LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Eduaktivni program Teatra „Tirena”

Radionica mjuzikla za studente i srednjoškolce jedna je u nizu raznovrsnih na 14. Kazališnom kampu

Iz programa ovogodišnjeg Kazališnog kampa Teatra „Tirena” izdvajamo radionicu „Mjuzikl” kroz koju će sudionici isprobati kako je glumiti, plesati i pjevati u isto vrijeme.

Iz programa ovogodišnjeg Kazališnog kampa Teatra „Tirena” izdvajamo radionicu „Mjuzikl” kroz koju će sudionici isprobati kako je glumiti, plesati i pjevati u isto vrijeme.

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. Četrnaesti Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 18. lipnja do 5. srpnja.  

Iz programa izdvajamo Mjuzikl radionicu koja je ove godine namijenjena srednjoškolcima i studentima. Pod vodstvom dramske pedagoginje Maje Sviben, plesne pedagoginje Marije Bitunjac i glazbenog pedagoga Milorada Stranića sudionici će zakoračiti u svijet mjuzikla i isprobati kako je to glumiti, pjevati i plesati u isto vrijeme.

Ovogodišnji kamp započinje radionicom Kako razviti priču pod vodstvom Lise Blaschke, glumice koja je u Tireninom dramskom studiju na praksi u sklopu studija dramske pedagogije Intercultural Berlin Theatre education with intercultural competence. Radionicu Ja, klaun vodit će glumica Marijana Matoković, članica Crvenih nosova – klaunova doktora. Kroz igru i improvizacije polaznici radionice imat će priliku pronaći klauna u sebi i detektirati koje su njegove karakteristike.

Radionica Rad na monologu pod vodstvom glumice Petre Težak bavit će se osvještavanjem govornog procesa i tijela pri govoru, detaljnim radom na tekstu te razvojem lika i karaktera na temelju monologa koji polaznici sami odaberu. Procesna drama koju voditeljice radionice – profesorice i dramske pedagoginje Maša Rimac Jurinović i Iva Nemec nazivaju dramskopedagoškom forenzikom, bavit će se time koji se sve odgojno-obrazovni ciljevi mogu ostvariti primjenom procesne drame na literarnom predlošku.

Redateljska radionica i Dramatizacija namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Redateljica Frana Marija Vranković obuhvatit će osnovne redateljske pojmove te demonstrirati od čega početi i kako uprizoriti dramski tekst. Dramaturginja Nina Horvat bavit će se pak prilagodbom književnog djela kazališnoj izvedbi i na koje se sve načine odabrani predložak može preoblikovati.

Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 13 dosadašnjih izdanja održano je 167 radionica u kojima je sudjelovalo preko 850 polaznika. godine 2011. Kamp je dobio godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, i to za poseban doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Detaljan opis radionica i prijavnicu možete pronaći na stranici Teatra Tirena. Prijave traju do popunjenja radionica, a zaprimaju se na e-mail adresi teatartirena@gmail.com.

FOTO: FLICKR