Festival u MM centru

Revija studentskog filma – 3 dana, 43 filma, 53 autora

Filmska kamera

Zagreb će na tri dana postati sjecište mladih filmskih strujanja i mjesto susreta te povezivanja filmskih autora iz Hrvatske i regije.

U naletu jesenskih boja 3. Revija studentskog filma od 27. do 29. listopada donosi šarolikost filmskog programa u MM centar. Osim presjeka domaće studentske filmske produkcije, u popratnom će se programu predstaviti najbolje sa Student International Film Festivala te najnovija ostvarenja studenata i studentica s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Uz opsežan i bogat filmski program, održat će se dvije atraktivne radionice.

Zahvaljujući suradnji Udruge za promicanje studentskih aktivnosti (UPSA) i Studentskog centra, Zagreb će na tri dana postati sjecište mladih filmskih strujanja i mjesto susreta te povezivanja filmskih autora iz Hrvatske i regije. Ukupno će 53 filmskih autora i autorica sudjelovati u dosad najraznolikijem programu studentskog filma u Hrvatskoj. Budući doktori, komunikolozi, novinari, sociolozi, informatičari, FER-ovci te studenti umjetničkih usmjerenja – svi ubačeni u jedan uzavreli lonac iz kojeg će masterschef žiri u sastavu Milena Zajovid, Katerina Duda i Vedran Šuvar nagraditi najbolje.

Natjecateljski program s ukupno 43 studentska filma

Prvi projekcijski blok Natjecateljskog programa naslovljen je Priroda i odnosi, a u njemu mladi filmaši donose priče o svijetu koji nas okružuje i našim lutanjima, kako putevima prirode, tako i u odnosima s drugima. Na putovanje u istraživanje ljudske svijesti, rekonstrukcije naših sjedanja i voajerizma u tuđe živote, vode nas filmovi u projekcijskom bloku Unutarnji svijet.

Ponekad se ne snalazimo u društvenim okvirima, a ponekad jednostavno ne možemo naći slobodno parkirno mjesto. O svemu tome i mnogočemu drugome, autori progovaraju u Malo o nama, dok u Posao i godine donose priče o ljudskim vrijednostima te herojima svojih i naših svjetova. Koje sve mogu biti posljedice naših preobrazbi i kako okolina djeluje na nas, otkrivamo u Gender, Drugs & Videogames. Filmovi iz bloka Životne situacije prikazuju kako se animirani junaci snalaze u po život opasnim avanturama te kako se studenti filmaši snalaze u vježbama i pravilima koja su im zadana.

Bogat popratni program studentskih filmova iz Hrvatske, regije i svijeta

Osim 14 filmova u nenatjecateljskom bloku Dodatni kratkiši, Revija donosi i najbolje od svjetske studentske produkcije u programu STIFF on the road 2017. U gostujućem popratnom bloku FDU u gostima prikazuju se najnoviji studentski radovi s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Zbog velikog interesa, FDU u gostima će se prikazivati u dva projekcijska termina – u subotu u 22 sata i u nedjelju u 15 sati. Ulaz je besplatan na ovaj blok, no kako je broj ulaznica ograničen, obavezna je rezervacija na adresi revijastudentskogfilma@gmail.com. U e-mailu je potrebno ostaviti sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • adresu elektroničke pošte
  • datum projekcije (28.10. u 22 h ili 29.10. u 15 h)
  • broj ulaznica (maksimalno 2 po osobi)

Ulaznice je moguće rezervirati i na službenim stranicama filma Život po Moskriju.

Tijekom Revije će se održati besplatne fotografske radionice u suradnji s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca. Ako vas zanima kreativni dio klasične kemijske obrade fotografije, a pojam mračna komora izaziva stvaralačku znatiželju i uzbuđenje, obavezno se prijavite na već navedenoj adresi. Dovoljno je poslati ime, prezime, kontakt podatke te u par kratkih rečenica napisati zašto baš vi želite biti dio ove radionice. Broj mjesta je ograničen na 15 sudionika, zato požurite – rok za prijavu je 24. listopada!

Ulaz na sve programe je besplatan!

Komentari na članak

Vezani članci

Adelaide, Australija

Sveučilište Adelaide u Australiji

Ako želite da vam sunce sja cijele godine, ovo je stipendija za vas

Želite uživati na plaži cijelu godinu i uz to studirati? Sveučilište u Adelaideu vam nudi sve to.

Novi paviljoni na Savi

PREDSTAVLJAMO

Sve što morate znati o portalu Studentski.hr

Ideja nastajanju portala Studentski.hr, javila se zbog potrebe studenata za objektivnim informacijama koje se ne prilagođavaju interesnim skupinama i pritiscima trećih strana. Od samoga početka mišljenja smo da informativni sadržaj moraju kreirati sami studenti te da je potrebno obuhvatiti cijelu hrvatsku akademsku zajednicu s posebnim naglaskom na sveučilišne centre kao što su Zagreb, Split, Osijek, Rijeka i sl.

blaa

Prepreka koja nije nerješiva

Noćna mora neslaganja roditelja i srodne duše

Ponekad vam se veza čini kao iz bajke, a šlag na tortu bio bi upoznavanje vama savršene osobe s vašim roditeljima. Što učiniti ako upoznavanje pođe po zlu? Ne morate odmah dići ruke od svega jer ponekad razgovor i zrelo ponašanje može biti ključ za rješvanje problema.

Prijave

Odvojite tri minute za ispunjavanje ankete

Doprinesite uvođenju promjena u pravilnik o prehrani

Cilj ankete je steći uvid u prehrambene navike studenata na pojedinim sveučilištima, ali i pružiti vam priliku da izrazite svoje mišljenje i stavove o količini hrane jednog menija

https://pixabay.com/en/support-letters-scrabble-help-2355701/

Socijalni program Grada Rijeke

Rijeka pomaže srednjoškolcima i studentima novčanom pomoći od 1000 kuna

Grad Rijeka do 21. rujna zaprima zahtjeve o isplaćivanju jednokratne novčane pomoći redovitim srednjoškolcima i studentima. Saznajte ispunjavate li uvjete za ostvarenje pomoći te kako se prijaviti.