Filmski festival

Razapinju se motovunska platna i na susjednom brdu: kreću Buzz@teen i pretpremijere za odrasle

Buzz@teen

U četiri dana djeca i mladi uživat će u programu Buzz@teen u Buzetu, a u programu su i četiri motovunske pretpremijere za odrasle.

Motovun Film Festival sedmi će put razapeti platna na susjednom brdu u Buzetu te predstaviti neke od najboljih europskih dječjih naslova ove sezone, ali i motovunske pretpremijere za odrasle. Program Buzz@teen od 18. od 21. srpnja progovorit će o temama važnima za mlade, ali i o aktualnim društvenim temama.

Budući da socijalne mreže i digitalizacija snažno odjekuju našim životima, u programu su dva filma koji se bave mladim hakerima. Posebno je zanimljiv prvi hrvatski kratki SF za djecu Hangar 8 redatelja Ratimira Rakuljića, a bit će prikazan i danski film Haker redatelja Poula Berga.

Apsolutni favorit dječje publike, nizozemski film Moje neobično ljeto s Tess, u Buzet stiže s posebnim priznanjem festivala u Berlinu te nagradama na festivalima u New Yorku, češkom Zlinu i zagrebačkom KinoKino festivalu. Švedski film Sune i Sune problematizira ljubomoru među prijateljima, a njemačko-luksemburški film Nevidljiva Sue govori o djevojčici koja je u stanju postati nevidljivom. Film Jako jako daleko kroz priču dječaka Bena koji voli nogomet i svoju svakodnevicu pomaže da razumijemo one koji su zbog loših životnih uvjeta morali preseliti.

Poljsko-latvijski animirani film Jakob, Mimi i brbljavi psi podsjeća nas koliko je važno misliti o gradovima u kojima živimo i braniti njegove parkove i zelene površine. Za sasvim malenu publiku na programu su norveški crtić Farma domaćih životinja o kravici koja želi biti popularna, njemački kratki film Ribica te dvije epizode Profesora Baltazara.

Kao i prethodnih godina o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri. Osim filmskog programa, u suradnji s riječkim Art kinom Croatia i dječjim festivalom Tobogan, održat će se radionica tijekom koje će mladi učiti izraditi cameru obscuru, preteču svih uređaja za snimanje te se upoznati s osnovnim principima fotografije i projekcije slike.

Program u Buzetu donosi i četiri motovunske pretpremijere za odrasle. Prikazat će se poljska romantična komedija Juliusz, koja je obarala rekorde na kinoblagajnama te američka komedija Podržite djevojke, koja pronicljivo govori o ženama u muškom svijetu. S odličnim kritikama iz Slovačke dolazi Nek bude svjetlost, napeta drama koja se bavi ksenofobijom i nacionalizmom u istočnoj Europi, a sve će posljednjeg dana obradovati sjajna kanadska komedija Djevojka mog brata.

Sve projekcije za najmlađe u 18 sati u kinu Muzej besplatne su, dok se ulaznice za večernje projekcije u Kapetanovom kinu te na Pjacaletu mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Grada Buzeta svakog dana od 19 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

73. Zlatni Globus

(Ne)očekivane nominacije

Objavljene nominacije za 73. Zlatni globus

Objavljene su nominacije za 73. Zlatni globus koji će se održati u siječnju 2016. u Los Angelesu. Mnoge nominacije su bile za očekivati, ali među njima su se našle i one koje iskreno čude.

https://pixabay.com/en/hands-heart-couple-woman-man-1150073/

Filmske priče

13 omiljenih ljubavnih parova s velikih platna

Odabrali smo 13 najposebnih ljubavnih parova iz filmova koji su nam prirasli srcu.

Pankrti

Motovun Film Festival

Svjetsku premijeru filma „Tusta” prati i pankerska fešta, svi su koncerti besplatni

Otkrivamo tko će besplatnim koncertima dodati pankerski štih glazbenom programu Motovun Film Festivala.

Golden Globes

Najbolji od najboljih u utrci za zlatnu kuglicu

VIDEO: Najbolji trenuci 73. dodjele Zlatnih globusa

Filmovi mogu i ne moraju biti bitna komponenta tvoga života, ali Zlatni globusi se ne propuštaju (kao ni Oscari). U slučaju da si spavao, donosimo kratki pregled noćašnjih događanja.

film

Međunarodni festival u Sisku

Star Film Fest u potrazi za ovogodišnjim filmskim naslovima, javite se!

– Pozivamo sve filmaše da prijave svoje filmove i postanu dio priče Star Film Festa. – poručuju organizatori.