LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski festival

Razapinju se motovunska platna i na susjednom brdu: kreću Buzz@teen i pretpremijere za odrasle

U četiri dana djeca i mladi uživat će u programu Buzz@teen u Buzetu, a u programu su i četiri motovunske pretpremijere za odrasle.

U četiri dana djeca i mladi uživat će u programu Buzz@teen u Buzetu, a u programu su i četiri motovunske pretpremijere za odrasle.

Motovun Film Festival sedmi će put razapeti platna na susjednom brdu u Buzetu te predstaviti neke od najboljih europskih dječjih naslova ove sezone, ali i motovunske pretpremijere za odrasle. Program Buzz@teen od 18. od 21. srpnja progovorit će o temama važnima za mlade, ali i o aktualnim društvenim temama.

Budući da socijalne mreže i digitalizacija snažno odjekuju našim životima, u programu su dva filma koji se bave mladim hakerima. Posebno je zanimljiv prvi hrvatski kratki SF za djecu Hangar 8 redatelja Ratimira Rakuljića, a bit će prikazan i danski film Haker redatelja Poula Berga.

Apsolutni favorit dječje publike, nizozemski film Moje neobično ljeto s Tess, u Buzet stiže s posebnim priznanjem festivala u Berlinu te nagradama na festivalima u New Yorku, češkom Zlinu i zagrebačkom KinoKino festivalu. Švedski film Sune i Sune problematizira ljubomoru među prijateljima, a njemačko-luksemburški film Nevidljiva Sue govori o djevojčici koja je u stanju postati nevidljivom. Film Jako jako daleko kroz priču dječaka Bena koji voli nogomet i svoju svakodnevicu pomaže da razumijemo one koji su zbog loših životnih uvjeta morali preseliti.

Poljsko-latvijski animirani film Jakob, Mimi i brbljavi psi podsjeća nas koliko je važno misliti o gradovima u kojima živimo i braniti njegove parkove i zelene površine. Za sasvim malenu publiku na programu su norveški crtić Farma domaćih životinja o kravici koja želi biti popularna, njemački kratki film Ribica te dvije epizode Profesora Baltazara.

Kao i prethodnih godina o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri. Osim filmskog programa, u suradnji s riječkim Art kinom Croatia i dječjim festivalom Tobogan, održat će se radionica tijekom koje će mladi učiti izraditi cameru obscuru, preteču svih uređaja za snimanje te se upoznati s osnovnim principima fotografije i projekcije slike.

Program u Buzetu donosi i četiri motovunske pretpremijere za odrasle. Prikazat će se poljska romantična komedija Juliusz, koja je obarala rekorde na kinoblagajnama te američka komedija Podržite djevojke, koja pronicljivo govori o ženama u muškom svijetu. S odličnim kritikama iz Slovačke dolazi Nek bude svjetlost, napeta drama koja se bavi ksenofobijom i nacionalizmom u istočnoj Europi, a sve će posljednjeg dana obradovati sjajna kanadska komedija Djevojka mog brata.

Sve projekcije za najmlađe u 18 sati u kinu Muzej besplatne su, dok se ulaznice za večernje projekcije u Kapetanovom kinu te na Pjacaletu mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Grada Buzeta svakog dana od 19 sati.

FOTO: MFF