LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stvaranje Hrvatske

Raspisan Natječaj za kraće književno djelo o Domovinskom ratu

Do 15. rujna otvoren je natječaj za kraće prozno ostvarenje ili manju zbirku pjesama na temu Domovinskog rata. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u Vukovarskom zborniku.

Do 15. rujna otvoren je natječaj za kraće prozno ostvarenje ili manju zbirku pjesama na temu Domovinskog rata. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u Vukovarskom zborniku.

Nastojeći promicati vrednote stvaranja i obrane Hrvatske te potaknuti književno stvaralaštvo na tu temu, Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru raspisao je u lipnju četvrti Natječaj za kraće književno djelo o hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu. Prijaviti se može kraće prozno ostvarenje (opsega do najviše dva autorska arka ili 32 kartice teksta, svaka kartica obuhvaća 1800 znakova uključujući i bjeline) ili manja zbirka pjesama (do deset pjesama) na spomenutu temu.

Svi radovi moraju biti napisani hrvatskim jezikom, na standardnom jeziku ili dijalektu, latinicom i u skladu s hrvatskim pravopisom. Oni ne smiju biti objavljeni ili nagrađivani prije natječaja. Potpisuju se zaporkom, a uz njih se prilaže zatvorena omotnica u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona, e-mail adresa i zaporka kojom su radovi označeni.

Radovi ispisani računalom u tri primjerka te na CD-u šalju se prosudbenom odboru na adresu:

Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru
J. J. Strossmayera 25, p.p. 51
32 000 Vukovar
s naznakom: „Za natječaj.

Natječaj je otvoren do 15. rujna 2017. godine

Prosudbeni odbor će odluku o dodjeli nagrada donijeti i objaviti do 1. studenoga 2017., dok će se svečana dodjela nagrada za prvo i drugo mjesto održati u okviru programa Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine 16. studenoga 2017. Radovi se nagrađuju u obliku plakete. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u Vukovarskom zborniku. Poslani se rukopisi ne vraćaju.

FOTO: FLICKR