su pripremati proizvod za postavljanje u Zagrebu.

Unizg

Još šest dana

Sveučilište u Rijeci produljilo rok za prijave na natječaj za Rektorovu nagradu za sport

Svi zainteresirani studenti za Rektorovu nagradu za sport mogu se prijaviti na natječaj do 18. travnja u 12 sati. Nagrada iznosi tisuću kuna, a dodijelit će se na proslavi Dana Sveučilišta u Rijeci.

Stipendije

Obrazovna ponuda

Zadar domaćin prvog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma. – ističe Sandra Tomaš.